• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Maak de allerlekkerste aardbeienvla in maar 15 minuten

Zelf aardbeienvla maken doe je in 15 minuten – zonder pakjes, met échte aardbeien

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
Aardbeienvla

Aardbeienvla – Hele volkstammen eten met regelmatig een bakje vla of yoghurt als lekkere frisse afsluiter van de avondmaaltijd. Als jij of een van je huisgenoten ook een liefhebber van vla bent zul je vast en zeker met regelmaat een pak vla uit de koeling bij de supermarkt halen. Maar weet je dat je vla ook heel makkelijk zelf kunt maken?

Puur natuur

Een zelfgemaakte aardbeienvla wordt gemaakt met heerlijke verse aardbeien. En nee, hij is niet zo roze en sterk van smaak als de kant-en-klaar gekochte pakken uit het zuivelschap van de supermarkt. Als je zelf aardbeienvla maakt weet je wat je eet, namelijk melk, aardbeien, een beetje suiker en een paar eieren. Die kleur, geur- en smaakstoffen worden in een zelfgemaakte aardbeienvla niet gebruikt. Dus het is dan ook niet gek dat dit zelfgemaakte dessert met aardbeien er iets anders uitziet.

Volle melk en lekkere rijpe aardbeien

Als je zelf aardbeienvla gaat maken Gebruik je het liefst een lekkere volle melk. Die volle melk is nodig voor een lekkere volle smaak, want door het gebruik van aardbeien gebruik je in verhouding minder zuivel.

Zorg ervoor dat je voor een zelfgemaakte aardbeienvla echt rijpe aardbeien gebruikt. Rijpe aardbeien hebben meer smaak en geven de aardbeienvla ook een mooiere roze kleur. Om de smaak nog beter tot zijn recht te laten komen voeg je er een klein beetje citroensap aan toe. Dit voeg je toe als je de gepureerde aardbeien kookt.

Met het voorkoken van de aardbeien zorg je ervoor dat de vla niet gaat schiften. Melk en zuur zijn geen vrienden. Voeg daarom geen of minder citroensap toe als de aardbeien al friszuur van zichzelf zijn.

Toetjes met aardbeien

Toetjes met aardbeien; lekker vers en helemaal zelfgemaakt

Verse aardbeien, een paar andere ingrediënten en een klein beetje tijd. Meer is er niet nodig voor de allerlekkerste toetjes met aardbeien.

Maak de allerlekkerste aardbeienvla in maar 15 minuten

Porties: 4-6 porties
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 650 ml volle melk
  • 350 gram aardbeien
  • 1 eetlepel citroensap (optioneel)
  • 60 gram suiker
  • 35 gram maizena
  • 2 eieren

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardbeienvla:

Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Blender de aardbeien helemaal fijn en giet het in een pannetje. Kook de aardbeien samen met de suiker en het citroensap even kort door en giet de puree in een kommetje.

Los de maizena op in 150 ml koude melk en klop er de eieren door.

Breng de rest van de melk aan de kook.

Meng het iets afgekoelde aardbeienmengsel met het eimengsel.

Giet er nu al roerend de hete melk bij en klop goed door elkaar.

Doe alles terug in de pan en breng het aan de kook. Als de aardbeienvla kookt haal je de pan van het vuur.

Giet de inhoud direct in een kom of fles en dek die af met folie om velvorming te voorkomen.

Eet de aardbeienvla lauwwarm of koud.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes; een echt lekker ontbijt

Citroenroom met zacht zomerfruit
Nagerecht

Makkelijk toetje: Citroenroom met zacht zomerfruit

Kwark bavarois met nectarine
Nagerecht

Zomers dessert: kwark bavarois met nectarine en frambozensaus

Vanillevla met koffie en koekjes
Nagerecht

Hollandse tiramisu: vanillevla met koffie en koekjes

Soufflé van kwark en rode bessen
Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen; vers, luchtig, fris

Slagroomijs zelf maken
Nagerecht

Thuis slagroomijs zelf maken met of zonder ijsmachine

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!