Ananas van de grill – want ook een dessert maak je makkelijk op de barbecue.
Een dessert van de grill
Na een heerlijke barbecue met vaak veel vlees, vis, salades en brood is vaak iedereen voldaan. Maar voor een nagerecht met ananas van de grill is altijd nog wel een plekje. Warme ananas bedekt met een laagje karamel met een vleugje kaneel, wie wil dat nu niet. Zeker als er een bolletje room of vanille-ijs bij wordt geserveerd.
Grillen doe je met verse ananas
Dit recept maak je met verse ananas, ananas uit blik haalt het wat smaak betreft niet bij verse ananas. Vers fruit zoals ananas is friszuur, wat erg lekker is in combinatie met het zoete laagje van de karamel.
De ananas snijd je vooraf in halve ringen. Net voor je ananas op de grill legt haal je ze even door de suiker waar een klein beetje kaneel aan toegevoegd is. Doe dit niet vooraf, want dan gaat de suiker smelten, behalve dat het een knoeiboel wordt moet je ze weer opnieuw door de suiker halen, dubbel werk dus.
Ananas grillen, lekker en snel
Maak de grill vrij van eventuele resten van vlees, vis of groenten en veeg er met een stukje papier of kwast een dun laagje olie op. De ananas hoeft maar kort te grillen. Als die mooi bruin van kleur is is hij goed. Hoelang dat duurt, is afhankelijk van hoe heet de barbecue nog is. Pas wel op, want de suiker wordt echt heel heet!
Liever in de pan?
Ananas van de grill kun je natuurlijk ook in een grillpan maken. Dat gaat hetzelfde als bij de barbecue. Heb je een gewone koekenpan? Verwarm dan een klein beetje olie in de hete pan en bak de ananas hierin aan beide zijden bruin.
Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas
Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.
Ananas van de grill
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 ananas
- 150 gram rietsuiker
- 1 theelepel kaneel
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je ananas van de grill:
Snijd de boven- en onderkant van de ananas. Snijd nu met een scherp mes de schil van boven naar beneden van de ananas. Doe dit dik genoeg, het lijkt zonde, maar die donkere stukjes zijn echt niet lekker om te eten.
Snijd nu de ananas eerst in de hoogte doormidden en snijd het dan in plakken van ongeveer 3 cm dik. Snijd nu met een mesje de kern eruit, dit kan met een scherp mesje of met een stekertje. Zet opzij.
Meng de suiker met de kaneel.
Besmeer het rooster licht met olie.
Haal de schijven door de suiker en leg ze op de hete grill.
Bak de ananas tot die mooi goudbruin verkleurd is. Draai met een tang. Let op, want de suiker wordt echt heel heet.
Haal de ananas van de grill en serveer die met een bolletje roomijs of een toef slagroom.
Tafel lekker !!