Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee

Een romige pudding boordevol appel

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
2
appel custard uit de oven

Appel custard uit de oven – Een makkelijk nagerecht of dessert van appels dat je alleen voor de geur al zou willen maken. Je hebt er maar een paar ingrediënten nodig om het recept te kunnen maken en die heb je misschien zelfs al in huis. Er gaan appels in, een paar eieren, een beetje suiker en een beetje bloem in het recept. O, ja, en echte boter, niet veel, maar het maakt echt verschil, roomboter dus!

Mooie schijfjes appel gebakken in een custard

Appels zijn een goede keuze om een nagerecht mee te maken. Je kunt ze voor dit recept van appel custard uit de oven ook in de pan bakken. Maar als je ze in de oven gaart samen met een custard, krijg je een erg lekker dessert waar je bijna geen omkijken naar hebt. Net zo makkelijk. Je moet wel even de appels in schijven snijden. Een beetje handigheid met een mes is wel fijn of je moet een mandoline hebben, dan krijg je heel makkelijk de mooiste schijven. Maar een beetje ongelijkheid is niet erg, zo kun je zien dat het echt zelfgemaakt is. Het is net als met mensen, het uiterlijk telt mee, maar de binnenkant daar gaat het om.

Je hebt geen fornuis nodig om dit recept te maken

Bij het recept voor dit nagerecht van appel custard uit de oven heb je geen fornuis nodig om het te kunnen maken, maar zoals de naam het al zegt een oven. De ingrediënten voor de custard hoef je alleen maar te mengen en bij de mooi gerangschikte appels te gieten. Een beetje kaneelsuiker zorgt voor de extra smaak en natuurlijk ook voor een heerlijke geur. Want een dessert van appels, custard en kaneel is wel heel erg lekker. Eet dit dessert het liefst ook nog een beetje warm. Koud kan ook hoor, maar je kunt het je vast wel voorstellen hoe lekker dit nagerecht is al je het warm serveert. Wil je nog een stapje verder gaan? Serveer de appel custard uit de oven dan met een bolletje ijs. Zo zet je heel makkelijk een geweldig lekker dessert op tafel.

appel custard

toetjes met appel

De allerlekkerste toetjes met appel

Ontdek de meest verrassende toetjes met appel in de hoofdrol. Van super simpel tot echte klassiekers en frisse combinaties.

Appel custard uit de oven

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3-4 jonagold appels
  • 3 eieren
  • 80 gram suiker + 2 eetlepels
  • 50 gram bloem
  • 3 eetlepels gesmolten boter
  • 240 ml volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je appel custard uit de oven:

Snijd de appel van af het stokje naar onderen doormidden. Snijd nu met een appelboor of mesje het klokhuis eruit. Leg de snijkant op een snijplank en snijd de appel in plakjes van ongeveer een halve cm dik. Besmeer een ovenschaal van ongeveer 20-24 cm doorsnede met 1 eetlepel gesmolten boter.  Zet de appelschijven met de rechte kant naar onderen netjes in de vorm.

Klop in een litermaat, de eieren, 80 gram suiker, de vanillesuiker, 2 eetlepels gesmolten boter, de bloem, de melk en een beetje zout tot een glad en vrij dun beslag. Dit gaat perfect met een staafmixer maar een gewone garde kan ook. Zorg er wel voor dat er geen klontjes meer in zitten. Meng 2 eetlepels suiker met de kaneel.

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Giet de custard voorzichtig bij de appels zorg dat de custard minimaal 1 cm onder de rand blijft. Bestrooi de appels met de kaneelsuiker. Zet de appel custard in de oven en bak hem in ongeveer 40-50 minuten gaar. Dit is een beetje afhankelijk van de grootte en diepte van de schaal en de dikte van de schijven appel.

Laat de appel custard als hij uit de oven komt nog 10 minuten staan voor je hem serveert. Zo kan de vulling zich nog een beetje zetten. De custard kan licht vloeibaar blijven.

Serveer de appel custard lauwwarm met eventueel een bolletje ijs.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin15TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tiramisu met bosbessen en citroen
Nagerecht

Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Reacties 16

  1. Greet Van Middelkoop says:
    2 jaar geleden

    Ik ben heel blij met het recept van de griesmeel appelpudding/taart. Vroeger op de huishoudschool wel eens zoiets gemaakt.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Fijn dat we je hiermee blij kunnen maken. Het is een erg lekkere pudding die jammer genoeg een beetje in het vergetelhoekje is geraakt.

      Beantwoorden
  2. Anneke says:
    2 jaar geleden

    Het was lekkerrrr!!!

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Fijn dat het lekker was Anneke.

      Beantwoorden
  3. Ingrid Jansen says:
    2 jaar geleden

    Kan ik dit dessert ook een dag van tevoren maken en vervolgens opwarmen?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Zeker kan dat, het zal dan wel ietsjes steviger zijn.

      Beantwoorden
  4. Anneke says:
    2 jaar geleden

    Ik begrijp het recept van de appels in custard niet zo goed.
    Moet ik nu eerst een curstard pudding maken? En van hoeveel custard?
    Het ziet er heerlijk uit en ik wil het graag maken

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Anneke, eerst doe je schijfjes appel in een vorm. Dan maak je een mengsel van eieren en melk en nog een paar andere ingrediënten, dit is de custard. Samen bak je dit in de oven tot een appel custard.

      Beantwoorden
  5. theo plug says:
    2 jaar geleden

    Goede,

    Ik heb t gemaakt en lekker, maar waarschijnlijk te kleine vorm.. T was niet helemaal door en door gaar.
    Echter op de buitenste stukken die dat wel redelijk waren, lijkt t meer op een omelet dan ..een cake..
    Teveel ei?
    grt THeo

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Het is een custard/pudding geen cake dus, dit mag een beetje lopend zijn, zeker als hij warm is. Het heeft iets weg van een Franse clafoutis.

      Beantwoorden
  6. Jedidja says:
    2 jaar geleden

    Welke diameter is de ovenschaal die je gebruikt? Het lijkt me een heerlijk recept!

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Deze vorm is 22 cm een beetje groter of kleiner kan ook zolang het mengsel maar niet overloopt. Ik heb het in de werkbeschrijving erbij gezet

      Beantwoorden
  7. Claudia Le Noble says:
    2 jaar geleden

    Appelcustard, maar volgens mij moet er ook custard in. Staat niet in het recept ook niet bij de ingredienten.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Waarschijnlijk denk je aan custardpoeder, dat is de makkelijke weg. Het vloeibare mengsel is ook een custard gemaakt met eieren, bloem en vanille, een andere manier van custard maken dus.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Fruit

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief