• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Appel custard uit de oven – met de geur van kaneel en vanille

Warme appel, romige custard en een vleug kaneel: eenvoudiger kan een dessert bijna niet zijn.

2
appel custard uit de oven

Appel custard uit de oven is een makkelijk nagerecht dat je maakt met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Een paar appels, eieren, suiker, wat bloem, melk en een beetje roomboter – meer heb je niet nodig. Het resultaat is een zachte custard waarin plakjes appel mee garen tot ze precies goed zijn: niet te hard, niet te zacht. De geur van appel en kaneel vult de keuken en alleen daarvoor wil je dit dessert al maken. Gebruik bij voorkeur jonagold appels; die blijven stevig en geven een frisse, volle smaak.

De appel custard uit de oven vraagt nauwelijks werk. Je hoeft niets op het fornuis te doen, alleen de appels in plakjes snijden en het beslag mengen. Daarna doet de oven de rest. Terwijl het dessert bakt, vormt zich een licht krokant laagje bovenop de romige custard. Serveer hem lauwwarm voor het beste resultaat, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een beetje slagroom. Ook koud is hij lekker, bijvoorbeeld de volgende dag bij de koffie. Zo zet je zonder moeite een geurige, huiselijke afsluiter op tafel waar iedereen blij van wordt.

Niveau

Makkelijk

Dieet

Vegetarisch

Kooktechniek

Oven

Kooktijd

30-60 minuten

Verse ingrediënten

Appels

Appel custard uit de oven

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 3-4 jonagold appels
  • 3 eieren
  • 80 gram suiker + 2 eetlepels
  • 50 gram bloem
  • 3 eetlepels gesmolten boter
  • 240 ml volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je appel custard uit de oven:

Snijd de appel van af het steeltje naar onderen doormidden.

Snijd dan met een appelboor of mesje het klokhuis eruit.

Leg de snijkant op een snijplank en snijd de appel in plakjes van ongeveer een halve cm dik.

Besmeer een ovenschaal van ongeveer 20-24 cm doorsnede met 1 eetlepel gesmolten boter.

Zet de appelschijven met de rechte kant naar beneden netjes in de vorm.

Klop in een litermaat, de eieren, 80 gram suiker, de vanillesuiker, 2 eetlepels gesmolten boter, de bloem, de melk en een beetje zout tot een glad en vrij dun beslag. Dit gaat perfect met een staafmixer maar een gewone garde kan ook. Zorg er wel voor dat er geen klontjes meer in zitten.

Meng 2 eetlepels suiker met de kaneel.

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Giet de custard voorzichtig bij de appels. Zorg dat de custard minimaal 1 cm onder de rand blijft.

Bestrooi de appels met de kaneelsuiker.

Zet de appel custard in de oven en bak in 40-50 minuten gaar. Dit is een beetje afhankelijk van de grootte en diepte van de schaal en de dikte van de schijven appel.

Laat de appel custard als hij uit de oven komt nog 10 minuten staan voor je hem serveert. Zo kan de vulling zich nog een beetje zetten. De custard kan licht vloeibaar blijven.

Serveer de appel custard lauwwarm met eventueel een bolletje ijs.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Farmer salade

    Farmer salade; zo maak je die zelf

  • Bloedworst met appel

    Bloedworst met appel op brood; een ouderwets lekkere lunch

  • Krokante wrap met appel en kaneel

    Krokante wrap met appel en kaneel – hét makkelijke nagerecht voor iedereen

  • Kleine appeltaartjes met noten

    Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker

  • Sticky toffee apple cake

    Sticky toffee apple cake; een appelcake als dessert

  • Panini met brie en gebakken appel

    Panini met brie en gebakken appel

  • Appel galette

    Appel galette; 4 ingrediënten voor een superlekker appelgebakje

  • Ovenschotel met appe

    Ovenschotel met appel, luchtige aardappelpuree en rundergehakt

  • cake met gebakken appels- luchtige cake met gebakken appels

    Luchtige cake met gebakken appels – makkelijk en verrassend lekker

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.