Lekker Tafelen
zondag 18 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Appel met crumble van walnoot, havervlokken en banketbakkersroom

Redactie door Redactie
in Nagerecht
0
Appel met crumble van walnoot

Appel met crumble van walnoot, havervlokken en banketbakkersroom – Deze prachtige appelcrumble is een recept uit het boek Appels & Peren van Sandra Ysbrandy Appelcrumble is altijd een lekkernij. Zeker als de crumble net uit de oven komt. Deze Appelcrumble is echt goddelijk met de krokante bite van walnoten en de combinatie van banketbakkersroom. Zelfgemaakt welteverstaan. De crumble is een van de vele recepten uit het nieuwe kookboek, Appels & Peren, van TV-kok Sandra Ysbrandy. Voor Lekker Tafelen mochten wij een recept publiceren. Dat laten wij ons natuurlijk geen twee keer zeggen.

toetjes met appel

De allerlekkerste toetjes met appel

Ontdek de meest verrassende toetjes met appel in de hoofdrol. Van super simpel tot echte klassiekers en frisse combinaties.

Appel met crumble van walnoot, havervlokken en banketbakkersroom

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 75 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 appelen, Jonagold
  • 1 tl kaneel
  • 2 eetlepels + 50 gram rietsuiker
  • sap van 1 citroen
  • 150 + 40 gram bloem
  • 125 gram koude boter, in blokjes
  • 50 gram havervlokken
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • snuf zout
  • 3 eierdooiers
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 2,5 dl volle melk

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een appel met crumble van walnoot:

Maak als eerste de banketbakkersroom. Klop 3 eierdooiers met 50 gram suiker tot het mengsel lichtgeel is. Voeg 40 gram bloem toe en klop tot alles goed gemengd is.
Snijd 1 vanillestokje in de lengte doormidden en haal het merg eruit. Doe 2,5 dl. melk, vanillestokje en vanillemerg in een steelpan en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur af en giet een beetje van de melk bij het dooiermengsel en roer goed door. Giet daarna het dooiermengsel bij de rest van de warme melk. Zet de pan op een laag vuur en roer ongeveer 5 minuten met een houten lepel totdat de room gaat binden. Verwijder het vanillestokje. Houd de room warm.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil 4 appelen, verwijder het klokhuis en snijd in stukken. Doe de appelen in een kom en meng er 1 theelepel kaneel, het sap van een halve citroen en 2 eetlepels rietsuiker doorheen. Schep de helft van het mengsel in een ingevette ovenschaal. Giet er de banketbakkersroom overheen en tot slot de andere helft van het appelmengsel.
Doe de bloem en de blokjes boter in een kom en kneed alles door elkaar tot een grof broodkruim. Meng er de rietsuiker, havervlokken, walnoten en het zout doorheen. Strooi het kruimeldeeg over de appel in de ovenschaal. Bak de appel met crumble van walnoot in 45 minuten tot de kruimellaag goudbruin is.

Tafel lekker !!

Tags: FruitNotenNoten - Walnoten
DeelPin16TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tiramisu met bosbessen en citroen
Nagerecht

Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Reacties 7

  1. Lia says:
    3 jaar geleden

    Kun je dit gezien de banketbakkersroom al van tevoren klaarmaken?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Daar zouden wij niet voor kiezen Lia. De appels gaan verkleuren en het vocht van de appels zal in de crumble trekken. Als je dit echt van tevoren wilt maken kun je het beste de crumble iets korter bakken en dan afbakken/verwarmen als je deze wilt serveren.

      Beantwoorden
      • Lia says:
        3 jaar geleden

        Tnx, gaan we dat proberen!

        Beantwoorden
        • Redactie says:
          3 jaar geleden

          Succes Lia, laat je weten of het gelukt is?

          Beantwoorden
          • Lia says:
            3 jaar geleden

            De crumble was heerlijk. Ipv walnoten pecans gebruikt, maar verder recept gevolgd.

            Na bereiding halfuurtje in de oven en voor het serveren nog een kwartiertje op 150. Ging prima!

          • Redactie says:
            3 jaar geleden

            Wat leuk Lia, ook die eigen touch ?

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken
  • Van gloeiend rooster tot gekoeld glas
  • Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast
  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Reacties

  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Roselinde Tichelaar-Zanen op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Roselinde Tichelaar-Zanen op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Martine op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!