Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Appel-roomdessert met stroopwafel

In iedere hap van dit appel-roomdessert proef je de herfst

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
Appel-roomdessert met stroopwafel

Appel-roomdessert – Een appel-roomdessert is een van de beste desserts die je in de herfst kunt maken. Het is geniaal door zijn eenvoud, zoete, zachte gebakken appelstukjes met een rijke en romige mascarponeroom. Met maar een paar ingrediënten maak je in een half uur een gerecht waarvan je weet dat het bij iedereen in de smaak zal vallen. In iedere hap van dit appel-roomdessert proef je de herfst zonder dat je een hele waslijst aan boodschappen in huis moet halen.

In iedere hap van dit appel-roomdessert proef je de herfst

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan

Een succesrecept begint met goede ingrediënten. Koken en bakken doe je met goede ingrediënten. Het hoeven er niet veel te zijn, maar ze moeten wel van goede kwaliteit zijn. Kies daarom voor dit appel-roomdessert de juiste appels, gebruik een Elstar of een Jonagold appel. Die zijn lekker en friszuur en ze bakken niet tot moes.

Met heerlijke volle room, in een handomdraai

Bij een appel-roomdessert hoort natuurlijk room. Geen gewone slagroom maar een heerlijke romige mascarponeroom. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Je doet de slagroom, mascarpone en een beetje suiker in een kom en je klopt het tot het stevig begint te worden. Klop de room niet te lang door, je wil een lichte lobbige romige room en geen crème. Door te lang te kloppen klop je er weer lucht uit, en dat is nu net niet de bedoeling.

Stroopwafels als smaakmaker voor een appel-roomdessert

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Kies een keer niet voor suiker en kaneel, maar gebruik een in stukjes gesneden stroopwafels. Die stukjes stroopwafel geven de gebakken appelstukjes een heerlijke romige smaak en precies de juiste zoetheid. Snijd ze in onregelmatige stukjes zodat je soms nog een iets groter stuk tegenkomt tijdens het eten, terwijl de kruimels zorgen voor een beetje binding.

Kies wel voor echt lekkere roomboter stroopwafels. Het verschil in stroopwafels is enorm en dat proef je ook echt terug in het appel-roomdessert. Het is het lekkerste als je de stukjes stroopwafel, net voordat je gaat eten, door de appels mengt. Op die manier heb je een heerlijk verschil in structuur. Natuurlijk kun je de appel-roomdesserts ook al helemaal maken, maar dan zullen de stukjes stroopwafel wel zachter worden.

toetjes met appel

De allerlekkerste toetjes met appel

Ontdek de meest verrassende toetjes met appel in de hoofdrol. Van super simpel tot echte klassiekers en frisse combinaties.

Appel-roomdessert met stroopwafel

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram Elstar appels
  • 25 gram boter
  • 200 ml verse slagroom
  • 150 gram mascarpone
  • 30 gram suiker
  • 150 gram stroopwafel

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een appel-roomdessert met stroopwafel:

Begin met het schillen en in blokjes snijden van de appels.

Verhit een koekenpan met een klontje boter maar laat de boter niet verkleuren. Bak hierin de appelstukjes een paar minuten tot ze net iets zacht beginnen te worden.

Haal de appelstukjes uit de pan en verdeel ze over een bord, zodat ze snel afkoelen.

Klop de slagroom met de mascarpone en de suiker tot hij net stevig begint te worden. Doe het roommengsel in een spuitzak.

Snijd de stroopwafel in onregelmatige stukjes. Hou een paar mooie stukken apart voor decoratie en meng de rest door het appelmengsel.

Verdeel de helft van het appelmengsel over 4 glazen en spuit daar een laagje mascarponeroom op. Verdeel er de rest van het appelmengsel over en spuit er een mooie tof mascarponeroom op. Decoreer met de achtergehouden stukken stroopwafel.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin3TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tiramisu met bosbessen en citroen
Nagerecht

Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Reacties 8

  1. Inge Wortel says:
    7 maanden geleden

    Ik ga met kerst de appeltjes met stroopwafeltjes en mascarpone room maken, het ziet er lekker en gezellig uit bedankt voor dit leuke recept

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      7 maanden geleden

      Heel graag gedaan, wat leuk dat je dit lekkere dessertje gaat maken met de Kerst Inge. Dat gaat zeker smaken.

      Beantwoorden
  2. Jan Bakker says:
    8 maanden geleden

    Fantastisch

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      7 maanden geleden

      Dankjewel voor het compliment Jan.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Fruit

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief