• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Appelbollen met Calvados – Bourdelots Normandië

Redactie door Redactie
in Nagerecht
0
Appelbollen met Calvados - Bourdelots Normandië

Appelbollen met Calvados – Bourdelots Normandië – Als de appels weer van de bomen rollen is het een feest om er in te bijten. De frisse, jonge smaak van een net geplukte appel is ieder jaar weer een feest. Hou die even vast! Kom je iets verder in het seizoen dan wordt de appel al snel weer heel gewoontjes. We zijn er niet meer van onder de indruk want appels, dat is gewoon standaard fruit. Het hoort erbij. Een hele rare gedachte, maar we herkennen het zelf ook. Het is een beetje zoals bij een vogelliefhebber die niet meer opkijkt van een merel of een huismus. We pakken dan ook direct weer even terug op dat feestje. Een feestelijk gevoel, een feestelijke smaak, die we graag nog heel lang vasthouden.

Door aan de slag te gaan met een appel ontstaan er soms recepten die je heel lang bijblijven. Tijdens een vakantie ontdekte ik de Bourdelots Normandië. Een appel, geweekt in Calvados (WOW) en omhuld met een knapperig jasje van bladerdeeg. Mijn echtgenoot was er dol op, en ja, ook dat verdwijnt weer. Nu met de komst van het nieuwe appelseizoen bedacht ik me die mooie tijd en dook ik de keuken in om deze appelbollen opnieuw te maken. Graag deel ik met jullie ons favoriete recept

Appelbollen met Calvados - Bourdelots Normandië

Tip 1: De appelbollen kun je gewoon bij de koffie of thee serveren maar ook als dessert. Voor een dessert serveer je met zelfgemaakte vanille-saus en wat karamel. Doe er wat Bresiliënne nootjes bij om textuur te krijgen.

Tip 2: In plaats van Calvados kun je ook een andere vloeistof of likeur gebruiken. Neem een drankje dat past bij de appel en bij je eigen smaak.

appelgebak

Appelgebak; ontdek deze heerlijke recepten

Soms lekker luxe, maar meestal erg eenvoudig. In welke vorm dan ook, van huisgemaakt appelgebak smult iedereen.

toetjes met appel

De allerlekkerste toetjes met appel

Ontdek de meest verrassende toetjes met appel in de hoofdrol. Van super simpel tot echte klassiekers en frisse combinaties.

Appelbollen met Calvados

Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 kleine appels
  • 4 eetlepels karamelsaus
  • 4 ronde vellen bladerdeeg van 15 cm. in diameter
  • 1 ei, geklutst
  • Calvados
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • roomboter
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je appelbollen met Calvados:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Verwijder het klokhuis uit de appels met behulp van een appelboor. Snij de appels in, maar zo dat deze niet volledig openbarsten. Vul de appel met wat roomboter, doe er per appel 1 eetlepel kristalsuiker bij en vul af met Calvados.

Zet de appels in een ovenschaal met een beetje water op de bodem. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat de appels in 20 a 30 minuten licht garen. Haal ze weer uit de oven en laat rustig enige tijd afkoelen.

Vul de appels nogmaals met een klein klontje boter. Doe er een koffielepeltje karamelsaus bij en vul nogmaals af met calvados. Plaats elke appel nu op een bladerdeeg cirkel. Bestrijk de binnenkant van het bladerdeeg met losgeklopt ei zodat de randen goed sluiten. Vouw het bladerdeeg nu voorzichtig rond de appel.

Verwarm de oven alvast voor op 190 graden.

Van de restjes bladerdeeg maak je blaadjes, bestrijk deze met eigeel en plak ze op de ingepakte appels. Strijk nu de appels, met een bakkwast, volledig in met losgeklopt ei.

Bak de appels in de voorverwarmde oven in ca. 25 a 30 minuten gaar. Uiteraard is de baktijd volledig afhankelijk van grootte de appels. Laat in ieder geval het bladerdeeg mooi goudbruin kleuren.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin57VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Mousse van cottage cheese en frambozen
Nagerecht

Zo maak je een frisse mousse van cottage cheese en frambozen

Pistache-ijs van cottage cheese
Nagerecht

Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade

Romige hangop met rabarbercompote
Nagerecht

Romige hangop met rabarbercompote; heel makkelijk zelf te maken

Tiramisu met bosbessen en citroen
Nagerecht

Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Fruit

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief