Bavarois van kwark – De perfecte basis voor de lekkerste nagerechten en taarten.
Lekker makkelijke bavarois van kwark
Kwarktaart maakt iedereen wel eens. Vaak wordt dan gegrepen naar het bekende pakje mix. Lekker makkelijk denk je dan, maar ook zonder mix is het lekker makkelijk. Het enige verschil is dat de bavarois van kwark ietsjes langer op moet stijven. Maar die taart maak je toch al vooraf, dus dat maakt niets uit. Dit recept is voor ruim 1 liter en is voldoende voor een springvorm van 24/26 cm.
Kwarktaart is ook zonder mix lekker makkelijk
Het verschil tussen kant-en-klaar of zelfgemaakt
Als je met een pakje mix aan de slag gaat hoef je er alleen nog maar slagroom en kwark bij te doen. Dus wat zit er in dat pakje? Suiker en bindmiddel in de vorm van gelatinepoeder, maar ook emulgatoren, aroma’s en andere toevoegingen. Die gelatine heb je ook in blaadjes en de rest heb je niet nodig.
1 blaadje gelatine is goed voor 85 gram vocht
Maar ik wil vruchtenkwark; wat nu?
Heel simpel daar neem je vruchtensap/puree voor, dan heb je ook de echte smaak. Neem 85 gram sap/puree (inclusief eventueel extra suiker) in smaak naar keuze en een blaadje gelatine extra. Verwerk het sap met het citroensap. Let op ananas, mango en kiwi eerst even doorkoken in verband met enzymen.
Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Bavarois van kwark
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 675 gram kwark
- 300 ml slagroom
- 110 gram suiker
- het sap van 1 1/2 citroen
- 9 blaadjes gelatine
- 1 eetlepel vanillesuiker
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je bavarois van kwark:
Leg de blaadjes gelatine in een kommetje koud water om te wellen.
Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker lobbig. Doe de kwark in een kom. Verwarm het citroensap tot het bijna kookt. Haal van het vuur af en los er de uitgeknepen blaadjes gelatine in op. Meng de gelatine met een klopper door de kwark en zet even opzij.
Spoel de kom waar je de bavarois in wil doen om met koud water of zet de taartbodem in een springvorm klaar. Schep 1/3 van de geklopte slagroom door de kwark. Voeg er de rest van de geklopte slagroom bij en schep luchtig door. Verdeel de bavarois van kwark over de vorm en zet die minimaal 4 uur, maar liefst 6 uur koud weg.
Om de bavarois te lossen: Vul een schaal met warm water. Zet een bord of schaal klaar spoel die even af. Doordat het bord nat is, kun je de bavarois nog verplaatsen als dat nodig is. Zet de vorm met bavarois kort in de bak met warm water. Maak met je vingers de randjes los. Leg het bord op de vorm en draai samen om. Decoreer de bavarois van kwark eventueel met slagroom, citroenrasp of vers fruit naar keuze.
Als je een springvorm met koekbodem gevuld hebt, snijd je eenvoudig de randen los en verwijder je de ring.
Tafel lekker !!