• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Bitterkoekjespudding, een gegarandeerd succes na de maaltijd

Redactie door Redactie
in Nagerecht
0
0
bitterkoekjespudding

Bitterkoekjespudding; een gegarandeerd succes na de maaltijd – Als je een toetje voor na het eten zoekt waarmee je al je tafelgenoten blij maakt dan hoef je helemaal niet lang na te denken welke dat zal gaan worden. Eigenlijk is er maar een toetje waarvan ze allemaal blij worden. De een vindt vanille vla lekker, de ander heeft liever een bakje yoghurt en vindt vla maar niets. Voor griesmeelpudding vind je ook nog wel een of zelfs wel twee liefhebbers, maar de rest bedankt ook daarvoor.

Wil je echt meerdere blije gezichten aan tafel als je het toetje serveert dan zul je toch echt bitterkoekjespudding moeten maken voor na de maaltijd.

Dat is ook echt wel smullen hoor, lekker met flinke stukken koek erin die eerst hebben liggen weken in een likeur. Standaard wordt eigenlijk altijd een amandellikeur gebruikt, maar de koekjes weken in advocaat met cognac kan ook. Wil je de amandellikeur niet helemaal los laten in de bitterkoekjespudding kies dan voor een mix. Het resultaat is overheerlijk, dit is smullen met een hoofdletter S.

Puddingen op basis van melk

Puddingen op basis van melk

De lekkerste puddingen op basis van melk komen uit je eigen keuken! Maak zelf eens pudding in plaats van er een te kopen. Proef het verschil!

slagroom

Slagroom

Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.

Bitterkoekjespudding

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 1000 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram bitterkoekjes
  • 40 ml amandellikeur
  • 35 ml advocaat
  • 500 ml amandelmelk
  • 80 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 5 eidooiers
  • 12 gram gelatine
  • 500 ml slagroom

Bereidingswijze van dit recept

Zelf bitterkoekjespudding maken doe je zo:

Met de genoemde hoeveelheden maak je 1 liter bitterkoekjespudding, deze kun je maken in glazen, maar je kunt ook een puddingvorm of cakeblik gebruiken. Als je de bitterkoekjespudding wil storten spoel de vorm dan eerst met koud water en gebruik voor een cakeblik huishoudfolie in de vorm.

Snijd de bitterkoekjes in 4 stukken (houd er 6 apart voor de decoratie), doe ze in een kom. Schenk hierbij de likeur en de advocaat, mix even om en laat de koekjes nu zeker 12 uur weken. Splits de eieren, leg de blaadjes gelatine in een bakje koud water en laat dit minimaal 5 minuten wellen. Snijd het vanillestokje overlangs doormidden en schraap met de punt van een scherp mes  het merg uit het stokje.

Doe de amandelmelk met 60 gram suiker, het merg van het vanillestokje en het uitgeschraapte vanillestokje in een pan en breng zachtjes aan de kook. Roer de overige suiker samen met de eidooiers tot een romige massa. Zet het vuur van de melk laag en haal het vanillestokje uit de melk. Schenk een klein beetje van de hete melk bij de eieren en roer dit even flink om, schenk vervolgens het eimengsel bij de melk. De melk nu niet meer laten koken, maar blijven roeren tot het indikt. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer door de warme pudding. Laat de pudding nu verder afkoelen. De pudding kun je sneller laten afkoelen door in de gootsteen wat koud water te laten lopen en de pan hierin te zetten.

Klop ondertussen de slagroom voor 3/4 stijf (yoghurtdikte). Zodra de pudding voldoende is afgekoeld schep je de bitterkoekjes erdoor en vervolgens de slagroom. Verdeel de bitterkoekjespudding over 6 glazen of schenk in een andere vorm en laat in de koelkast minimaal 4 uur opstijven. Decoreer vlak voor opdienen met de achtergehouden bitterkoekjes en eventueel wat geklopte slagroom.

Doordat in deze bitterkoekjespudding enkel eidooiers worden gebruikt houd je eiwitten over, gooi deze niet weg kijk hier eens voor leuke, lekkere ideeën met eiwit.

Tafel lekker !!

Tags: EierenpuddingZuivel
DeelPin99VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes; een echt lekker ontbijt

Citroenroom met zacht zomerfruit
Nagerecht

Makkelijk toetje: Citroenroom met zacht zomerfruit

Kwark bavarois met nectarine
Nagerecht

Zomers dessert: kwark bavarois met nectarine en frambozensaus

Vanillevla met koffie en koekjes
Nagerecht

Hollandse tiramisu: vanillevla met koffie en koekjes

Soufflé van kwark en rode bessen
Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen; vers, luchtig, fris

Slagroomijs zelf maken
Nagerecht

Thuis slagroomijs zelf maken met of zonder ijsmachine

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!