• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Chocolade desserttaart, een droom voor chocoladeliefhebbers

door
in Nagerecht
0
Chocolade desserttaart

Chocolade desserttaart, een droom voor chocoladeliefhebbers – Een etentje afsluiten met taart is in Nederland niet heel gebruikelijk, vaak wordt taart gezien als te machtig na een maaltijd. Toch doet deze taart het verrassend goed als dessert, snijd de puntjes kleiner dan de standaard taartpunten die bij de koffie worden geserveerd en schep er eventueel een bolletje ijs bij of decoreer met een toef slagroom en je hebt een heerlijk dessert om je diner mee af te sluiten.

Mocht je deze taart mee willen nemen naar een etentje bij vrienden, omdat jullie afgesproken hebben dat jij deze keer voor het dessert zou zorgen, succes verzekerd, deze donker romige desserttaart is makkelijk te maken en kan goed worden bewaard. Neem je deze taart mee dan wordt het wel moeilijk om deze met ijs of slagroom te serveren, mits de gastvrouw/heer dit voor je kan regelen, maar geen nood ook zonder is deze taart heerlijk, een droom voor chocoladeliefhebbers.

Chocolade desserttaart

Porties: 15 personen
Bereidingstijd: 70 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram fijngehakte chocolade
  • 225 gram ongezouten boter
  • 5 eieren
  • 90 gram poedersuiker + 1 el
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze van dit recept

Voor de versiering gebruik je cacaopoeder en chocoladerasp, dit maak je gemakkelijk zelf door met een dunschiller over een reep chocolade te raspen.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Gebruik een springvorm met een doorsnee van 23 cm en vet deze licht in met boter en leg op de bodem van de springvorm een stukje bakpapier. Vet ook het bakpapiertje nog lichtjes in en strooi hier 1 el poedersuiker over. Wikkel om de buiten- en onderkant van de springvorm een dubbele laag huishoudfolie.

Smelt de chocolade en de boter au-bain-marie. Klop de eieren en de suiker tot een romig geheel. Snijd het vanillestokje over dwars open en schraap met de punt van een mes het merg uit het stokje. Klop achtereenvervolgens de cacao, het merg van het vanillestokje, en als laatste het chocolademengsel erdoor tot je een glad geheel hebt.

Schenk dit in de springvorm. Klop even tegen de springvorm zodat eventuele luchtbelletjes verdwijnen.

Zet in de oven een grote pan of schaal en plaats hier de springvorm in, giet kokend water in de pan of schaal tot ongeveer 2 cm onder de rand van de springvorm.

Bak de taart nu in de voorverwarmde oven voor 45 à 50 minuten. De taart is gaar als de randen stevig zijn maar het midden van de taart nog wat zacht is. Haal de taart uit het water en verwijder de folie.

Laat de taart in de vorm, op een rooster afkoelen. De taart zal in het midden nog iets inzakken.

Verwijder de vorm, draai de chocolade desserttaart om op een bord of serveerschaal en verwijder de bodem van de springvorm en het bakpapier. Versier de chocolade desserttaart, als deze volledig is afgekoeld, verder af met cacaopoeder en chocoladerasp.

Tafel lekker!

Tags: Chocolade
DeelPin125VerstuurVerstuur

Gerelateerde Recepten en ideeën

Mousse van cottage cheese en frambozen
Nagerecht

Zo maak je een frisse mousse van cottage cheese en frambozen

Pistache-ijs van cottage cheese
Nagerecht

Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade

Romige hangop met rabarbercompote
Nagerecht

Romige hangop met rabarbercompote; heel makkelijk zelf te maken

Tiramisu met bosbessen en citroen
Nagerecht

Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!