• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Makkelijk toetje: Citroenroom met zacht zomerfruit

Een romig, fris en makkelijk nagerecht dat de smaak van zomers fruit laat stralen

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
Citroenroom met zacht zomerfruit

Citroenroom met zacht zomerfruit is een heerlijk fris dessert dat je in een mum van tijd op tafel zet. Citroenroom met zacht zomerfruit laat zien hoe lekker simpel kan zijn: je hebt maar een paar verse ingrediënten nodig en je hoeft niets te koken of bakken. Vooral in de zomer is het een uitkomst, want vers zomerfruit is er dan volop. Het geeft de room een heerlijk frisse smaak en ziet er ook nog eens vrolijk uit. Perfect voor een etentje buiten of als snel toetje na een barbecue.

Citroenroom met zacht zomerfruit is ideaal voor thuiskoks die geen ingewikkelde toetjes willen maken maar wel iets bijzonders op tafel willen zetten. Klop de slagroom en mascarpone luchtig, voeg citroenrasp en sap toe en maak het af met een berg vers zomerfruit. Of je nu aardbeien, frambozen, blauwe bessen of bramen gebruikt: het smaakt allemaal even goed. Het mooie is dat je het dessert makkelijk van tevoren kunt maken en koel weg kunt zetten tot je het nodig hebt. Zo geniet je stressvrij van een romig, fruitig en zomers nagerecht.

Citroenroom met zacht zomerfruit

Porties:4 personen
Voorbereiding:15 minuten
Bereiding:0 minuten
Wachttijd:0 minuten
Totale tijd:15 minuten

Ingrediënten:

  • 200 ml slagroom
  • 200 gram mascarpone
  • 1 citroen
  • 60 gram suiker
  • 300 gram vers zacht fruit

Zo maak je citroenroom met zacht zomerfruit:

Rasp het gele gedeelte van de schil van de citroen. Pers de citroen uit.

Klop de slagroom met de suiker en de mascarpone tot een dik vloeibare massa.

Houd een beetje citroenrasp apart. Meng de rest van de citroenrasp en het citroensap kort door de room.

Verdeel de room over 4 glazen.

Snijd grote stukken fruit in kleinere stukken.

Verdeel het fruit over de citroenroom in de glazen.

Strooi de apart gehouden citroenrasp over het fruit.

Zet de glazen koel weg tot je ze serveert.

Tafel lekker !!

Niveau: Makkelijk
Dieet: Glutenvrij, Vegetarisch
Kooktechniek: Rauw
Kooktijd: Tot 15 minuten
Verse ingrediënten: Citroen, Mascarpone, Slagroom, Zacht fruit

Citroenroom met zacht zomerfruit is de ultieme afsluiter van een warme zomerdag. Voor dit recept gebruik je het liefst vers en rijp zomerfruit dat volop verkrijgbaar is. Denk aan aardbeien en frambozen van een lokale teler of blauwe bessen die je misschien wel zelf hebt geplukt. Citroenroom met zacht zomerfruit leent zich perfect om al ’s ochtends voor te bereiden. Maak de room en verdeel die over glaasjes, dek ze af en zet ze in de koelkast. Het fruit leg je er vlak voor het serveren bovenop, zodat alles lekker vers blijft.

Vergeet de houten plank niet

Bij citroenroom met zacht zomerfruit draait alles om eenvoud en de smaak van verse ingrediënten. Gebruik goede slagroom en volle mascarpone, dat maakt de room stevig en romig. De frisse citroen haalt het fruit nog meer op smaak en geeft het geheel een klein zuurtje. Snijd het fruit niet te klein en zorg dat je mooie stukjes hebt voor een aantrekkelijk geheel. Serveer de glaasjes bijvoorbeeld op een houten plank met een schaaltje extra fruit ernaast. Dat staat gezellig op tafel en maakt het delen extra makkelijk.

Voor ieder tuinfeest

Wil je citroenroom met zacht zomerfruit langer bewaren? Zet de glazen afgedekt in de koelkast en haal ze een kwartier voor het serveren eruit, zo is de room op z’n lekkerst. Dit dessert past perfect bij een barbecue of zomers diner in de tuin. Het is licht, fris en je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan. Precies zoals een zomers toetje hoort te zijn: een klein genietmoment met de smaak van de zomer in een glaasje.

Citroenroom met zacht zomerfruit

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 ml slagroom
  • 200 gram mascarpone
  • 1 citroen
  • 60 gram suiker
  • 300 gram vers zacht fruit

Bereidingswijze van dit recept

Rasp het gele gedeelte van de schil van de citroen. Pers de citroen uit.

Klop de slagroom met de suiker en de mascarpone tot een dik vloeibare massa.

Houd een beetje citroenrasp apart. Meng de rest van de citroenrasp en het citroensap kort door de room.

Verdeel de room over 4 glazen.

Snijd grote stukken fruit in kleinere stukken.

Verdeel het fruit over de citroenroom in de glazen.

Strooi de apart gehouden citroenrasp over het fruit.

Zet de glazen koel weg tot je ze serveert.

Tafel lekker !!

Tags: FruitZuivel
DeelPinVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes; een echt lekker ontbijt

Kwark bavarois met nectarine
Nagerecht

Zomers dessert: kwark bavarois met nectarine en frambozensaus

Vanillevla met koffie en koekjes
Nagerecht

Hollandse tiramisu: vanillevla met koffie en koekjes

Soufflé van kwark en rode bessen
Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen; vers, luchtig, fris

Slagroomijs zelf maken
Nagerecht

Thuis slagroomijs zelf maken met of zonder ijsmachine

Gebakken mini brie
Nagerecht

Gebakken mini brie met aardbeien en balsamico

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!