Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Eton mess met stoofperen

Een zalig nagerecht van slagroom schuim en fruit

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
Eton mess met stoofperen

Eton mess met stoofperen – Een nagerecht om van te smullen. Eton mess is een nagerecht met slagroom, schuimpjes en fruit dat je vooral kent in de variant met aardbeien. Omdat je eigenlijk met lokaal fruit zou moeten werken, is er voor de winterse variant van het recept voor Eton mess gekozen voor stoofperen. Want stoofperen zijn er in de winter natuurlijk volop. Met dat toetje ga je indruk maken, zelfs op je kersttafel misstaat dit dessert niet!

Stoofperen zijn echte smaakmakers

Het recept voor het nagerecht Eton mess met stoofperen is niet moeilijk, maar je moet wel eerst even voor gestoofde peren zorgen. En niet zomaar stoofperen, maar Gieser Wildeman, gegaard in port. De port en de kruiden, zoals kaneel en steranijs, die meestoven geven de lekkerste stoofpeertjes en een geweldige saus. Je snapt dat die peertjes perfect zijn om in een winterse Eton mess te verwerken. Neem dus even de tijd en maak de stoofpeertjes zelf, dat tilt het gerecht echt naar een hoger niveau. Doe dit het liefst een dag vooraf, zodat ze ook goed koud zijn als je ze gaat verwerken in de Eton mess met stoofperen. Het recept voor de lekkerste stoofpeertjes in port vind je hier.

stoofpeertjes met port

Stoofpeertjes met port

Als je de stoofpeertjes met port eenmaal hebt geproefd, wil je nooit meer anders! Ze zijn zalig bij hartige en bij zoete gerechten

Eton mess met stoofperen is licht en luchtig, precies zoals een dessert moet zijn

De Eton mess met stoofperen, van luchtige slagroom, lichte krokante schuimpjes en de volle smaak van de peren met port, is perfect, precies zoals een nagerecht hoort te zijn. Niet te zoet en niet te zwaar, maar lekker luchtig en fruitig. Meng de schuimpjes, de peren en de saus pas op het laatste moment door de slagroom, zodat je bij iedere hap al die texturen uit het recept proeft. Laat je dit mengsel te lang staan dan lossen de schuimpjes op. Wil je het recept voor de Eton mess met stoofperen toch voorbereiden, doe dit dan zo laat mogelijk, gebruik grote stukken schuim en zet alles zo koud mogelijk weg.

meringue

Meringue recepten; van schuimpjes tot krokante schuimlagen

Eiwit en suiker is pure magie, alle meringue recepten bevatten vaak alleen deze twee ingrediënten. De manier van bereiden maakt het verschil.

Stoofperen

Stoofperen; de heerlijke smaak van herfst en winter

Tien recepten met stoofperen in de hoofdrol. Van pure nostalgie tot modernere varianten. Heb jij al eens een koek gevuld met stoofperen? Ontdek het hier.

Eton mess met stoofperen

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 halve stoofpeertjes met port
  • 8 eetlepels siroop van de stoofpeertjes met port
  • 20 gram suiker
  • 400 ml slagroom
  • 200 gram witte schuimpjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Eton mess met stoofperen:

Verkruimel ruim de helft van de schuimpjes grof.

Klop de slagroom met de suiker stevig en luchtig, maar niet helemaal stijf. Houdt 4 lepels slagroom apart voor de decoratie.

Leg 2 halve peren opzij en snijd de rest in grove stukken.

Verdeel de helft van de stukken peer over de bodem van 4 glazen of kommetjes.

Schep de rest van de stukken stoofpeer samen met de grof verkruimelde schuimpjes door de slagroom.

Schep er 4 eetlepels saus kort doorheen zodat je de saus wel nog ziet.

Verdeel ruim de helft van je slagroommengsel over de stukken peer in het glas. Verdeel er de resterende saus over en de rest van het slagroommengsel.

Decoreer met de achtergehouden lepels slagroom.

Snijd de 2 halve peren in partjes en leg ze op de Eton mess. Werk de Eton mess af met stoofperen en hele en verkruimelde schuimpjes. Serveer direct.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tiramisu met bosbessen en citroen
Nagerecht

Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!