• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Frozen yoghurt met bosbessen in een sandwich

Redactie door Redactie
in Nagerecht
0
frozen yoghurt

Frozen yoghurt met bosbessen – IJs, ja daar ben ik gek op, maar dat ben ik ook op yoghurt en ook op bosbessen. Dus waarom al deze lekkere dingen niet samenvoegen en er één lekkernij van maken.

Uitstapje naar de waterbuffelboerderij

Sinds ik op steenworp afstand van mijn huis een echte waterbuffelboerderij heb ontdekt wip ik daar zeer regelmatig even binnen. Samen met mijn dochter fiets ik er dan heen, zij vind deze robuuste beesten namelijk helemaal geweldig en het feit dat zij zo dicht bij kan en mag komen maakt ieder bezoek aan de boerderij een feestje. Zelf ben ik iets minder enthousiast als het om aaien, knuffelen of kroelen met deze grote en indrukwekkende beesten gaat, daarentegen word ik weer heel enthousiast van al die heerlijke producten die deze buffels leveren.

Heerlijke, gezonde buffelmelk

Zo leveren ze heerlijke melk waar vervolgens weer heerlijke yoghurt van wordt gemaakt. Vol en rijk van smaak, heerlijk romig met een klein zuurtje, precies zoals een goede yoghurt in mijn beleving hoort te smaken. Bijkomend gezondheidsvoordeel is dat er in buffelmelk minder cholesterol en meer calcium zit als in koemelk. Maar gebruik gerust gewone yoghurt voor dit recept!

Frozen yoghurt met bosbessen

Voor de sandwich koekjes:

  • 160 gram bloem
  • 43 gram cacao
  • 1 tl bakzout /baking soda
  • Snuf zout
  • 115 gram ongezouten boter
  • 150 gram suiker
  • 50 gram licht bruine suiker
  • 1 ei

Meng de bloem, de cacao, de baking soda en het zout door elkaar in een kom en zet apart. Mix de boter romig en voeg na een minuut de suiker toe. Mix tot een romige, egale massa en voeg dan het ei toe. Als alles goed gemengd  is voeg je de bloem toe en mixt tot er een deeg ontstaat. Vorm van het deeg een bal en pak dit in in plastic huishoudfolie en laat minimaal een half uurtje in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Draai van het deeg 12 gelijke balletjes, leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende tussenruimte. Druk de balletjes zachtjes met de palm van je hand plat en bak ze in circa 8 minuten gaar.

Voor de frozen yoghurt:

  • 250 ml (buffel)yoghurt
  • 125 ml slagroom
  • 125 gram bosbessen
  • 2 el honing (optioneel)

Schep de yoghurt in het midden van een schone theedoek, vouw de punten naar elkaar en draai zodat er zoveel mogelijk vocht uit de yoghurt wordt geperst. Klop de slagroom lobbig en roer vervolgens samen met 50 gram van de bosbessen en eventueel de honing door de yoghurt. Pureer de overige bosbessen en meng de puree ook door de yoghurt. Schep het yoghurtmengsel nu in een platte schaal of eventueel een bakblik, strijk glad en plaats in de vriezer. Na een uurtje de yoghurt nog even doorroeren, gladstrijken en opnieuw in de vriezer plaatsen. Herhaal dit nog 2 keer. Na 4 uur is de frozen yoghurt of te wel het yoghurt ijs klaar om te eten.

Neem 2 koekjes en steek met een ronde uitsteekvorm een schijf uit het ijs en leg tussen de 2 koekjes. Als je de uitsteek-ring iets verwarmt,onder warm stromend water bijvoorbeeld, steek je zonder al te veel moeite een mooie schijf uit het ijs.

Tip: probeer in plaats van bosbessen ook eens ander fruit zoals aardbeien, frambozen of bramen.

bessen special

Bessen; vers fruit met de mooiste kleuren

Zoete blauwe bessen, maar ook zure rode, witte of kruisbessen. Genoeg inspiratie om de lekkerste gerechten te maken met dit fruit.

yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.

Tags: IJsZuivel
DeelPin4VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Mousse van cottage cheese en frambozen
Nagerecht

Zo maak je een frisse mousse van cottage cheese en frambozen

Pistache-ijs van cottage cheese
Nagerecht

Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade

Romige hangop met rabarbercompote
Nagerecht

Romige hangop met rabarbercompote; heel makkelijk zelf te maken

Tiramisu met bosbessen en citroen
Nagerecht

Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Zuivel

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief