• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Frozen yoghurt met bosbessen in een sandwich

0
frozen yoghurt

Frozen yoghurt met bosbessen – IJs, ja daar ben ik gek op, maar dat ben ik ook op yoghurt en ook op bosbessen. Dus waarom al deze lekkere dingen niet samenvoegen en er één lekkernij van maken.

Uitstapje naar de waterbuffelboerderij

Sinds ik op steenworp afstand van mijn huis een echte waterbuffelboerderij heb ontdekt wip ik daar zeer regelmatig even binnen. Samen met mijn dochter fiets ik er dan heen, zij vind deze robuuste beesten namelijk helemaal geweldig en het feit dat zij zo dicht bij kan en mag komen maakt ieder bezoek aan de boerderij een feestje. Zelf ben ik iets minder enthousiast als het om aaien, knuffelen of kroelen met deze grote en indrukwekkende beesten gaat, daarentegen word ik weer heel enthousiast van al die heerlijke producten die deze buffels leveren.

Heerlijke, gezonde buffelmelk

Zo leveren ze heerlijke melk waar vervolgens weer heerlijke yoghurt van wordt gemaakt. Vol en rijk van smaak, heerlijk romig met een klein zuurtje, precies zoals een goede yoghurt in mijn beleving hoort te smaken. Bijkomend gezondheidsvoordeel is dat er in buffelmelk minder cholesterol en meer calcium zit als in koemelk. Maar gebruik gerust gewone yoghurt voor dit recept!

Frozen yoghurt met bosbessen

Voor de sandwich koekjes:

  • 160 gram bloem
  • 43 gram cacao
  • 1 tl bakzout /baking soda
  • Snuf zout
  • 115 gram ongezouten boter
  • 150 gram suiker
  • 50 gram licht bruine suiker
  • 1 ei

Meng de bloem, de cacao, de baking soda en het zout door elkaar in een kom en zet apart. Mix de boter romig en voeg na een minuut de suiker toe. Mix tot een romige, egale massa en voeg dan het ei toe. Als alles goed gemengd  is voeg je de bloem toe en mixt tot er een deeg ontstaat. Vorm van het deeg een bal en pak dit in in plastic huishoudfolie en laat minimaal een half uurtje in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Draai van het deeg 12 gelijke balletjes, leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende tussenruimte. Druk de balletjes zachtjes met de palm van je hand plat en bak ze in circa 8 minuten gaar.

Voor de frozen yoghurt:

  • 250 ml (buffel)yoghurt
  • 125 ml slagroom
  • 125 gram bosbessen
  • 2 el honing (optioneel)

Schep de yoghurt in het midden van een schone theedoek, vouw de punten naar elkaar en draai zodat er zoveel mogelijk vocht uit de yoghurt wordt geperst. Klop de slagroom lobbig en roer vervolgens samen met 50 gram van de bosbessen en eventueel de honing door de yoghurt. Pureer de overige bosbessen en meng de puree ook door de yoghurt. Schep het yoghurtmengsel nu in een platte schaal of eventueel een bakblik, strijk glad en plaats in de vriezer. Na een uurtje de yoghurt nog even doorroeren, gladstrijken en opnieuw in de vriezer plaatsen. Herhaal dit nog 2 keer. Na 4 uur is de frozen yoghurt of te wel het yoghurt ijs klaar om te eten.

Neem 2 koekjes en steek met een ronde uitsteekvorm een schijf uit het ijs en leg tussen de 2 koekjes. Als je de uitsteek-ring iets verwarmt,onder warm stromend water bijvoorbeeld, steek je zonder al te veel moeite een mooie schijf uit het ijs.

Tip: probeer in plaats van bosbessen ook eens ander fruit zoals aardbeien, frambozen of bramen.

bessen special

Bessen; vers fruit met de mooiste kleuren

Zoete blauwe bessen, maar ook zure rode, witte of kruisbessen. Genoeg inspiratie om de lekkerste gerechten te maken met dit fruit.

yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • sint whoopie's

    Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden

  • puddingbroodjes

    Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste

  • Aardappelkoekjes met creme fraiche

    Aardappelkoekjes met crème fraîche; een lekker bijgerecht maken in 20 minuten

  • Kwarkbrood met rozemarijn op een snijplank

    Kwarkbrood met rozemarijn – voor bij een heerlijke kom soep

  • Banaan-speculoosdessert

    Banaan-speculoosdessert in een glas met laagjes en topping

  • Appel-kwarkplaattaart

    Appel-kwarkplaattaart

  • Gebakken yoghurtcake uit de airfryer

    Gebakken yoghurtcake uit de airfryer met donkere karameltop

  • Zelf ouderwets lekkere poffertjes bakken

    Zelf ouderwets lekkere poffertjes bakken: klassiek recept met boekweitbloem

  • Beurre noisette: roomboter met karakter

    Beurre noisette is een fantastische smaakmaker uit de Franse keuken

  • Gebakken kwarktaart

    Deze gebakken kwarktaart is een Duitse lekkernij die je echt een keer moet proberen

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.