• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Gebakken mini brie met aardbeien en balsamico

Een romig, zoet en hartig nagerecht dat je zo op tafel zet – ideaal om een diner mee af te sluiten

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
Gebakken mini brie

Gebakken mini brie is een ideaal nagerecht als je iets bijzonders wilt maken met weinig moeite. In dit recept combineer je de warme, romige kaas met verse aardbeien, balsamico en basilicum. Een verrassende combinatie die smaakt naar meer. De gebakken mini brie wordt pas echt lekker met verse aardbeien. Kies bij voorkeur voor Hollandse aardbeien als ze in het seizoen zijn. Die zijn vol van smaak en zorgen voor een mooi tegenwicht bij de romige kaas. Daarmee serveer je straks een heerlijke gebakken mini brie met aardbeien.

Het fijne is dat je geen ervaren kok hoeft te zijn. Verwarm de oven of airfryer, snijd de kaas in en bak deze kort. Pluk wat basilicum, maak de aardbeien schoon en werk het af met een scheutje balsamico. Zo staat er binnen een kwartier een warm nagerecht op tafel dat eruitziet alsof je er veel meer werk in hebt gestoken. Gebakken mini brie is de perfecte afsluiter van een gezellig diner. Gebruik altijd verse ingrediënten voor het beste resultaat.

Gebakken mini brie

Porties: 2 personen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 8 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Totale tijd: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 125 gram mini brie
  • 150 gram aardbeien
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Basilicumblaadjes
  • 100 gram dunne zoute crackers

Zo maak je gebakken mini brie:

Plaats de mini brie in een klein ovenschaaltje.

Snijd de bovenkant van de brie kruislings in.

Bak de brie 8 minuten in een voorverwarmde oven of airfryer op 180 graden.

Was en snijd de aardbeien in halve of kwarten.

Pluk de basilicumblaadjes en meng deze met de aardbeien.

Haal de brie uit de oven en plaats het schaaltje op een bord.

Verdeel de aardbeien over de brie.

Druppel een beetje balsamicoazijn naar smaak over de aardbeien.

Leg de zoute crackers rondom het schaaltje op het bord.

Serveer direct warm met twee theelepeltjes voor het opscheppen.

Tafel lekker !!

Niveau: Makkelijk
Dieet: Glutenvrij, Vegetarisch
Kooktechniek: Oven, Airfryer
Kooktijd: Tot 15 minuten
Verse ingrediënten: Aardbeien, Brie

Gebakken mini brie is een makkelijk nagerecht dat je in een kwartier op tafel zet. Het geheim zit in de verse ingrediënten en de balans tussen zoet, hartig en fris. Verse aardbeien maken het gerecht fris en kleurrijk. Gebruik altijd rijpe aardbeien en pluk de basilicum vlak voor het serveren. Zo blijft de smaak optimaal. De combinatie met een goede balsamico maakt het helemaal af.

Gebakken mini brie maken met verse ingrediënten

Gebakken mini brie smaakt het lekkerst als je kiest voor een mini brie van goede kwaliteit en verse aardbeien. Verse basilicum is ook echt een must. Door het warme kaasje smelten de smaken mooi samen en krijg je een nagerecht dat zacht en romig is. Serveer het met zoute crackers zodat je kunt dippen en scheppen. Het is een klein momentje om samen van te genieten na een diner.

Tips voor serveren en bewaren

Serveer de gebakken mini brie meteen als hij warm is. Heb je toch wat over? Koud is het ook lekker op een toastje. Wil je variëren? Vervang de aardbeien eens door frambozen of plakjes perzik. Ook dan geldt: vers is altijd het lekkerst. Zo kun je met dit simpele idee eindeloos variëren.

Gebakken mini brie

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 125 gram mini brie
  • 150 gram aardbeien
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Basilicumblaadjes
  • 100 gram dunne zoute crackers

Bereidingswijze van dit recept

Plaats de mini brie in een klein ovenschaaltje.

Snijd de bovenkant van de brie kruislings in.

Bak de brie 8 minuten in een voorverwarmde oven of airfryer op 180 graden.

Was en snijd de aardbeien in halve of kwarten.

Pluk de basilicumblaadjes en meng deze met de aardbeien.

Haal de brie uit de oven en plaats het schaaltje op een bord.

Verdeel de aardbeien over de brie.

Druppel een beetje balsamicoazijn naar smaak over de aardbeien.

Leg de zoute crackers rondom het schaaltje op het bord.

Serveer direct warm met twee theelepeltjes voor het opscheppen.

Tafel lekker !!

Tags: FruitKaas
DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes; een echt lekker ontbijt

Citroenroom met zacht zomerfruit
Nagerecht

Makkelijk toetje: Citroenroom met zacht zomerfruit

Kwark bavarois met nectarine
Nagerecht

Zomers dessert: kwark bavarois met nectarine en frambozensaus

Vanillevla met koffie en koekjes
Nagerecht

Hollandse tiramisu: vanillevla met koffie en koekjes

Soufflé van kwark en rode bessen
Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen; vers, luchtig, fris

Slagroomijs zelf maken
Nagerecht

Thuis slagroomijs zelf maken met of zonder ijsmachine

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!