Gebakken mini brie is een ideaal nagerecht als je iets bijzonders wilt maken met weinig moeite. In dit recept combineer je de warme, romige kaas met verse aardbeien, balsamico en basilicum. Een verrassende combinatie die smaakt naar meer. De gebakken mini brie wordt pas echt lekker met verse aardbeien. Kies bij voorkeur voor Hollandse aardbeien als ze in het seizoen zijn. Die zijn vol van smaak en zorgen voor een mooi tegenwicht bij de romige kaas. Daarmee serveer je straks een heerlijke gebakken mini brie met aardbeien.
Het fijne is dat je geen ervaren kok hoeft te zijn. Verwarm de oven of airfryer, snijd de kaas in en bak deze kort. Pluk wat basilicum, maak de aardbeien schoon en werk het af met een scheutje balsamico. Zo staat er binnen een kwartier een warm nagerecht op tafel dat eruitziet alsof je er veel meer werk in hebt gestoken. Gebakken mini brie is de perfecte afsluiter van een gezellig diner. Gebruik altijd verse ingrediënten voor het beste resultaat.
Gebakken mini brie
Ingrediënten:
- 125 gram mini brie
- 150 gram aardbeien
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Basilicumblaadjes
- 100 gram dunne zoute crackers
Zo maak je gebakken mini brie:
Plaats de mini brie in een klein ovenschaaltje.
Snijd de bovenkant van de brie kruislings in.
Bak de brie 8 minuten in een voorverwarmde oven of airfryer op 180 graden.
Was en snijd de aardbeien in halve of kwarten.
Pluk de basilicumblaadjes en meng deze met de aardbeien.
Haal de brie uit de oven en plaats het schaaltje op een bord.
Verdeel de aardbeien over de brie.
Druppel een beetje balsamicoazijn naar smaak over de aardbeien.
Leg de zoute crackers rondom het schaaltje op het bord.
Serveer direct warm met twee theelepeltjes voor het opscheppen.
Tafel lekker !!
Gebakken mini brie is een makkelijk nagerecht dat je in een kwartier op tafel zet. Het geheim zit in de verse ingrediënten en de balans tussen zoet, hartig en fris. Verse aardbeien maken het gerecht fris en kleurrijk. Gebruik altijd rijpe aardbeien en pluk de basilicum vlak voor het serveren. Zo blijft de smaak optimaal. De combinatie met een goede balsamico maakt het helemaal af.
Gebakken mini brie maken met verse ingrediënten
Gebakken mini brie smaakt het lekkerst als je kiest voor een mini brie van goede kwaliteit en verse aardbeien. Verse basilicum is ook echt een must. Door het warme kaasje smelten de smaken mooi samen en krijg je een nagerecht dat zacht en romig is. Serveer het met zoute crackers zodat je kunt dippen en scheppen. Het is een klein momentje om samen van te genieten na een diner.
Tips voor serveren en bewaren
Serveer de gebakken mini brie meteen als hij warm is. Heb je toch wat over? Koud is het ook lekker op een toastje. Wil je variëren? Vervang de aardbeien eens door frambozen of plakjes perzik. Ook dan geldt: vers is altijd het lekkerst. Zo kun je met dit simpele idee eindeloos variëren.
Gebakken mini brie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 125 gram mini brie
- 150 gram aardbeien
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Basilicumblaadjes
- 100 gram dunne zoute crackers
Bereidingswijze van dit recept
Plaats de mini brie in een klein ovenschaaltje.
Snijd de bovenkant van de brie kruislings in.
Bak de brie 8 minuten in een voorverwarmde oven of airfryer op 180 graden.
Was en snijd de aardbeien in halve of kwarten.
Pluk de basilicumblaadjes en meng deze met de aardbeien.
Haal de brie uit de oven en plaats het schaaltje op een bord.
Verdeel de aardbeien over de brie.
Druppel een beetje balsamicoazijn naar smaak over de aardbeien.
Leg de zoute crackers rondom het schaaltje op het bord.
Serveer direct warm met twee theelepeltjes voor het opscheppen.
Tafel lekker !!