• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Gebakken rijstepap met lekker veel fruit

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
4
Gebakken rijstepap

Gebakken rijstepap met lekker veel fruit – Een warm rijstdessert uit de oven, gevuld met cranberry’s en/of ander fruit naar wens, een heerlijke afsluiting van een winters diner.

Er pap van lusten

Pap, de ene vindt het heerlijk, de ander vindt het maar niets. Je hebt griesmeel, havermout, gortepap maar ook rijstepap. Over die laatste gaat dit artikel. Je kunt natuurlijk een beker rijstepap in de winkel kopen, maar die smaken naar niets. Dan heb je nog de blikjes en de eenpersoons bakjes, die zijn al wel weer een beetje beter. Maar er kan niets op tegen zelf gekookte rijstepap. Warm of koud, met een beetje bruine basterdsuiker en kaneel, is dat een heerlijk dessert! Dat is dus rijstepap. Maar heb je ook al eens gebakken rijstepap gemaakt?

Gebakken rijstepap met veel fruit; uit de oven

Tijdens het maken van rijstevlaai kun je, al dan niet expres, een restje rijstepap overhouden. Dat meng je dan met wat fruit zoals cranberry’s, appel, pruim, framboos, net wat in het seizoen is en wat je in huis hebt. Strooi er wat amandelschaafsel over of meng er wat noten, rozijnen of kaneel doorheen. Bak dat samen met de vlaai in de oven. Zo heb je maar één keer werk en twee heerlijke rijstgerechten. Je kunt natuurlijk ook alleen de gebakken rijstepap maken.

Cranberry's

Cranberry’s; van zuur naar zoet!

Cranberry's, de mooie donkerrode bes. Je kunt ze rauw niet eten. Maar wat doe je er dan wel mee? Lekker Tafelen legt het je uit!

Gebakken rijstepap

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram melk
  • 60 gram paprijst
  • 80 gram suiker
  • 2 eieren
  • zakje vanillesuiker
  • suiker voor erover
  • 150 gram cranberry’s

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gebakken rijstepap:

Kook de paprijst met de melk in ongeveer 45 minuten gaar en zacht. Laat afkoelen tot lauw.

Scheid de eieren en klop de dooiers los met de vanillesuiker.

Klop de eiwitten stijf en voeg er tijdens het kloppen de suiker aan toe.

Roer de dooiers door het afgekoelde rijstmengsel. Let op, want als dit te heet is zal het ei stollen en het dessert niet meer luchtig worden.

Schep er het eiwit doorheen, zodat er geen vlokken meer te zien zijn. Schep er de cranberry’s doorheen en schep alles in een met boter ingesmeerde ovenschaal en strooi er een beetje suiker over.

Bak het rijstdessert in ongeveer 20-30 minuten goudbruin en gaar en serveer de gebakken rijstepap warm.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin4VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes; een echt lekker ontbijt

Citroenroom met zacht zomerfruit
Nagerecht

Makkelijk toetje: Citroenroom met zacht zomerfruit

Kwark bavarois met nectarine
Nagerecht

Zomers dessert: kwark bavarois met nectarine en frambozensaus

Vanillevla met koffie en koekjes
Nagerecht

Hollandse tiramisu: vanillevla met koffie en koekjes

Soufflé van kwark en rode bessen
Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen; vers, luchtig, fris

Slagroomijs zelf maken
Nagerecht

Thuis slagroomijs zelf maken met of zonder ijsmachine

Reacties 4

  1. Roselinde Tichelaar-Zanen says:
    2 maanden geleden

    Hoe warm moet de oven?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 maanden geleden

      180 graden

      Beantwoorden
  2. Roselinde Tichelaar-Zanen says:
    2 maanden geleden

    Echt 45 minuten???????
    Pakje van de dessertrijst zegt 12minuten

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 maanden geleden

      Dat klopt zeker Roselinde. Op een pak staat een snelle bereidingswijze, die is anders dan in dit recept.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen
  • Cajun kruidenmix maak je lekker zelf

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Marleen Lambeets op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!