Gebakken rijstepap met lekker veel fruit – Een warm rijstdessert uit de oven, gevuld met cranberry’s en/of ander fruit naar wens, een heerlijke afsluiting van een winters diner.
Er pap van lusten
Pap, de ene vindt het heerlijk, de ander vindt het maar niets. Je hebt griesmeel, havermout, gortepap maar ook rijstepap. Over die laatste gaat dit artikel. Je kunt natuurlijk een beker rijstepap in de winkel kopen, maar die smaken naar niets. Dan heb je nog de blikjes en de eenpersoons bakjes, die zijn al wel weer een beetje beter. Maar er kan niets op tegen zelf gekookte rijstepap. Warm of koud, met een beetje bruine basterdsuiker en kaneel, is dat een heerlijk dessert! Dat is dus rijstepap. Maar heb je ook al eens gebakken rijstepap gemaakt?
Gebakken rijstepap met veel fruit; uit de oven
Tijdens het maken van rijstevlaai kun je, al dan niet expres, een restje rijstepap overhouden. Dat meng je dan met wat fruit zoals cranberry’s, appel, pruim, framboos, net wat in het seizoen is en wat je in huis hebt. Strooi er wat amandelschaafsel over of meng er wat noten, rozijnen of kaneel doorheen. Bak dat samen met de vlaai in de oven. Zo heb je maar één keer werk en twee heerlijke rijstgerechten. Je kunt natuurlijk ook alleen de gebakken rijstepap maken.
Cranberry’s; van zuur naar zoet!
Cranberry's, de mooie donkerrode bes. Je kunt ze rauw niet eten. Maar wat doe je er dan wel mee? Lekker Tafelen legt het je uit!
Gebakken rijstepap
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram melk
- 60 gram paprijst
- 80 gram suiker
- 2 eieren
- zakje vanillesuiker
- suiker voor erover
- 150 gram cranberry’s
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gebakken rijstepap:
Kook de paprijst met de melk in ongeveer 45 minuten gaar en zacht. Laat afkoelen tot lauw.
Scheid de eieren en klop de dooiers los met de vanillesuiker.
Klop de eiwitten stijf en voeg er tijdens het kloppen de suiker aan toe.
Roer de dooiers door het afgekoelde rijstmengsel. Let op, want als dit te heet is zal het ei stollen en het dessert niet meer luchtig worden.
Schep er het eiwit doorheen, zodat er geen vlokken meer te zien zijn. Schep er de cranberry’s doorheen en schep alles in een met boter ingesmeerde ovenschaal en strooi er een beetje suiker over.
Bak het rijstdessert in ongeveer 20-30 minuten goudbruin en gaar en serveer de gebakken rijstepap warm.
Tafel lekker !!