Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Gefrituurde banaan

Banaan in een heerlijk luchtig beslag

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
gefrituurde banaan

Gefrituurde banaan – Zo kan banaan dus ook, lekker warm in een krokant jasje. Gefrituurde banaan is heerlijk als nagerecht, samen met wat walnoten en honing of met een bolletje ijs voor de liefhebber.

Knapperige, gefrituurde banaan

Nee, niet die banaan die je bij wok restaurants tegenkomt, maar een heerlijk knapperige en veel lichtere variant.

Een licht en luchtig beslag voor de gefrituurde banaan krijg je door gebruik te maken van koolzuurhoudend mineraalwater en maïzena. Het krokante komt mede door de luchtigheid, maar ook door de toevoeging van maïzena. Het is een vrij simpel, het recept voor dit beslag, maar met een groot effect.

Gebruik wel kleine stukjes banaan. Maak je de stukken te groot dan worden ze door het korte bakproces niet helemaal warm. Ook wordt de smaak van banaan intenser als die warm is. Te grote stukken gefrituurde banaan worden hierdoor al snel te machtig.

Niet alleen banaan is lekker met dit beslag, probeer ook eens perzik, pruim, appel, peer of mango!

De banaan wordt eerst door de bloem gehaald, zodat het beslag beter hecht. Daarna gaat de banaan door het beslag. Laat vervolgens de banaan met beslag voorzichtig in de hete olie zakken en bak een paar minuten tot ze krokant zijn. Maak niet meer dan 6 stukjes gefrituurde banaan per keer anders koelt de olie te veel af en worden ze vet.

Een verrassend nagerecht

Gefrituurde banaan is een echt verrassend nagerecht met banaan. Erg lekker met walnoten en honing, maar ook met een bolletje ijs en warme chocoladesaus. Of pas het recept aan en frituur meerdere soorten fruit en maak er een saus van gepureerd fruit bij om in te dippen.

Het beste is het om ze direct na het bakken te eten, dan zijn ze het lekkerst. Je kunt ze eventueel warm houden in de oven als je grote porties nodig hebt. Leg ze dan op een bord met keukenpapier in een oven van 80 graden.

desserts met banaan

Desserts met banaan; van eenvoudig tot lekker luxe

Warm als loempia, koud of zelfs bevroren, desserts met banaan zijn altijd lekker. Wij hebben de lekkerste recepten met banaan in de hoofdrol.

Gefrituurde banaan

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 rijpe bananen
  • 150 + 50 gram bloem
  • 15 gram maïzena
  • 1 zakje vanillesuiker
  • een snufje zout
  • ongeveer 100 ml bruisend mineraalwater
  • frituurolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gefrituurde banaan:

Verwarm de olie tot 180 graden Celsius.

Zeef de 150 gram bloem met de maïzena en doe er het zout en de vanillesuiker bij. Voeg nu al roerend het mineraalwater toe tot je een dik vloeibaar beslag hebt wat lijkt op een pannenkoek beslag. Zet opzij. Dit kun je eventueel ook een uurtje van tevoren maken.

Pel de bananen en snijd ze midden door. Neem nu een halve banaan en duw met je vinger in het midden waar je de banaan doorgesneden hebt. De banaan zal nu in 3 stukken splijten. Doe dit ook met de rest van de bananen. Haal alle stukken banaan even door de bloem.

Zet een bord met keukenpapier klaar. Doop een stukje banaan in het beslag en laat dit snel maar voorzichtig in de frituurolie zakken. Doe dit met alle stukjes banaan. Bak de stukjes een paar minuten tot ze knapperig zijn. Als het begint te spetteren is dat vaak een teken dat de banaan gaar en hierdoor vochtig is. Meestal is dan je beslag ook gaar. Bak niet meer dan 6 stukken gefrituurde banaan tegelijk, als je een gemiddelde maat frituurpan gebruikt.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin21TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tiramisu met bosbessen en citroen
Nagerecht

Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!