Gegrilde pruimen – Verse pruimen zijn heerlijk en perfect als tussendoortje. Maar weet je dat als je pruimen verwarmt, ze zoeter, zachter en lekkerder worden? Dit recept voor gegrilde pruimen moet je zeker eens maken als je graag pruimen bij een dessert eet.
Verse pruimen
Verse puimen worden meestal zo uit het vuistje gegeten. Als je in een pruim bijt is het schilletje vaak zuur en de binnenkant heerlijk zoet. Er zijn heel veel verschillende pruimensoorten en er zit ook behoorlijk kleur en smaakverschil in. Verse pruimen zijn heerlijk in stukjes gesneden als nagerecht met een beetje yoghurt of vla. Met dit recept voor gegrilde pruimen maak je diezelfde pruimen nog lekkerder. Zelfs degene die niet van die heerlijke verse steenvruchten houden zullen ervan smullen.
Heel makkelijk verse pruimen koken of grillen
Het ligt een beetje aan de soort pruimen, maar door ze te verwarmen worden ze vaak prachtig paars van kleur. De schil geeft heel veel kleur en smaak af tijdens het verwarmen en het sap wat vrijkomt, vormt een heerlijke saus. Er zijn heel veel recepten en manieren om pruimen te koken, maar dit recept voor gegrilde pruimen is toch wel een van de meest doeltreffende.
Dit recept voor gegrilde pruimen is kinderlijk eenvoudig, je hoeft de pruimen alleen maar te wassen en door te snijden. Die pruimen leg je met de snijkant naar boven in een schaal en bestrooi je met suiker. Dit zet je ongeveer een kwartiertje in een oven met bovenwarmte of onder de grill en de natuur doet verder zijn werk. Het resultaat is een grote schaal heerlijke zachte pruimen in een geweldig lekkere saus.
Maak van een restje gegrilde pruimen in een mum van tijd een heerlijke pruimensaus voor over ijs
Kies vaker voor verse pruimen en probeer de saus van gegrilde pruimen
In de zomer is er volop vers fruit, ook de steenvruchten zijn dan goed vertegenwoordigd. De kersen, perziken en pruimen worden veel gegeten. Pruimen weer iets minder, die worden vooral door de oudere mensen gewaardeerd. Toch kunnen verse pruimen geweldig lekker zijn. Gebruik ze in een (fruit)salade, snijd ze in stukjes door de yoghurt of maak dit recept voor gegrilde pruimen. Heb je gegrilde pruimen over? Pureer ze samen met het sap en je hebt een heerlijke saus voor over ijs. Je ziet met pruimen maak je de lekkerste nagerechten.
Pruimentijd; het seizoen voor verse pruimen uit Nederland
Juli / augustus. Pruimentijd. Vier het seizoen met verse pruimen. Ontdek de verschillende soorten en smaken. Hier vind je tips & recepten.
Gegrilde pruimen uit de oven
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kg verse rode pruimen
- 2-3 eetlepels (riet)suiker
- boter of olie voor de schaal
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gegrilde pruimen:
Neem een ovenschaal en vet die licht in met een beetje boter of olie en doe er 3 eetlepels water in.
Was de pruimen en snijd ze doormidden. Je mag de pit laten zitten die geeft smaak af en is als de pruimen gaar zijn heel makkelijk te verwijderen.
Leg de pruimen met de snijkant naar boven in de schaal en bestrooi ze met de suiker. Pas de hoeveelheid suiker aan naar de zuurheid van de pruimen.
Zet de pruimen 15 minuten onder een gemiddelde grill. Heb je geen grill in je oven zet ze dan een klein half uurtje in een oven van 190 graden.
Laat de pruimen een beetje afkoelen en geniet. De gegrilde pruimen zijn zowel warm als kou erg lekker.
Tafel lekker !!