Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Gevulde appels met vanillesaus

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
Gevulde appels met vanillesaus

Gevulde appels met vanillesaus – Met appels kun je meer dan alleen appelmoes, appeltaart of zo uit de hand eten. Maak ook eens gevulde appels, dit is een heerlijk warm nagerecht van fruit waar je iedereen blij mee maakt. In onderstaand recept zijn ze in de oven gegaard, maar als je ze inpakt in aluminiumfolie kun je ze ook in de kooltjes laten garen als je de BBQ aan hebt. In het recept is er voor gekozen om de appels niet te schillen. Wil je ze liever zonder schil, dan kan dit ook. De appels zijn heerlijk met een warme vanillesaus of een heerlijke bol ijs naar keuze.

Kies zelf de lekkerste vulling

Je kunt veel soorten vullingen gebruiken om appels te vullen. In dit recept is gekozen voor dadels en noten, maar wat dacht je van bijvoorbeeld een beetje jam met een paar gedroogde cranberry’s of rozijnen erdoor. Of gebruik amandelspijs of kaneelsuiker. Je ziet: keuzes genoeg.

Vanille of vanille-extract of vanille-essence

Er zijn maar weinig sauzen zo simpel, snel en lekker als vanillesaus. Het is een klusje van 5 minuten. En eenmaal geproefd wil je geen andere meer. Vanille is nu bijna onbetaalbaar, een goede vanillepeul kost bijna 2 euro. Als die te lang ligt, wordt hij hard en kun je het binnenste er bijna niet meer uitschrapen. Gebruik daarom liever vanille-extract. Dit zit in flesjes en is lang houdbaar. Koop vanille uit Madagaskar, dan heb je een goede vanille. Koop geen essence, dit is kunstmatig en erg chemisch van smaak. Ook kun je zelf vanille-extract maken door de peulen open te snijden en in een flesje te doen met wodka. Dit laat je dan een maand of langer op een koele plek staan. Tussendoor af en toe schudden met het flesje en je krijgt een lekker vanille-extract. Tip: Hier kun je ook de peulen voor gebruiken die je al leeg geschraapt hebt.

toetjes met appel

De allerlekkerste toetjes met appel

Ontdek de meest verrassende toetjes met appel in de hoofdrol. Van super simpel tot echte klassiekers en frisse combinaties.

Gevulde appels met vanille saus

Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 appels, bijvoorbeeld Jonagold of Elstar
  • 10 dadels
  • een handje rozijnen
  • een handje walnoten
  • 1 theelepel kaneel
  • roomboter
  • 200 gram slagroom
  • 250 gram melk
  • 2 theelepels vanille extract
  • 2 eidooiers
  • 60 gram suiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde appels met vanillesaus:

Was de appels en haal met een appelboor de pit er uit.

Ontpit de dadels en snijd ze klein.

Hak de walnoten grof, maar hou er 4 achter.

Voeg er de rozijnen en de kaneel aan toe en meng door elkaar.

Neem 4 kleine of 1 grote ovenschaal en smeer hiervan de bodem licht in met wat roomboter. Zet de appels erin en vul de holte op met het dadelmengsel. Druk goed aan, verdeel het eventuele overgebleven mengsel over de vormpjes. Smeer de appels licht in met boter en leg de overgebleven noten bovenop. Bak ze ongeveer 30 minuten op 180 graden.

Maak ondertussen de vanillesaus. Meng hiervoor de eidooiers met de vanille en de suiker in een klein kommetje en klop goed los. Voeg er 2 eetlepels melk bij en breng de rest van de melk samen met de room aan de kook.

Voeg een beetje kokende melk aan het papje toe en roer goed door. Voeg er nog wat aan toe, roer door en giet alles terug in de pan. Blijf roeren met een spatel tot de saus dikker wordt en blijft hangen aan de spatel. Giet over in een kannetje of kommetje en serveer. Je kunt de saus ook eerder maken, verwarm die dan al roerende kort door, maar laat ze niet koken.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin42TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tiramisu met bosbessen en citroen
Nagerecht

Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Fruit

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief