Glaasje roomkaas met limoncello en aardbeien – Het nagerecht voor de liefhebbers van lemon cheesecake is dit heerlijke dessert glaasje. Het is een makkelijke en snelle manier om te genieten van de smaken van roomkaas en limoncello. Mislukken is bijna niet mogelijk en succes is daarom gegarandeerd.
Lichte en luchtige cheesecake
Cheesecake is heerlijk, maar kan nogal zwaar vallen. Het is namelijk best zwaar en compact en ook het maken neemt best wel tijd in beslag. Een glaasjes roomkaas met limoncello is heerlijk luchtig en een stuk minder zwaar. Dit komt door de luchtig geklopte slagroom, maar ook omdat er yoghurt aan toegevoegd is. Yoghurt is veel minder vet dan roomkaas en geeft het nagerecht een licht fris zuurtje. Citroenrasp en een scheutje limoncello zorgen voor een heerlijke lichte citroensmaak. En met de aanwezigheid van verse Hollandse aardbeien maak je er natuurlijk een heerlijk toetje met aardbeien van.
Lekkere laagjes in een glaasje
Een nagerecht in een glaasje is altijd mooi om te zien, zeker als het is opgebouwd in laagjes. Het glaasje roomkaas met limoncello en aardbeien heeft hele lekkere en mooie laagjes. Als eerste stukjes lange vingers, met een siroop van limoncello. De lange vingers zuigen alle siroop op en krijgen daardoor lekker veel smaak. Over de lange vingers verdeel je stukjes verse aardbei voor een fris contrast in smaak en textuur. Daarop komt de heerlijk luchtige roomkaas vulling. En of dat nog niet genoeg is worden alle laagjes herhaald. Zo kun je bij iedere hap genieten van alle smaken.
Limoncello in een glaasje met roomkaas
Zeg je limoncello, dan denk je direct aan de zomer. Limoncello is een echt lekker zomerdrankje, waar je op heel veel manieren van kunt genieten. Het is geweldig lekker om te gebruiken in een glaasje met roomkaas. Je maakt hiervoor een siroop van een echt lekkere limoncello, zoals de limoncello van “de jongens van Oud-Zuid”. Door de siroop krijgt het nagerecht een heerlijke frisse smaak van citroen, die versterkt wordt door de citroenrasp in het roomkaasmengsel, zonder dat het te overheersend wordt. Dus wil je op een mooie zomeravond een lekker nagerecht, maak dan eens glaasjes roomkaas met limoncello en verse aardbeien.
Toetjes met aardbeien; lekker vers en helemaal zelfgemaakt
Verse aardbeien, een paar andere ingrediƫnten en een klein beetje tijd. Meer is er niet nodig voor de allerlekkerste toetjes met aardbeien.
Glaasje roomkaas met limoncello en aardbeien
Print receptIngrediƫnten voor dit recept
- 200 gram roomkaas
- 100 gram Griekse yoghurt
- 200 ml slagroom
- 1 citroen
- 2 x 25 ml limoncello
- 50 + 25 gram suiker
- 250 gram aardbeien
- 8 lange vingers
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een glaasje roomkaas met limoncello en aardbeien:
Los 25 gram suiker op in 25 ml heet water, en zet opzij.
Was de citroen en rasp de helft van de schil. Pers de citroen uit en doe 25 ml sap bij het suikerwater samen met 25 ml limoncello, dit is de siroop.
Snijd de aardbeien in stukjes, maar laat 4 mooie halve aardbeien heel voor decoratie.
Klop de slagroom met de 50 gram suiker tot hij stevig is. Klop in een andere kom de roomkaas met de yoghurt en 25 ml limoncello en de citroenrasp los. Schep 2 eetlepels van de slagroom bij het roomkaasmengsel en spatel dit er luchtig doorheen. Doe er nu ook de rest van de slagroom bij en spatel dit luchtig door elkaar.
Snijd de lange vingers in 4 stukjes. Neem 4 glazen en leg in ieder glas 4 stukjes lange vinger. Schep er een eetlepel van de limoncello siroop over. Verdeel de helft van de stukjes aardbei over de lange vingers en schep er een flinke lepel roomkaasmengsel op. Herhaal dit nog eenmaal.
Werk de glaasjes roomkaas met limoncello af met een halve aardbei en een beetje citroenrasp. Zet de glaasjes koud weg tot gebruik.
Tafel lekker !!