In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel – Vervang de suikerstroop op een pannenkoek eens door een zelfgemaakte karamel met in de pan gebakken banaan. Zeker weten dat dit in de smaak valt. Dit recept ga je nog heel vaak gebruiken voor de lekkerste desserts en pannenkoeken.
Banaan en karamel; die twee zijn samen een gouden duo
Gekarameliseerd fruit, en dan vooral banaan, staat in veel landen op de kaart. Niet zo raar eigenlijk als je bedenkt dat de suikers uit fruit mooi karameliseren en een heerlijke fruitige karamelsmaak geven. Als je dit versterkt met boter, suiker en een beetje drank of room krijg je de heerlijkste nagerechten met banaan. In de pan gebakken banaan wordt vast een van je nieuwe favorieten.
Banaan bakken in karamel
Je gaat de banaan bakken in een pan met een laagje boter en suiker waardoor het een volle karamelsmaak krijgt. Neem wel bananen bananen die nog een beetje stevig zijn, anders wordt het al snel een pap. Je wilt de schijfjes banaan wel nog herkennen. Door het fruit af te blussen met warme room krijg je een volle rijke karamelsaus met stukken banaan waar je je vingers bij opeet. Dit moet je echt eens geproefd hebben.
Maak de heerlijkste nagerechten met banaan en karamel
In de pan gebakken banaan is erg lekker op een pannenkoek of bij wentelteefjes, maar wat dacht je van een bolletje ijs met karamel van banaan met een beetje kokos of chocolade erover gestrooid. Ook met vanille vla, yoghurt of kwark is in de gekarameliseerde banaan een goede match. Doe dit in laagjes in een glas en bestrooi met geroosterde stukjes noot. Dit kan zowel warm als koud. Zeker weten dat je hiermee vrienden maakt. Je weet zelf vast nog wel meer lekkere desserts te bedenken die je me dit recept kunt combineren.
Desserts met banaan; van eenvoudig tot lekker luxe
Warm als loempia, koud of zelfs bevroren, desserts met banaan zijn altijd lekker. Wij hebben de lekkerste recepten met banaan in de hoofdrol.
In de pan gebakken banaan
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 bananen
- 25 gram boter
- 50 gram suiker
- 100 ml slagroom
- een snufje zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je in de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel:
Verwarm de slagroom en zet opzij.
Snijd de bananen in plakjes.
Verhit een koekenpan en bestrooi de bodem met suiker. Laat de suiker karameliseren tot mooi goudbruin. Blus af met de warme slagroom en laat even doorkoken. Giet de karamel in een hittebestendig kommetje. Schraap de pan zo goed mogelijk schoon, je hoeft hem niet af te wassen.
Smelt de boter tot goudbruin en bak hierin de bananen kort.
Voeg de karamel en een snufje zout toe en laat even doorkoken.
Serveer de in de pan gebakken banaan warm bij ijs, pannenkoek of wentelteefjes.
Tafel lekker !!
Gebruik je hiervoor bak bananen? Of kan dit ook met gewone bananen
We hebben hiervoor gewone bananen gebruikt Esther.