• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Kaiserschmarrn à la gasthof Schönblick

De garantie voor de mooiste verhalen aan tafel

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
1
Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn à la gasthof Schönblick – Kaiserschmarrn is een zoet Oostenrijks gerecht. Het heeft wat weg van een pannenkoek die zeer luchtig is, dit komt door het luchtig geklopte eiwit wat er op het laatst door gespateld wordt. Wanneer de koek bijna gaar is wordt deze in stukjes gescheurd. De Kaiserschmarnn wordt traditioneel geserveerd met een pruimencompote of met appelmoes en wordt met poedersuiker bestrooit. Het recept kent intussen vele varianten, maar het luchtige karakter en de stukjes zijn de kenmerken van dit typische Oostenrijkse nagerecht.

De Kaiserschmarrn van gasthof Schönblick in Oostenrijk

Dicht bij de bron kunnen ze je het beste vertellen hoe je zo’n klassieker het beste maakt. Dit recept is het recept van gasthof Schönblick in het Oostenrijkse Russbach. Een heerlijk gebied om in de zomer te wandelen en in de winter voor de wintersport. Koken doen ze zelf, en zoals verwacht staat ook bij hun de bekende kaiserschmarrn op de kaart. Het originele Oostenrijkse recept van gasthof Schönblick mogen we met jullie delen! Zet deze kaiserschmarrn op tafel, je krijgt er de garantie bij dat aan tafel door iedereen de mooiste wintersportverhalen verteld worden. Lekker Tafelen dus!

Kaiserschmarrn

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 eidooiers
  • 3 eiwitten
  • 150 gram bloem
  • 180 gram melk
  • 45 gram suiker
  • 30 gram vanille suiker
  • 6 gram zout
  • 30 gr. roomboter

Bereidingswijze van dit recept

Kaiserschmarrn maken doe je zo:

Eiwitten kloppen

Let er bij het opkloppen van je eiwit op dat de kom en de garde goed schoon en vetvrij zijn. Was de kom met heet water met een drupje afwasmiddel of wrijf er met een citroen doorheen. Spoel goed na met heet water.  Lees hier meer.

Klop de eiwitten stijf met de mixer. Mix verder het eigeel, melk, suiker, vanillesuiker, zout en bloem tot een glad beslag. Schep het eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Smelt de boter in de pan en bak het beslag goudbruin, snij het met een spatel in vieren en draai deze om. Vervolgens met 2 spatels de kaiserschmarrn in stukjes scheuren en even opbakken met poedersuiker. Serveren met appelmoes of pruimencompote.

Lekker voor erbij

Pruimen compote

Breng een halve liter water aan de kook. Voeg er 250 gram gedroogde en gewelde pruimen aan toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken. Meng 20 gr. maizena met 60 gr. suiker en meng dit met wat koud water. Roer dit door het pruimenmengsel en laat eventjes doorkoken. Laat de compote afkoelen voordat je ze serveert.

Ook erg lekker bij Kaiserschmarrn is zelfgemaakte appelmoes of een preiselbeeren of himbeeren compote.

Tafel lekker !!

Tags: EierenOostenrijk
DeelPin8VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Mousse van cottage cheese en frambozen
Nagerecht

Zo maak je een frisse mousse van cottage cheese en frambozen

Pistache-ijs van cottage cheese
Nagerecht

Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade

Romige hangop met rabarbercompote
Nagerecht

Romige hangop met rabarbercompote; heel makkelijk zelf te maken

Tiramisu met bosbessen en citroen
Nagerecht

Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Reacties 5

  1. Lemon says:
    2 jaar geleden

    Hoe hoog moet het vuur staan? Het bakte een beetje aan op middelhoog vuur.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Normaal gesproken zou middelhoog goed moeten zijn, maar dit is lastig te bepalen, dit kan aan de kracht van het fornuis, de soort pan en aan de grootte van de pan liggen.

      Beantwoorden
  2. Niek says:
    3 jaar geleden

    Heel lekker maar wel wat veel zout ih recept.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 jaar geleden

      Zout kun je natuurlijk naar wens aanpassen, smaken verschillen hierin. Dit is het recept wat wij gekregen hebben van een gasthof uit Russbach.

      Beantwoorden
  3. Nolda Straatman -Chocinella says:
    10 jaar geleden

    Oh Kaiserschmarrn lekker! Ben weer helemaal terug in Oostenrijk. Ga zeker keer proberen.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Eieren

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief