• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Karnemelk bavarois; lekker fris

Het ideale toetje na een zwaardere maaltijd

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
karnemelk bavarois

Karnemelk bavarois – Een lekker fris en licht, dat is een bavarois die je maakt met karnemelk. Het is een ideaal toetje na een zwaardere maaltijd. Serveer de karnemelk bavarois met lekker veel vers fruit, voor een zomers effect. Je maakt dit recept snel, maar het moet wel een paar uur opstijven. Op tijd beginnen dus.

Een verrassend lekker nagerecht wordt nog lekkerder met vers fruit

Het ligt niet echt voor de hand, maar karnemelk is perfect geschikt om te gebruiken in een bavarois. Het is fris van smaak en combineert geweldig met veel vers fruit of een verse, zelfgemaakte vruchtensaus. Denk aan verse, Hollandse aardbeien of een saus die je daarvan maakt. De toevoeging van limoen aan het recept geeft het nagerecht nog extra kick. En mooi meegenomen is dat karnemelk onder de magere zuivelproducten valt. Een echt zomers dessert dus.

Voor een extra sterke limoensmaak gebruik je de rasp van 1 limoen

Serveer de karnemelk bavarois in een mooie vorm, voor een feestelijk effect

Een recept voor een bavarois is meteen een mooie reden om die leuke vormen uit de kast te halen. Want een mooi gepresenteerd nagerecht doet meteen heel feestelijk aan. Gebruik echter geen vorm van ijzer, want het zuur uit de karnemelk reageert hierop. Dit is niet goed voor de vorm, maar ook niet lekker, want het beïnvloedt de smaak. Gebruik daarom voor de karnemelk bavarois een vorm van glas, plastic, porselein of siliconen. Spoel die altijd eerst om met een beetje water om beter te kunnen lossen. Als de bavarois opgesteven is, maak je eerst de randjes voorzichtig los en keer je hem om op een bord of schaal. Maak ook die schaal eerst vochtig, zo kun je de bavarois nog een beetje verschuiven als hij niet goed ligt. Heb je geen puddingvorm of maak je liever kleine porties, dan kan dit prima in glaasjes of kopjes, die je al dan niet omkeert op een bordje.

Gebruik voor voor deze karnemelk bavarois geen ijzeren vorm omdat deze reageert op de zuren van de karnemelk

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Karnemelk bavarois

Porties: 6-8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 ml karnemelk
  • 150 gram suiker
  • het sap van 2 limoenen
  • 20 gram gelatine

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je karnemelk bavarois:

Week de gelatine in ruim koud water.

Rasp eventueel de limoenen als je een sterkere limoensmaak wilt en pers de limoenen uit.

Verwarm het limoensap en de limoenrasp met een klein scheutje karnemelk en de suiker tot tegen het kookpunt. Haal van het vuur af en los er de gelatine in op. Voeg al roerende de rest van de karnemelk toe.

Spoel de vorm om met water en schud het meeste vocht eruit. Giet het mengsel in de vorm en zet dit voor minimaal 4 tot 6 uur koud weg.

Maak de randen van de bavarois los van de vorm. Spoel een bord of schaal met koud water en leg dat omgekeerd op de vorm. Keer alles om en schud even tot de bavarois los komt. Serveer de karnemelk bavarois met vers fruit of een huisgemaakte vruchtensaus.

Tafel lekker !!

Tags: BavaroisZuivel
DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Mousse van cottage cheese en frambozen
Nagerecht

Zo maak je een frisse mousse van cottage cheese en frambozen

Pistache-ijs van cottage cheese
Nagerecht

Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade

Romige hangop met rabarbercompote
Nagerecht

Romige hangop met rabarbercompote; heel makkelijk zelf te maken

Tiramisu met bosbessen en citroen
Nagerecht

Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!