• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; verslavend lekker!

Dit is pure verwennerij

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
Koffie-karamel pudding

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant – Eet jij nog wel eens een pudding? Waarschijnlijk niet zo vaak. Dus van zelf een pudding maken zal het al helemaal zelden komen. En dat is jammer, want een zelfgemaakte pudding is een heerlijk dessert. Maar dat niet alleen, een pudding deel je met je tafelgenoten, dus het is ook nog eens een gerecht dat gezelligheid op tafel brengt. Een heerlijke pudding op basis van melk met koffiesmaak en daarop zelfgemaakt amandelkrokant, lijkt dat je wat? De koffie-karamel pudding is zoet, zacht, krokant, kortom een echte verwennerij. En dat is precies wat een goed nagerecht moet zijn, toch?

Koffie-karamel pudding is zeker niet oubollig!

Met melk maak je….. juist! Pudding! Een pudding als nagerecht klinkt eigenlijk heel oubollig. Maar als je de koffie-karamel pudding uit het recept geproefd hebt, weet je dat pudding niet oubollig is maar gewoon erg lekker. Door de afwerking met de stukjes krokante amandel heb je echt iets speciaals op tafel staan. En daarmee maak je indruk op je tafelgenoten. Want het is heel makkelijk om een pak vla open te trekken, maar met een zelfgemaakte pudding laat je zien dat je aandacht en liefde aan het eten hebt besteed.

Amandelkrokant kun je gebruiken voor veel toepassingen

Een onderdeel van dit recept wordt gevormd door amandelkrokant. Amandelkrokant is een vrij makkelijk te maken topping die voor heel veel toepassingen gebruikt kan worden. Nu strooi je het over de koffie-karamel pudding, maar wat dacht je van een appeltaart met slagroom en de krokante amandeltjes? Of bij een ijsje als extra bite. Mogelijkheden genoeg om het bij te gebruiken. Je kunt de amandeltjes in een gesloten trommel vrij lang bewaren, dus maak gerust wat meer. Als je er, voor je het bakt, hoopjes van maakt, heb je een heerlijke versnapering voor bij de koffie.

koffie karamel pudding
amandel korokant
karamel koffie pudding
Puddingen op basis van melk

Puddingen op basis van melk

De lekkerste puddingen op basis van melk komen uit je eigen keuken! Maak zelf eens pudding in plaats van er een te kopen. Proef het verschil!

Koffie-karamel pudding

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 ml melk
  • 25 gram custard
  • 20 gram maïzena
  • 80 + 80 gram suiker
  • 150 gram sterke koffie
  • 2 eetlepels water
  • 1 eiwit
  • een snufje zout
  • 100 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze van dit recept

Koffie-karamel pudding maak je zo:

Neem een pannetje met dikke bodem en doe er het water in. Strooi er de suiker over en verhit dit zonder te roeren tot de suiker verkleurt tot karamel. Blus af met de warme koffie. Pas hierbij op voor stoom.

Voeg er ongeveer 400 ml melk aan toe en verwarm het mengsel.

Roer ondertussen de custard en de maïzena door elkaar en voeg er de rest van de melk aan toe. Roer tot een papje en voeg toe aan de warme melk. Breng rustig al roerende aan de kook en laat dit kort doorkoken. Schenk direct in kommetjes. Laat de koffie-karamel pudding afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Roer het eiwit in een royale kom los met het zout en de suiker.

Voeg er het amandelschaafsel aan toe en meng dit er ook doorheen. Verdeel het mengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier. Wil je koekjes hiervan maken, schep dan met een lepel hoopjes op de bakplaat.

Bak de amandelen in ongeveer 20 minuten goudbruin. Voor mooie stukjes kruimels kun je het beste na 10 minuten het schaafsel een keer doorroeren en opnieuw verdelen.

Laat afkoelen voor gebruik.

Serveer de koffie-karamel pudding koud en strooi er vlak voor het opdienen naar wens de amandelkrokant over.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gegrilde pruimen
Nagerecht

Gegrilde pruimen uit de oven

Yoghurtijs met blauwe bessen
Nagerecht

Yoghurtijs met blauwe bessen; zonder ijsmachine

Griesmeelpudding met rode bessensaus
Nagerecht

Griesmeelpudding met rode bessensaus; makkelijk en puur natuur

Pruimenclafoutis van verse pruimen
Bakken

Pruimenclafoutis van verse pruimen

Blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes; een echt lekker ontbijt

Citroenroom met zacht zomerfruit
Nagerecht

Makkelijk toetje: Citroenroom met zacht zomerfruit

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!