Met deze krokante wrap met appel en kaneel maak je een makkelijk nagerecht waar iedereen aan tafel van opkijkt. De warme vulling van appel, rozijnen en kaneel is een klassieke smaak die iedereen kent en waardeert, maar dit keer maak je die in een verrassende vorm. Door de wraps in de oven krokant te bakken, krijg je een knapperige buitenkant die heerlijk combineert met de zachte en fruitige vulling. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, waarvan je de meeste waarschijnlijk al op voorraad hebt. Dit wil je serveren in de herfst en in de winter, en al helemaal als het appelseizoen net begonnen is.
Als die eerste Hollandse appels weer in de winkel liggen gaat het al snel over appeltaart. Met dit dessert zet je echt iets heel anders neer. De Elstar appels zorgen dat het extra fris wordt, en de Bastognekoeken maken het lekker knapperig. We hebben het hier over een dessert, maar je kunt dit natuurlijk ook bij de koffie, bij de thee of bij een warme kop chocolademelk serveren. En, als je het een beetje luxer wil, bij een high tea is dit echt een lekkernij. Serveer je het als nagerecht, dan kun je er een bolletje ijs of een toef slagroom bij doen, dan maak je het extra feestelijk. Deze krokante wrap met appel en kaneel kun je samen met de kinderen maken. Het dessert is makkelijk voor te bereiden, en aan tafel legt iedereen spontaan zijn telefoon weg.
Krokante wrap met appel en kaneel
Ingrediënten voor dit recept
- 1 kg elstar appels
- 50 gram rozijnen
- 25 + 50 gram suiker
- 2 theelepels kaneel
- 4 bastogne koeken
- 25 + 25 gram roomboter
- 8 kleine tortilla’s
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de krokante wrap met appel en kaneel:
Schil de appels en haal het klokhuis eruit, snijd de appel in blokjes. Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak hierin de appelblokjes met 25 gram suiker en 1 theelepel kaneel tot ze beetgaar zijn. Roer de rozijnen erdoor.
Verkruimel de koeken grof en meng die door de appelvulling. Verdeel de vulling in een baan midden over de wraps en rol de wraps op. Leg de wraps in een ovenschaal.
Smelt 25 gram boter en bestrijk daarmee de wraps. Meng de resterende suiker en kaneel en bestrooi daarmee de wraps. Zet de wraps ongeveer 15-20 minuten in een oven van 190 graden tot ze goed warm en krokant zijn.
Serveer de krokante wrap met appel als nagerecht, ook erg lekker met een bolletje ijs.
Tafel lekker !!
