• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Krokante wrap met appel en kaneel – hét makkelijke nagerecht voor iedereen

Warme appels met kaneel in een knapperige wrap, eenvoudig te maken van ingrediënten die je misschien al in huis hebt. Voor bij de koffie, voor een high tea, voor een picknick, of als dessert met een bolletje ijs.

0
Krokante wrap met appel en kaneel

Met deze krokante wrap met appel en kaneel maak je een makkelijk nagerecht waar iedereen aan tafel van opkijkt. De warme vulling van appel, rozijnen en kaneel is een klassieke smaak die iedereen kent en waardeert, maar dit keer maak je die in een verrassende vorm. Door de wraps in de oven krokant te bakken, krijg je een knapperige buitenkant die heerlijk combineert met de zachte en fruitige vulling. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, waarvan je de meeste waarschijnlijk al op voorraad hebt. Dit wil je serveren in de herfst en in de winter, en al helemaal als het appelseizoen net begonnen is.

Als die eerste Hollandse appels weer in de winkel liggen gaat het al snel over appeltaart. Met dit dessert zet je echt iets heel anders neer. De Elstar appels zorgen dat het extra fris wordt, en de Bastognekoeken maken het lekker knapperig. We hebben het hier over een dessert, maar je kunt dit natuurlijk ook bij de koffie, bij de thee of bij een warme kop chocolademelk serveren. En, als je het een beetje luxer wil, bij een high tea is dit echt een lekkernij. Serveer je het als nagerecht, dan kun je er een bolletje ijs of een toef slagroom bij doen, dan maak je het extra feestelijk. Deze krokante wrap met appel en kaneel kun je samen met de kinderen maken. Het dessert is makkelijk voor te bereiden, en aan tafel legt iedereen spontaan zijn telefoon weg.

Niveau

Makkelijk

Dieet

Vegetarisch

Kooktechniek

BakkenOven

Kooktijd

30-60 minuten

Verse ingrediënten

Appels

Krokante wrap met appel en kaneel

Porties: 8 porties
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg elstar appels
  • 50 gram rozijnen
  • 25 + 50 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 4 bastogne koeken
  • 25 + 25 gram roomboter
  • 8 kleine tortilla’s

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de krokante wrap met appel en kaneel:

Schil de appels en haal het klokhuis eruit, snijd de appel in blokjes. Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak hierin de appelblokjes met 25 gram suiker en 1 theelepel kaneel tot ze beetgaar zijn. Roer de rozijnen erdoor.

Verkruimel de koeken grof en meng die door de appelvulling. Verdeel de vulling in een baan midden over de wraps en rol de wraps op. Leg de wraps in een ovenschaal.

Smelt 25 gram boter en bestrijk daarmee de wraps. Meng de resterende suiker en kaneel en bestrooi daarmee de wraps. Zet de wraps ongeveer 15-20 minuten in een oven van 190 graden tot ze goed warm en krokant zijn.

Serveer de krokante wrap met appel als nagerecht, ook erg lekker met een bolletje ijs.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Farmer salade

    Farmer salade; zo maak je die zelf

  • appel custard uit de oven

    Appel custard uit de oven – met de geur van kaneel en vanille

  • Bloedworst met appel

    Bloedworst met appel op brood; een ouderwets lekkere lunch

  • Kleine appeltaartjes met noten

    Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker

  • Sticky toffee apple cake

    Sticky toffee apple cake; een appelcake als dessert

  • Panini met brie en gebakken appel

    Panini met brie en gebakken appel

  • Appel galette

    Appel galette; 4 ingrediënten voor een superlekker appelgebakje

  • Ovenschotel met appe

    Ovenschotel met appel, luchtige aardappelpuree en rundergehakt

  • cake met gebakken appels- luchtige cake met gebakken appels

    Luchtige cake met gebakken appels – makkelijk en verrassend lekker

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.