Kwark bavarois met nectarine en frambozensaus: Een geweldige combinatie van smaken, romige bavarois, zacht zoete perziken en lekker frisse frambozen. De Pêche melba is er niet voor niets zo beroemd door geworden.
Genieten van het fruit van het seizoen
In de zomer is er volop vers fruit. Zacht fruit, steenvruchten, meloenen en nog veel meer. Het is het lekkerste seizoen van het jaar. Al die kleuren en smaken! Als je van vers fruit houdt, moet je er vooral van genieten zolang het kan. Voor je het weet is het seizoen van verse zomerfruit weer voorbij.
Vers fruit is heerlijk als tussendoortje, maar je kunt er ook heerlijke desserts mee maken. Maak eens een kwark bavarois met nectarine en geef er een saus van verse frambozen en een lekkere toef slagroom bij. Er is werkelijk niemand die dat af gaat slaan.
Pêche melba in een nieuw jasje
Kwark op chic
Waarschijnlijk eet je wel eens een bakje yoghurt of kwark met stukjes nectarine of ander vers fruit erin omdat dat zo lekker is. Je kunt dat maken als gezond ontbijt, maar ook na de maaltijd is een bakje kwark erg lekker. De combinatie zuivel en fruit is dan ook een lekkere en gezonde keuze. Met een beetje meer moeite maak je van diezelfde zuivel een geweldig mooi en lekker nagerecht van kwark bavarois met nectarine en slagroom. Het is eigenlijk een soort pêche melba, maar dan in een nieuw jasje. Leuk om te maken, nog leuker om te serveren en om de blije gezichten te zien van iedereen die dit eet.
Een bavarois van kwark
Misschien haak je af bij het woord bavarois omdat het moeilijk of te veel werk is. Maar eigenlijk is het heel eenvoudig als je het recept gewoon volgt. Je hoeft geen speciale bakjes te kopen voor dit heerlijke nagerecht van kwark bavarois met nectarine, je maakt het gewoon makkelijk in een koffiekopje. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de bavarois minimaal 3 uur nodig heeft om op te stijven, maar dan heb je ook wel echt een lekker nagerecht waar je trots op kan zijn.
Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Perzik en nectarine; veelzijdige zomerse vruchten
Het verschil tussen perzik en nectarine. Waar komen ze vandaan, hoe koop je de beste exemplaren en nog meer tips.
Kwark bavarois met nectarine
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 450 gram kwark
- 75 gram suiker + 2 eetlepels
- sap van 1 citroen
- 200 + 100 ml slagroom
- 5 blaadjes gelatine
- 2 nectarines
- 125 gram frambozen
- takje mint of citroenmelisse ter decoratie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kwark bavarois met nectarine:
Leg de blaadjes gelatine in een kommetje koud water om te wellen.
Klop de slagroom met de 200 gram suiker lobbig.
Doe de kwark in een kom en verwarm het citroensap tot het bijna kookt. Haal van het vuur af en los er de uitgeknepen blaadjes gelatine in op.
Meng de gelatine met een klopper door de kwark en zet even opzij.
Neem 6 kopjes of kommetjes en spoel ze om met koud water.
Schep eerst 1/3 van de geklopte slagroom door de kwark. Als het goed gemengd is, doe je de rest van de geklopte slagroom erbij en roer alles luchtig door elkaar.
Verdeel de kwark bavarois over de kommetjes en zet ze minimaal 3 uur maar liever langer koud weg.
Kook de frambozen met 2 eetlepels koud water en 1 eetlepel suiker kort door tot ze gaar zijn. Duw ze door een zeef om de pitjes te verwijderen. Proef en voeg als je dit nodig vind meer suiker toe. Zet de saus op een koele plek.
Vlak voor serveren:
Klop 100 ml slagroom met 1 eetlepel suiker stevig.
Snijd de nectarines naar wens in schijfjes of blokjes.
Laat in een schaal een bodem heet water lopen. Zet bordjes voor de kwark bavarois klaar.
Zet de kopjes met bavarois een voor een even in de bak warm water om het kopje een beetje warm te laten worden zodat de bavarois makkelijk loskomt. Leg het bordje op het kopje en draai dit samen om. Schud een beetje en de bavarois zal loskomen.
Decoreer de kwark bavarois met schijfjes nectarine en een dot slagroom. Geef de saus er apart bij of schenk een beetje op het bordje vlak voor serveren. Werk dit heerlijke nagerecht af met een takje munt of citroenmelisse.
Tafel lekker !!