Kwark bavarois met nectarine is een heerlijk fris dessert dat je makkelijk zelf maakt. In de zomer is er zoveel vers fruit te krijgen dat het zonde is om er niets mee te doen. Met deze kwark bavarois met nectarine en frambozensaus zet je iets bijzonders op tafel dat er niet alleen prachtig uitziet, maar ook nog eens vol zomerse smaken zit. De combinatie van romige kwark, verse nectarines en een zelfgemaakte frambozensaus maakt het tot een nagerecht waar je gasten blij van worden.
Een kwark bavarois klinkt misschien ingewikkeld, maar dat valt ontzettend mee. Het is vooral een kwestie van even de tijd nemen zodat de gelatine kan opstijven. Gebruik koffiekopjes of kleine kommetjes, zo komt de bavarois er mooi uit en ziet het er direct feestelijk uit. Met een dot slagroom en een takje munt is dit een toetje dat je makkelijk van tevoren maakt en waar iedereen van kan genieten. Probeer deze kwark bavarois met nectarine gerust eens uit als zomers dessert, het is een klassieker in een modern jasje.
Kwark bavarois met nectarine
Ingrediënten:
- 450 gram kwark
- 75 gram suiker + 2 eetlepels
- sap van 1 citroen
- 200 + 100 ml slagroom
- 5 blaadjes gelatine
- 2 nectarines
- 125 gram frambozen
- takje munt of citroenmelisse ter decoratie
Zo maak je kwark bavarois met nectarine:
Leg de blaadjes gelatine in een kommetje koud water om te wellen.
Klop de slagroom met de 200 gram suiker lobbig.
Doe de kwark in een kom en verwarm het citroensap tot het bijna kookt. Haal van het vuur af en los er de uitgeknepen blaadjes gelatine in op.
Meng de gelatine met een klopper door de kwark en zet even opzij.
Neem 6 kopjes of kommetjes en spoel ze om met koud water.
Schep eerst 1/3 van de geklopte slagroom door de kwark. Als het goed gemengd is, doe je de rest van de geklopte slagroom erbij en roer alles luchtig door elkaar.
Verdeel de kwark bavarois over de kommetjes en zet ze minimaal 3 uur maar liever langer koud weg.
Kook de frambozen met 2 eetlepels koud water en 1 eetlepel suiker kort door tot ze gaar zijn. Duw ze door een zeef om de pitjes te verwijderen. Proef en voeg als je dit nodig vindt meer suiker toe. Zet de saus op een koele plek.
Vlak voor serveren:
Klop 100 ml slagroom met 1 eetlepel suiker stevig.
Snijd de nectarines naar wens in schijfjes of blokjes.
Laat in een schaal een bodem heet water lopen. Zet bordjes voor de kwark bavarois klaar.
Zet de kopjes met bavarois een voor een even in de bak warm water om het kopje een beetje warm te laten worden zodat de bavarois makkelijk loskomt. Leg het bordje op het kopje en draai dit samen om. Schud een beetje en de bavarois zal loskomen.
Decoreer de kwark bavarois met schijfjes nectarine en een dot slagroom. Geef de saus er apart bij of schenk een beetje op het bordje vlak voor serveren. Werk dit heerlijke nagerecht af met een takje munt of citroenmelisse.
Tafel lekker !!
Kwark bavarois met nectarine maak je heel eenvoudig met verse ingrediënten en een beetje geduld. Koop goede kwark en zorg voor goed rijp fruit. Kies voor rijpe nectarines en mooie frambozen uit het seizoen. Zo krijgt je dessert die volle zomerse smaak. Vers fruit geeft deze kwark bavarois met nectarine niet alleen smaak, maar ook kleur. Het is een feestje op je bord en een fijne afsluiter na een etentje.
Een vers dessert uit jouw eigen keuken
Kwark bavarois met nectarine past perfect bij een zomeravond met vrienden of familie. Je kunt het van tevoren maken, waardoor je op het moment zelf geen stress hebt. Zet de kopjes een paar seconden in warm water, stort ze op een bordje en garneer met vers fruit en slagroom. Zo simpel kan het zijn. Door het gebruik van slagroom en kwark krijgt dit nagerecht een luchtige en romige structuur die je niet snel vergeet.
Houd het simpel, met deze tips maken we je het nog makkelijker
Voor dit recept gebruik je gewone koffiekopjes of kleine schaaltjes. Je hoeft echt geen speciale vormen aan te schaffen. Het werkt het beste als je de kopjes eerst met koud water omspoelt. Zo glijdt de bavarois er straks makkelijk uit. Bewaar de saus apart en schep die vlak voor het serveren op het bordje of serveer hem in een klein kannetje. Dat oogt netjes en je gasten kunnen zelf doseren. Ook fijn: dit dessert is vegetarisch en past daarmee in veel menu’s.
Durf te gebruiken wat er op dat moment is
Probeer voor deze kwark bavarois met nectarine altijd fruit te kiezen dat op zijn lekkerst is. In juli en augustus vind je de mooiste nectarines en frambozen. Heb je een keer perziken of ander zacht fruit over? Dat kan ook prima. Zo kun je eindeloos variëren en maak je dit recept steeds een beetje eigen. Geniet van het maken én natuurlijk van het opeten van deze frisse kwark bavarois met nectarine!
Kwark bavarois met nectarine
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 450 gram kwark
- 75 gram suiker + 2 eetlepels
- sap van 1 citroen
- 200 + 100 ml slagroom
- 5 blaadjes gelatine
- 2 nectarines
- 125 gram frambozen
- takje mint of citroenmelisse ter decoratie
Bereidingswijze van dit recept
Leg de blaadjes gelatine in een kommetje koud water om te wellen.
Klop de slagroom met de 200 gram suiker lobbig.
Doe de kwark in een kom en verwarm het citroensap tot het bijna kookt. Haal van het vuur af en los er de uitgeknepen blaadjes gelatine in op.
Meng de gelatine met een klopper door de kwark en zet even opzij.
Neem 6 kopjes of kommetjes en spoel ze om met koud water.
Schep eerst 1/3 van de geklopte slagroom door de kwark. Als het goed gemengd is, doe je de rest van de geklopte slagroom erbij en roer alles luchtig door elkaar.
Verdeel de kwark bavarois over de kommetjes en zet ze minimaal 3 uur maar liever langer koud weg.
Kook de frambozen met 2 eetlepels koud water en 1 eetlepel suiker kort door tot ze gaar zijn. Duw ze door een zeef om de pitjes te verwijderen. Proef en voeg als je dit nodig vindt meer suiker toe. Zet de saus op een koele plek.
Vlak voor serveren:
Klop 100 ml slagroom met 1 eetlepel suiker stevig.
Snijd de nectarines naar wens in schijfjes of blokjes.
Laat in een schaal een bodem heet water lopen. Zet bordjes voor de kwark bavarois klaar.
Zet de kopjes met bavarois een voor een even in de bak warm water om het kopje een beetje warm te laten worden zodat de bavarois makkelijk loskomt. Leg het bordje op het kopje en draai dit samen om. Schud een beetje en de bavarois zal loskomen.
Decoreer de kwark bavarois met schijfjes nectarine en een dot slagroom. Geef de saus er apart bij of schenk een beetje op het bordje vlak voor serveren. Werk dit heerlijke nagerecht af met een takje munt of citroenmelisse.
Tafel lekker !!