Loempia met banaan en hazelnootpasta – Een zoete loempia, met een bolletje ijs erbij, als nagerecht is een ware smaakexplosie. Het is knapperig, met van binnen een stukje warme banaan en een lopende saus van hazelnootpasta. Dit alleen is al erg lekker, maar nog lekkerder wordt het samen met een bolletje roomijs.
Eten doe je met je zintuigen!
Als je eet gebruik je je zintuigen, je ziet, ruikt, voelt en proeft. Als je aan al die dingen voldoet, ben je zeker van een geweldig nagerecht met banaan. Dat zit met het mooie geurige krokante loempia met banaan en hazelnootpasta wel goed. En omdat die loempia het lekkerste is als hij warm gegeten wordt, is het erg lekker om daar een bolletje roomijs bij te serveren.
Banaan in een loempia
Een loempia met banaan en hazelnootpasta is heerlijk, maar er is meer. Ook heel veel andere soorten fruit zoals appel, perzik of rood fruit zijn erg lekker om in een krokant jasje te serveren. Door filodeeg te gebruiken is het ook nog eens erg makkelijk om te maken. Je kunt er voor kiezen om ze te frituren, maar ook in de oven of airfryer zijn de loempia’s makkelijk klaar te maken. Bij de laatste twee moet je wel de velletjes filodeeg insmeren met gesmolten boter of olie voor een mooi knapperig korstje.
Niet alleen banaan is lekker in een loempia, varieer ook eens met andere soorten fruit
De lekkerste chocolade saus is heel simpel te maken
De lekkerste en simpelste chocoladesaus maak je door simpelweg een chocolade- of hazelnootpasta te verwarmen. Door de hazelnootpasta samen met banaan in een loempia te verwerken krijg je na bereiding een knapperige loempia met banaan en een lopende vulling van hazelnootpasta.
Desserts met banaan; van eenvoudig tot lekker luxe
Warm als loempia, koud of zelfs bevroren, desserts met banaan zijn altijd lekker. Wij hebben de lekkerste recepten met banaan in de hoofdrol.
Loempia met banaan en hazelnootpasta
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 banaan
- 6 vellen filodeeg
- 1 eetlepel bloem
- 6 dessertlepels hazelnootpasta
- boter of olie om te frituren
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je loempia met banaan en hazelnootpasta:
Maak een papje van de bloem met een beetje water, dit gebruik je als lijm om de loempia dicht te plakken.
Schil de banaan en snijd hem doormidden. Verdeel nu de halve bananen in 3 stukken door een vinger in de kern te zetten, een banaan is van nature opgesplitst in drie delen.
Leg een vel filodeeg op je werkvlak en leg een vochtige handdoek over de rest om uitdrogen te voorkomen. Schep er vrij bovenaan een lepel hazelnootpasta op en leg daarop een stukje banaan. Vouw het filodeeg erover en rol een keer door. Vouw dan de zijkanten over de vulling en besmeer een brede rand onderaan met de lijm. Rol door tot een mooie egale loempia. Doe dit ook met de rest van de loempia’s.
Verhit olie tot 180 graden en bak de loempia met banaan en hazelnootpasta tot ze mooi goudbruin zijn.
Gebruik je de oven of airfryer? Besmeer de loempia’s dan eerst dun met gesmolten boter en bak ze in ongeveer 10 minuten op 160 graden in de airfryer of 15 minuten op 180 graden in de oven tot ze goudbruin zijn.
Serveer de loempia’s met banaan en hazelnootpasta warm bij een bolletje ijs.
Tafel lekker !!