Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Loempia met banaan en hazelnootpasta

Een zoete loempia; heerlijk met een bolletje ijs

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
loempia met banaan en hazelnootpasta

Loempia met banaan en hazelnootpasta – Dit is een toetje waar je mee kunt scoren! Een zoete loempia, met een bolletje ijs erbij, als nagerecht is een ware smaakexplosie. Het is knapperig, met van binnen een stukje warme banaan en een lopende saus van hazelnootpasta. Dat alleen is al erg lekker, maar nog lekkerder wordt het samen met een bolletje roomijs. Zet jij de loempia met banaan en hazelnootpasta vanavond op tafel.

Eten doe je met je zintuigen!

Als je eet gebruik je je zintuigen, je ziet, ruikt, voelt en proeft. Als je aan al die dingen voldoet, ben je zeker van een geweldig nagerecht met banaan. Dat zit met het mooie geurige krokante loempia met banaan en hazelnootpasta wel goed. En omdat die loempia het lekkerste is als hij warm gegeten wordt, is het erg lekker om daar een bolletje roomijs bij te serveren.

Banaan in een loempia, maar ander fruit kan ook

Een loempia met banaan en hazelnootpasta is heerlijk, maar er is meer. Ook heel veel andere soorten fruit zoals appel, perzik of rood fruit zijn erg lekker om in een krokant jasje te serveren. Durf dus te variëren! Door filodeeg te gebruiken is het ook nog eens erg makkelijk om te maken. Je kunt er voor kiezen om ze te frituren, maar ook in de oven of airfryer zijn de loempia’s makkelijk klaar te maken. Bij de laatste twee moet je wel de velletjes filodeeg insmeren met gesmolten boter of olie voor een mooi knapperig korstje.

Niet alleen banaan is lekker in een loempia, varieer ook eens met andere soorten fruit

De lekkerste chocoladesaus is heel simpel te maken

De lekkerste en simpelste chocoladesaus maak je door simpelweg een chocolade- of hazelnootpasta te verwarmen. Door de hazelnootsaus samen met het fruit in filodeeg te verwerken krijg je na bereiding een knapperige loempia met banaan en een lopende vulling van hazelnootpasta.

loempia banaan invouwen
loempia met banaan en hazelnootpasta
desserts met banaan

Desserts met banaan; van eenvoudig tot lekker luxe

Warm als loempia, koud of zelfs bevroren, desserts met banaan zijn altijd lekker. Wij hebben de lekkerste recepten met banaan in de hoofdrol.

Loempia met banaan en hazelnootpasta

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 banaan
  • 6 vellen filodeeg
  • 1 eetlepel bloem
  • 6 dessertlepels hazelnootpasta
  • boter of olie om te frituren

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je loempia met banaan en hazelnootpasta:

Maak een papje van de bloem met een beetje water, dit gebruik je als lijm om de loempia dicht te plakken.

Schil de banaan en snijd hem doormidden. Verdeel nu de halve bananen in 3 stukken door een vinger in de kern te zetten, een banaan is van nature opgesplitst in drie delen.

Leg een vel filodeeg op je werkvlak en leg een vochtige handdoek over de rest om uitdrogen te voorkomen. Schep er vrij bovenaan een lepel hazelnootpasta op en leg daarop een stukje banaan. Vouw het filodeeg erover en rol een keer door. Vouw dan de zijkanten over de vulling en besmeer een brede rand onderaan met de lijm. Rol door tot een mooie egale loempia. Doe dit ook met de rest van de loempia’s.

Verhit olie tot 180 graden en bak de loempia met banaan en hazelnootpasta tot ze mooi goudbruin zijn.

Gebruik je de oven of airfryer? Besmeer de loempia’s dan eerst dun met gesmolten boter en bak ze in ongeveer 10 minuten op 160 graden in de airfryer of 15 minuten op 180 graden in de oven tot ze goudbruin zijn.

Serveer de loempia’s met banaan en hazelnootpasta warm bij een bolletje ijs.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin4TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Crema Catalana
Nagerecht

Zelfgemaakte Crema Catalana: Spaans dessert op z’n best

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!