Mousse met banaan – De lekkerste nagerechten zijn vaak simpel, snel en hebben niet veel ingrediënten nodig. Zo ook een mousse met banaan, slagroom, suiker en lekkere stukjes chocolade. Makkelijker wordt het niet.
Makkelijke mousse met banaan, met stukjes chocolade
Een mousse is een bereiding met veel lucht, dit kan zowel zoet als hartig zijn. Het bekendst zijn de zoete variaties. En het is ook wel duidelijk waarom! Mousse is namelijk erg makkelijk om te maken en je kunt er heel veel smaken aan toevoegen. In het recept hier gaat het over een mousse met banaan, maar het had net zo goed een andere fruitmousse zoals aardbeienmousse kunnen zijn. Je kunt van bijna alle fruit een mousse maken. Het had zelfs een koffie- of chocolademousse kunnen zijn.
Mousse is erg makkelijk om te maken en je kunt er vele smaken aan toevoegen
De basis voor de mousse is geklopte zoete slagroom, die op smaak wordt gebracht met banaan en kleine stukjes chocolade. De banaan wordt voor een gedeelte geprakt zodat de smaak goed verdeeld wordt. De rest gaat er in grovere stukjes doorheen.
Ga voor pure smaak
Als je voor pure smaken gaat, word je inzet altijd beloond. De smaak is namelijk zo veel lekkerder dan alle kunstmatig op smaak gebrachte desserts uit het zuivelschap van de supermarkt. Banaan leent zich heel goed om te pureren. Neem dan wel goed rijpe bananen! Die hebben veel meer smaak en de structuur is veel prettiger in een mousse. Je mag best stukjes banaan in de mousse proeven, maar die moeten dan wel zacht zijn.
Gebruik pure smaken! Dat is zo veel lekkerder dan al de kunstmatig op smaak gebrachte desserts uit het zuivelschap van de supermarkt
Zelfgemaakte stracciatella
Banaan en chocolade gaan perfect samen. Verwerk daarom stukjes chocolade in de mousse met banaan. Dat geeft ook nog eens een heerlijke bite. Je kunt dit heel makkelijk doen door met een dunschiller of kaasschaaf een chocoladereep te schaven. Als je grovere stukken wilt, dan snijd je de chocolade met een mes in stukjes. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Meng de stukjes chocolade door de stevig geklopte slagroom en je krijgt een soort van stracciatella bananen mousse. Superlekker!
Desserts met banaan; van eenvoudig tot lekker luxe
Warm als loempia, koud of zelfs bevroren, desserts met banaan zijn altijd lekker. Wij hebben de lekkerste recepten met banaan in de hoofdrol.
Slagroom
Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.
Mousse met banaan en chocolade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 ml slagroom
- 50 gram suiker
- 2-3 bananen
- reep pure chocolade 80 gram
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je mousse met banaan en chocolade:
Zorg ervoor dat de slagroom goed koud is.
Als dat mogelijk is zet je ook de kom en de kloppers in de koelkast zodat die ook goed koud zijn.
Schaaf de chocolade boven een koud bord of snijd die in heel kleine stukjes. Zet de chocolade in de koelkast.
Schil de bananen en prak 1 banaan helemaal fijn met een vork. Snijd van een banaan 12 schijfjes en snijd de rest in grove stukjes.
Klop de slagroom met de suiker stevig. Spatel er voorzichtig de geprakte banaan en de in stukjes gesneden banaan samen met ongeveer de helft van de geschaafde chocolade doorheen.
Verdeel over 4 glazen. Werk de mousse met banaan en chocolade af met schijfjes banaan en chocolade. Zet koel weg tot gebruik.
Tafel lekker !!
Het toetje was inderdaad super lekker. Ik heb er nog wat ‘granola met nootjes en vruchtjes’ op gestrooid voor een feestelijk tintje en gebruikte de kleine wijd uitlopende dessertglazen op voet. het was een succes. Inderdaad wel wat machtig, maar we hebben een pauze ingelast na het hoofdgerecht.
Dat klinkt heerlijk en erg mooi Wiske.
Hoi connie ,
Ik heb je nagerecht gemaakt .
Het was weer verrukkelijk ,erg luchtig ,en niet zoet
Het was voor 4-personen .
Maar ik heb er 6-schaaltjes mee kunnen vullen .
Fijn om te horen dat het lekker was. Tja de grootte van de porties is voor iedereen verschillend. Met een beetje over kun je nog een keer extra genieten.