• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Makkelijke mousse met banaan en chocolade

De lekkerste nagerechten zijn vaak simpel, snel en hebben niet veel ingrediënten nodig.

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
4
Mousse met banaan

Mousse met banaan – De lekkerste nagerechten zijn vaak simpel, snel en hebben niet veel ingrediënten nodig. Zo ook een mousse met banaan, slagroom, suiker en lekkere stukjes chocolade. Makkelijker wordt het niet.

Makkelijke mousse met banaan, met stukjes chocolade

Een mousse is een bereiding met veel lucht, dit kan zowel zoet als hartig zijn. Het bekendst zijn de zoete variaties. En het is ook wel duidelijk waarom! Mousse is namelijk erg makkelijk om te maken en je kunt er heel veel smaken aan toevoegen. In het recept hier gaat het over een mousse met banaan, maar het had net zo goed een andere fruitmousse zoals aardbeienmousse kunnen zijn. Je kunt van bijna alle fruitsoorten een mousse maken. Het had zelfs een koffie- of chocolademousse kunnen zijn.

Mousse is erg makkelijk om te maken en je kunt er vele smaken aan toevoegen

De basis voor de mousse is geklopte zoete slagroom, die op smaak wordt gebracht met banaan en kleine stukjes chocolade. De banaan wordt voor een gedeelte geprakt zodat de smaak goed verdeeld wordt. De rest gaat er in grovere stukjes doorheen.

Ga voor pure smaak

Als je voor pure smaken gaat, word je inzet altijd beloond. De smaak is namelijk zo veel lekkerder dan alle kunstmatig op smaak gebrachte desserts uit het zuivelschap van de supermarkt. Banaan leent zich heel goed om te pureren. Neem dan wel goed rijpe bananen! Die hebben veel meer smaak en de structuur is veel prettiger in een mousse. Je mag best stukjes banaan in de mousse proeven, maar die moeten dan wel zacht zijn.

Gebruik pure smaken! Dat is zo veel lekkerder dan al de kunstmatig op smaak gebrachte desserts uit het zuivelschap van de supermarkt

Zelfgemaakte stracciatella

Banaan en chocolade gaan perfect samen. Verwerk daarom stukjes chocolade in de mousse met banaan. Dat geeft ook nog eens een heerlijke bite. Je kunt dit heel makkelijk doen door met een dunschiller of kaasschaaf een chocoladereep te schaven. Als je grovere stukken wilt, dan snijd je de chocolade met een mes in stukjes. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Meng de stukjes chocolade door de stevig geklopte slagroom en je krijgt een soort van stracciatella bananen mousse. Superlekker!

slagroom

Slagroom

Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.

desserts met banaan

Desserts met banaan; van eenvoudig tot lekker luxe

Warm als loempia, koud of zelfs bevroren, desserts met banaan zijn altijd lekker. Wij hebben de lekkerste recepten met banaan in de hoofdrol.

Mousse met banaan en chocolade

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 2-3 bananen
  • een reep pure chocolade van 80 gram

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je mousse met banaan en chocolade:

Zorg ervoor dat de slagroom goed koud is.

Als dat mogelijk is zet je ook de kom en de kloppers in de koelkast zodat die ook goed koud zijn.

Schaaf de chocolade boven een koud bord of snijd die in heel kleine stukjes. Zet de chocolade in de koelkast.

Pel de bananen en prak 1 banaan helemaal fijn met een vork. Snijd van een banaan 12 schijfjes en snijd de rest in grove stukjes.

Klop de slagroom met de suiker stevig. Spatel er voorzichtig de geprakte banaan en de in stukjes gesneden banaan samen met ongeveer de helft van de geschaafde chocolade doorheen.

Verdeel over 4 glazen. Werk de mousse met banaan en chocolade af met schijfjes banaan en chocolade. Zet koel weg tot gebruik.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin9VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes; een echt lekker ontbijt

Citroenroom met zacht zomerfruit
Nagerecht

Makkelijk toetje: Citroenroom met zacht zomerfruit

Kwark bavarois met nectarine
Nagerecht

Zomers dessert: kwark bavarois met nectarine en frambozensaus

Vanillevla met koffie en koekjes
Nagerecht

Hollandse tiramisu: vanillevla met koffie en koekjes

Soufflé van kwark en rode bessen
Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen; vers, luchtig, fris

Slagroomijs zelf maken
Nagerecht

Thuis slagroomijs zelf maken met of zonder ijsmachine

Reacties 4

  1. Wiske says:
    2 jaar geleden

    Het toetje was inderdaad super lekker. Ik heb er nog wat ‘granola met nootjes en vruchtjes’ op gestrooid voor een feestelijk tintje en gebruikte de kleine wijd uitlopende dessertglazen op voet. het was een succes. Inderdaad wel wat machtig, maar we hebben een pauze ingelast na het hoofdgerecht.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Dat klinkt heerlijk en erg mooi Wiske.

      Beantwoorden
  2. Mieke, says:
    3 jaar geleden

    Hoi connie ,

    Ik heb je nagerecht gemaakt .
    Het was weer verrukkelijk ,erg luchtig ,en niet zoet
    Het was voor 4-personen .
    Maar ik heb er 6-schaaltjes mee kunnen vullen .

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 jaar geleden

      Fijn om te horen dat het lekker was. Tja de grootte van de porties is voor iedereen verschillend. Met een beetje over kun je nog een keer extra genieten.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!