• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Mango mousse

Zacht, luchtig en fris

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
1
Mango mousse

Mango mousse – Zet de tropen op tafel met een heerlijke mango mousse. Een lekker zacht, luchtig, fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een twist kokosroom. Heerlijk na een oosterse maaltijd. Natuurlijk maak je dit tropische toetje met lekker veel verse mango. Want vers fruit is tenslotte altijd het lekkerst in zoete gerechten. De mango mousse is makkelijk te maken en goed van tevoren klaar te maken. Dus heel geschikt om bij een bijzonder etentje te serveren.

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse

Zacht, luchtig en fris, zoals een dessert moet zijn

De mango mousse is zoals het moet moet zijn, luchtig en lekker fris van smaak. Precies zoals een dessert moet zijn. Behalve veel verse mango gebruik je een klein beetje limoensap om de smaak omhoog te halen. Hiermee zet je een fantastisch dessert met fruit op tafel. Het klinkt allemaal ingewikkelder dan het is, want het dessert is vrij snel gemaakt en je hebt er ook geen moeilijk verkrijgbare of ingewikkelde ingrediënten voor nodig. Het moet wel een paar uurtjes in de koelkast om op te stijven voor je het kunt eten. Maar dan is het ook wel echt genieten van een dessert met lekker exotisch fruit. En reken maar dat ook je gasten zullen genieten van dit bijzondere toetje. Je gaat zeker vrienden met de mango mousse maken.

Voeg een snufje kardemom toe voor een kruidige variant

Een twist: mango mousse van kokosroom

Ben je liefhebber van kokos, gebruik dan eens kokosroom in plaats van gewone slagroom voor je mango mousse. Die wordt wel iets minder stevig met kloppen, maar geeft een bijzonder lekkere mousse. Je maakt het gerecht op die manier ook nog eens zonder zuivel van koemelk, dus lactosevrij en helemaal vegan. Wil je een wat meer kruidige variant?  Voeg dan eens een snufje kardemom aan het recept toe voor een wat kruidiger smaak.

Mango

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit exotische fruit.

slagroom

Slagroom

Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.

Mango mousse

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 flinke mango
  • 3 gram gelatine /1 blaadje
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel limoensap
  • 300 gram slagroom
  • een snufje zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je mango mousse:

Leg de gelatine in ruim koud water om te weken.

Snijd de mango in blokjes, weeg 250 gram af en pureer.

Doe de mango in een pannetje en breng dit aan de kook. Haal van het vuur en voeg er een beetje limoensap naar smaak aan toe.

Voeg het gelatineblaadje toe en laat dit goed oplossen. Let op dit mag niet mee koken.

Doe het mangomengsel in een kom en laat afkoelen tot lauw, maar laat niet volledig afkoelen in verband met het stevig worden van de gelatine.

Klop de slagroom met de suiker tot bijna stijf.

Weeg 125 gram af en zet dit in de koelkast om later mee te garneren.

Schep 1/3 deel van de 175 gram slagroom door het lauwe mangomengsel. Schep er nu de rest doorheen. Proef en breng zo nodig op smaak met limoen of suiker.

Verdeel de mango mousse over schaaltjes of glaasjes en laat in de koelkast in minimaal 2 uur opstijven.

Klop de slagroom nog even door en verdeel die over de mango mousse. Werk af met mangoblokjes.

Wil je de mousse zonder slagroom serveren, dan heb je maar 175 gram nodig.

Tafel lekker !!

DeelPin5VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gegrilde pruimen
Nagerecht

Gegrilde pruimen uit de oven

Yoghurtijs met blauwe bessen
Nagerecht

Yoghurtijs met blauwe bessen; zonder ijsmachine

Griesmeelpudding met rode bessensaus
Nagerecht

Griesmeelpudding met rode bessensaus; makkelijk en puur natuur

Pruimenclafoutis van verse pruimen
Bakken

Pruimenclafoutis van verse pruimen

Blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes; een echt lekker ontbijt

Citroenroom met zacht zomerfruit
Nagerecht

Makkelijk toetje: Citroenroom met zacht zomerfruit

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!