Mangomousse uit de blender –Â Voor een lekker toetje na de maaltijd heeft iedereen nog wel een plekje. Desserts met zuivel en vers fruit doen het altijd goed. En zeker als dat fruit een tropische oorsprong heeft. Voor een toetje hoef je niet uren in de keuken te staan. Dat bewijst de mangomousse uit de blender wel. Je maakt dat nagerecht heel makkelijk en heel snel. Binnen 10 minuten ben je klaar. Het heeft wel even een uurtje in de koelkast nodig om op te stijven en lekker koud te worden. Maar daar hoef jij verder niets aan te doen. Snel naar de groenteboer voor een mango dus, dan tover je dit tropische toetje vanavond nog op tafel!
Mango’s kopen
Als je een mango, of mango’s, gaat kopen voor het maken van dit recept, bedenk dan van tevoren of je die mango al snel gaat gebruiken of dat je hem eerst nog een paar dagen laat liggen. Ga je de mangomousse uit de blender al snel maken? Kies er dan voor om een eetrijpe mango te kopen. Die is rijp genoeg om meteen te verwerken. Let er wel op dat de mango niet al te lang in de winkel heeft gelegen en te rijp is. Ga je het fruit pas een paar dagen na aankoop gebruiken, neem dan geen eetrijp fruit, maar een exemplaar dat nog wat harder is. In de paar dagen dat de mango op je fruitschaal ligt, wordt hij zachter.
Mangomousse uit de blender
Om het recept te kunnen maken heb je een blender nodig. Met een blender kun je heel makkelijk en heel snel een lekker toetje maken. Als je, zoals met het recept voor mangomousse uit de blender, blend tot je een dikke mousse hebt, dan hoef je er geen gelatine aan toe te voegen om het geheel op te stijven.
Lekker variëren
Mangomousse uit de blender is heerlijk. Maar natuurlijk kun je ook heel goed variëren met dit recept. Voeg bijvoorbeeld eens wat aardbeien of blauwe bessen toe om een ander effect te bereiken. Verse ananas en kiwi zijn niet zo geschikt. Als je dat fruit combineert met yoghurt en je laat het staan, loop je de kans dat het bitter wordt.
Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt
Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit exotische fruit.
Mangomousse uit de blender
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 grote mango of 2 kleintjes
- 300 gram Griekse yoghurt
- een mespuntje kardemom
- 1 eetlepel rum
- 2 zakjes vanillesuiker
- 50 gram suiker
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je mangomousse uit de blender:
Schil de mango en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in de blender.
Voeg de Griekse yoghurt, de suiker, de rum, de kardemom en de vanillesuiker toe.
Doe het deksel op de blender en blend ongeveer 45 seconden tot je een dikke mousse krijgt.
Verdeel de mousse over 4-6 schaaltjes of glazen. Zet die een uurtje in de koelkast om op te stijven.
Garneer de mangomousse uit de blender bij het serveren, als je dat lekker vindt, met een toefje slagroom of een takje munt.
Tafel lekker !!