• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Zo maak je een frisse mousse van cottage cheese en frambozen

Geniet van een fris, licht en eiwitrijk toetje met maar drie verse ingrediënten

0
Mousse van cottage cheese en frambozen

Voor deze mousse van cottage cheese en frambozen hoef je geen keukenprins of -prinses te zijn. Het is een supersnel dessert dat je maakt met maar drie ingrediënten: cottage cheese, verse frambozen en een beetje honing. Meer heb je niet nodig om iets bijzonders op tafel te zetten. Cottage cheese – ook wel Hüttenkäse genoemd – heeft van zichzelf een frisse smaak en een korrelige structuur. Als je ‘m mixt in de blender, wordt hij juist romig en luchtig. Ideaal dus voor een mousse.

Je maakt deze mousse van cottage cheese en frambozen in een paar minuten. Het enige wat je nodig hebt, is een goede blender of staafmixer. Even mixen tot de korreltjes verdwenen zijn, en klaar. Niet te lang mixen, want dan wordt het te vloeibaar. Laat de mousse daarna liefst even opstijven in de koelkast. Dan wordt het net wat steviger en kouder – lekker als je ‘m na het eten serveert.

Waarom zelf maken beter is

Veel kant-en-klare mousse zit vol room, suiker en stabilisatoren. Terwijl je deze mousse van cottage cheese en frambozen gewoon maakt met vers fruit en gezonde zuivel. Cottage cheese is laag in vet en koolhydraten, maar rijk aan eiwitten. Daardoor is het niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Je kunt er dus gerust van genieten, ook als je op je voeding let.

Verse frambozen zijn ideaal voor dit toetje, zeker als ze in het seizoen zijn. Ze zorgen voor kleur, smaak én vitamines. Heb je moeite met de pitjes? Pureer de frambozen eerst apart en wrijf ze door een zeef. Voeg daarna pas de cottage cheese en honing toe. Zo krijg je een zijdezachte mousse zonder pitjes.

Variëren maar

Deze mousse van cottage cheese en frambozen kun je heel makkelijk aanpassen. Geen frambozen in huis? Gebruik ander zacht fruit zoals aardbeien, mango of perzik. Zolang het rijp en sappig is, werkt het prima. Eventueel kun je ook diepvriesfruit gebruiken, maar laat dat dan eerst goed ontdooien.

Serveer de mousse in een mooi glas, met wat extra frambozen of blaadjes munt erbovenop. Voor een feestelijk moment, of gewoon als gezond toetje op een doordeweekse dag.

cottage cheese

Cottage cheese; Een gezonde keuze met heel veel mogelijkheden

Er is bijna geen moment van de dag te bedenken waarop je cottage cheese niet in kunt zetten. Ontdek waarom wij gek zijn van cottage cheese.

frambozen

Frambozen; heerlijke recepten & nuttige tips

Er zijn meer dan genoeg reden om vaker frambozen te eten. Hier vind je die reden + de recepten om de frambozen ook echt te gaan gebruiken.

Mousse van cottage cheese en frambozen

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 225 gram cottage cheese
  • 125 gram verse frambozen
  • 1 eetlepel honing

Bereidingswijze van dit recept

Doe de cottage cheese, verse frambozen en honing in een blender.

Meng tot de korreltjes van de cottage cheese verdwenen zijn, maar let op dat je niet te lang mengt omdat de mousse dan te vloeibaar kan worden.

Verdeel de mousse over twee glazen.

Zet de glazen minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Decoreer met verse frambozen en blaadjes munt voor het serveren.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

    Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren

    Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

  • Kleine appeltaartjes met noten

    Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker

  • Speculaastaart met peer

    Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

  • lunchen met appel

    Lunchen met appel; heel veel inspiratie voor een fruitige lunch

  • Peren op bladerdeeg

    Peren op bladerdeeg; 5 ingrediënten en 20 minuten werk

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.