• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; maar dan op jouw manier

Pas het recept aan naar jouw smaak!

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
Oma's appeltjespudding

Oma’s appeltjespudding – Je kent ze vast wel, de emmertjes pudding met onderin stukjes appel. Hoe makkelijk is het om dit nagerecht zelf eens te maken? Met onderstaand recept gaat je dit zeker lukken. En het is echt veeeeeel lekkerder!

Vaak koop je voor het gemak een pak vla of pudding uit de supermarkt. Maar het is o zo simpel om een dessert zelf te maken. Het is echt zo klaar, je weet wat je eet en het scheelt je ook nog eens in je portemonnee. Oma’s appeltjespudding uit het recept hieronder is daar een voorbeeld van, maar er zijn nog veel meer desserts met appels voor je.

Maak van oma’s appeltjespudding jouw pudding!

Ook een groot voordeel bij zelf maken is dat je het recept naar eigen smaak aan kunt passen. Bijvoorbeeld door er meer, of minder suiker, aan het recept toe te voegen, Wil je de vla lopend of liever een stevige pudding? Veel appels of liever wat meer pudding op basis van melk? Royaal kaneel of een licht accent, en ga zo maar door.

Bij de recepten van gekookte puddingen kun je makkelijk afwijken van het recept. Zeker als je het in een kommetje doet. Maak van oma’s appeltjespudding dus vanaf nu jouw pudding.

Het is o zo simpel om dit zelf te maken. Het is echt zo klaar, je weet wat je eet en het scheelt je ook nog eens in je portemonnee!

Een velletje op de pudding

appel pudding
Oma’s appeltjespudding

De ene vind het een gruwel, de ander houdt ervan, een velletje op de pudding. Als je er van houdt, is er niets aan de hand, laat oma’s appeltjespudding dan onafgedekt afkoelen.

Gruwel je van het vel? Dan zijn er drie opties:

  1. Dek de pudding af met huishoudfolie.
  2. Smeer het bovenlaagje van   de pudding in met een beetje roomboter.
  3. Strooi wat poedersuiker over de pudding.

Alle drie de opties doen in principe hetzelfde, ze zorgen ervoor dat er geen lucht bij de pudding komt tijdens het afkoelen ervan. Het velletje is eigenlijk niets anders dan een dun laagje uitgedroogde pudding.

Puddingen op basis van melk

Puddingen op basis van melk

De lekkerste puddingen op basis van melk komen uit je eigen keuken! Maak zelf eens pudding in plaats van er een te kopen. Proef het verschil!

toetjes met appel

De allerlekkerste toetjes met appel

Ontdek de meest verrassende toetjes met appel in de hoofdrol. Van super simpel tot echte klassiekers en frisse combinaties.

Oma’s appeltjespudding

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 liter melk
  • 80 gram suiker
  • 80 gram custard
  • 2 theelepels vanille suiker
  • 3 appels
  • een handje rozijnen
  • 50 gram suiker
  • 50 ml water
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze van dit recept

Oma’s appeltjespudding maak je zo:

Schil de appels en snijd ze in grove blokjes.

Doe het water en 50 gram suiker in een steelpannetje. Laat de suiker tot karamel verkleuren zonder te roeren.

Voeg de appels toe, de karamel zal gaan klonteren, maar als de appels iets langer opstaan zal de karamel weer oplossen. Laat de appels even doorwarmen tot ze iets zacht worden. Voeg de kaneel en de rozijnen toe en roer goed door.

Doe het appelmengsel in een ruime kom en laat het afkoelen.

Spoel de pan om met water en doe er, op ongeveer 100 ml na, de melk in. Verwarm de melk.

Roer de custard, suiker en vanillesuiker door elkaar in een kommetje. Voeg er het restje melk aan toe en roer alles goed door.

Als de melk heet is, doe je een beetje hete melk bij het custardmengsel. Roer door en doe terug in de pan bij de rest van de melk. Kook even goed door.

Giet de pudding over de appels in de kom en laat afkoelen.

Serveer oma’s appeltjespudding koud.

Tafel lekker !!

DeelPin4VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gegrilde pruimen
Nagerecht

Gegrilde pruimen uit de oven

Yoghurtijs met blauwe bessen
Nagerecht

Yoghurtijs met blauwe bessen; zonder ijsmachine

Griesmeelpudding met rode bessensaus
Nagerecht

Griesmeelpudding met rode bessensaus; makkelijk en puur natuur

Pruimenclafoutis van verse pruimen
Bakken

Pruimenclafoutis van verse pruimen

Blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes; een echt lekker ontbijt

Citroenroom met zacht zomerfruit
Nagerecht

Makkelijk toetje: Citroenroom met zacht zomerfruit

Reacties 6

  1. MaJa says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk custardvla maak deze weleens wel met aardbeien of lange vingers. Dit ga ik zeker maken met appel. Heb nog vers gemaakte appel/peren compote staan zonder suiker.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Klinkt goed MaJa.

      Beantwoorden
  2. Hennie says:
    3 jaar geleden

    Hier is hij super geslaagd, mag ik vaker maken was hier het commentaar. Ga ik zeker doen.
    Bij mij ging het suiker met water karamelliseren goed, met wat geduld natuurlijk.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 jaar geleden

      Goed om te horen Hennie, en soms is geduld inderdaad de enige oplossing.

      Beantwoorden
  3. Jan says:
    3 jaar geleden

    De suiker in het water karameliseert niet.
    In een andere pan nieuwe suiker gedaan, laten karemeliseren. Eerst de appels en kaneel en na een minuut water met de suiker toegevoegd. Smaak uiteindelijk prima en superzoet.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 jaar geleden

      Jammer Jan dat het niet lukte zoals beschreven en hij hierdoor erg zoet werd. Wanneer je de suiker en het water opzet en rustig en lang laat verwarmen wordt dit vanzelf karamel. Dit is de natte methode, wanneer jij de droge methode prettiger vind zoals je deze nu gebruikt hebt kun je deze ook gebruiken. Je hoeft dan niet ook nog extra het water en de suiker toe te voegen waardoor het nu vrij zoet is geworden.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!