• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Panna cotta met witte chocolade en crumble

Redactie door Redactie
in Nagerecht
0
panna cotta met witte chocolade

Panna cotta met witte chocolade en crumble – Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmonte.

Wanneer je gasten gaat ontvangen, wil je het liefste een dessert dat je van te voren hebt kunnen maken en waar je zo goed als geen werk meer aan hebt. De vereisten van een dessert zijn voor me: frisheid, mooi voor het oog, fluweelzacht en natuurlijk op voorhand te maken !! Nu, met deze panna cotta met witte chocolade met zelfgemaakte crumble heb je alles bij elkaar.

Het is een dessertje waarmee je zonder twijfel punten gaat scoren..  want het smelt letterlijk en figuurlijk in je mond

Panna cotta met witte chocolade en crumble

Nagerecht voor 4 personen

Voor de panna cotta met witte chocolade

  • 1 dl melk
  • 4 grote blaadjes basilicum
  • 2 gr gelatine
  • 125 gr witte chocolade
  • 175 gr room

Laat de melk koken en voeg de basilicum toe, laat even trekken en verwijder de blaadjes. Week de gelatine in koud water. Goed uitknijpen, los deze erna op in de warme melk. Doe de chocolade in stukjes en los ook op in de warme melken. Roer goed tot je een gladde massa verkrijgt.

Klop de room lobbig op en spatel het voorzichtig door het chocolade mengsel. Verdeel nu het mengsel over je kommetjes of glazen, waarin je deze wilt serveren  en laat opstijven in de koelkast.

Voor de crumble

  • 75 gr hazelnoten of hazelnotenpoeder
  • 75 gr bloem
  • 75 gr zachte boter
  • 75 gr bruine suiker
  • 100 gr witte chocolade

Eventueel nog:

  • Een paar frambozen
  • Wat extra witte chocolade

Maal de noten fijn in een blender of mixer of gebruik de poeder. Meng deze samen met de zachte boter en bloem. Smelt de witte chocolade en voeg dit ook bij het noten mengsel. Als laatste meng je de bruine suiker erdoor.

Verwarm je oven op 175 graden. Verdeel het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ongeveer 15 minuten bakken. Laat deze erna afkoelen en verkruimel het mengsel.

Tip: Je kan dit in een afgesloten pot ongeveer een maand bewaren.

Afwerking van de panna cotta

Nadat de glaasjes of kommetjes panna cotta  afgekoeld zijn, kun je deze versieren naar eigen zin

Zelf heb ik frambozen gebruikt en schilfers van de witte chocolade en crumble. Schilfers maak je door de chocolade grof te raspen, bijvoorbeeld met een kaasschaaf.

DeelPin44VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Trifle met nectarine
Nagerecht

Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht

sorbet met zomerfruit
Nagerecht

Sorbet met zomerfruit; makkelijk een feestje bouwen

Gegrilde pruimen
Nagerecht

Gegrilde pruimen uit de oven

Yoghurtijs met blauwe bessen
Nagerecht

Yoghurtijs met blauwe bessen; zonder ijsmachine

Griesmeelpudding met rode bessensaus
Nagerecht

Griesmeelpudding met rode bessensaus; makkelijk en puur natuur

Pruimenclafoutis van verse pruimen
Bakken

Pruimenclafoutis van verse pruimen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!