• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Panna cotta met witte chocolade en crumble

0
panna cotta met witte chocolade

Panna cotta met witte chocolade en crumble – Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmonte.

Wanneer je gasten gaat ontvangen, wil je het liefste een dessert dat je van te voren hebt kunnen maken en waar je zo goed als geen werk meer aan hebt. De vereisten van een dessert zijn voor me: frisheid, mooi voor het oog, fluweelzacht en natuurlijk op voorhand te maken !! Nu, met deze panna cotta met witte chocolade met zelfgemaakte crumble heb je alles bij elkaar.

Het is een dessertje waarmee je zonder twijfel punten gaat scoren..  want het smelt letterlijk en figuurlijk in je mond

Panna cotta met witte chocolade en crumble

Nagerecht voor 4 personen

Voor de panna cotta met witte chocolade

  • 1 dl melk
  • 4 grote blaadjes basilicum
  • 2 gr gelatine
  • 125 gr witte chocolade
  • 175 gr room

Laat de melk koken en voeg de basilicum toe, laat even trekken en verwijder de blaadjes. Week de gelatine in koud water. Goed uitknijpen, los deze erna op in de warme melk. Doe de chocolade in stukjes en los ook op in de warme melken. Roer goed tot je een gladde massa verkrijgt.

Klop de room lobbig op en spatel het voorzichtig door het chocolade mengsel. Verdeel nu het mengsel over je kommetjes of glazen, waarin je deze wilt serveren  en laat opstijven in de koelkast.

Voor de crumble

  • 75 gr hazelnoten of hazelnotenpoeder
  • 75 gr bloem
  • 75 gr zachte boter
  • 75 gr bruine suiker
  • 100 gr witte chocolade

Eventueel nog:

  • Een paar frambozen
  • Wat extra witte chocolade

Maal de noten fijn in een blender of mixer of gebruik de poeder. Meng deze samen met de zachte boter en bloem. Smelt de witte chocolade en voeg dit ook bij het noten mengsel. Als laatste meng je de bruine suiker erdoor.

Verwarm je oven op 175 graden. Verdeel het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ongeveer 15 minuten bakken. Laat deze erna afkoelen en verkruimel het mengsel.

Tip: Je kan dit in een afgesloten pot ongeveer een maand bewaren.

Afwerking van de panna cotta

Nadat de glaasjes of kommetjes panna cotta  afgekoeld zijn, kun je deze versieren naar eigen zin

Zelf heb ik frambozen gebruikt en schilfers van de witte chocolade en crumble. Schilfers maak je door de chocolade grof te raspen, bijvoorbeeld met een kaasschaaf.

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Pannenkoeken beslag

    Pannenkoeken beslag. De basis (en geheimen)

  • botersaus

    Botersaus met roomboter; in 10 minuten klaar en ouderwets lekker!

  • Roomsaus of bechamelsaus

    Basisrecept voor roomsaus of bechamelsaus; snel klaar en veelzijdig

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • bearnaisesaus

    Bearnaisesaus eenvoudig zelf maken

  • Linzenvlaai

    Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

  • Raita

    Raita; uit de Indiase keuken

  • Pannenkoek met gist naar oma’s recept

    Pannenkoek met gist naar oma’s recept

  • Boter klaren

    Boter klaren, hoe doe je dat en waarom?

  • Dragonsaus

    Dragonsaus een zalige romige kruidensaus

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.