• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Parfait van pompoenpitolie; Verrassend simpel

0
Parfait van pompoenpitolie

Parfait van pompoenpitolie – Aan een parfait kun je eigenlijk iedere smaak meegeven, na het proeven van de pompoenpitolie leek dit mij een smaak die perfect in een parfait zou passen. Niet alleen de mooie groene kleur doet me denken aan pistache maar ook de smaak is enigszins nootachtig. Ik decoreer hem als laatste dan ook af met pistachenootjes. Smaken die, naar later blijkt, perfect samengaan.

Een parfait is een soort ijs welke bereid wordt zonder het gebruik van een ijsmachine. Een mengsel van luchtig geklopt eigeel, slagroom en suiker dat vervolgens ingevroren wordt.

Het bereiden van deze parfait is snel en simpel, maar geeft een lekker, verrassend resultaat met een smaak die niet direct herkenbaar is maar zeker gewaardeerd zal worden.

De genoemde hoeveelheden zijn voldoende voor 4 tot 6 personen afhankelijk van de grote van de vorm die je kiest. Het makkelijkst is om voor een siliconevorm te kiezen. Hieruit kun je de ingevroren parfait makkelijker verwijderen. Kies bijvoorbeeld voor een silicone cupcakevorm.

slagroom

Slagroom

Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.

Parfait van pompoenpitolie

  • 70 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 eidooiers
  • 30 ml pompoenpitolie
  • 250 ml slagroom

Klop de slagroom stijf en plaats deze tot verder gebruik even terug in de koelkast. Snijd het vanillestokje over de lengte door midden en schraap met de punt van een mes het merg uit het stokje. Vermeng het merg nu met de suiker. Doe de eidooiers met de suiker en de pompoenpitolie in een kom en klop deze au-bain-marie in 4 minuten goed luchtig. Laat dit mengsel nu iets afkoelen.

Neem de slagroom uit de koelkast en meng dit met het eidooiermengsel. Zorg dat alles goed is gemengd en vul nu de vormpjes.

Plaats de vorm in de vriezer en laat minimaal 6 uur opstijven. Controleer of de vriezer koud genoeg staat, vries je de parfait in bij temperaturen lager dan -10 dan bevriest de parfait te langzaam en dat zal voor ijskristallen in je parfait zorgen.

Neem de vorm uit de vriezer, met een silicone vorm zal je vormpjes makkelijk eruit kunnen drukken, mocht dit niet lukken plaats de onderkant van de vorm dan heel even in warm water.

Decoreer de parfait van pompoenpitolie verder af met pistachenootjes.

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Pannenkoeken beslag

    Pannenkoeken beslag. De basis (en geheimen)

  • botersaus

    Botersaus met roomboter; in 10 minuten klaar en ouderwets lekker!

  • Roomsaus of bechamelsaus

    Basisrecept voor roomsaus of bechamelsaus – snel klaar en veelzijdig

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • bearnaisesaus

    Bearnaisesaus eenvoudig zelf maken

  • Raita

    Raita; uit de Indiase keuken

  • Pannenkoek met gist naar oma’s recept

    Pannenkoek met gist naar oma’s recept

  • Boter klaren

    Boter klaren, hoe doe je dat en waarom?

  • Dragonsaus

    Dragonsaus een zalige romige kruidensaus

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.