Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Peren chocolade crumble – Zet het seizoen op tafel

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
Peren chocolade crumble

Peren chocolade crumble – Handperen belanden maar al te vaak op de fruitschaal om vervolgens uit het handje gegeten te worden. Maar iedereen kent het wel, tijdens het perenseizoen zijn ze voordelig, je krijgt er een aantal van de buurman en je fruitschaal ligt binnen de korst mogelijke keren vol met peren. Dan toch maar eens de keuken in voor een heerlijk taart, of een verrassend dessert. En zo vervelend is dat echt niet! Peren zijn van oktober tot maart volop verkrijgbaar, je hebt een hele winter om te experimenteren en deze warme crumble mag in je experimenten zeker niet ontbreken.

Ga je peren combineren met een willekeurig deeg, let er dan even op dat er bij het gebruik van peren veel sap vrij kan komen wat je bakresultaat negatief kan beïnvloeden. Positief is dat peren van zichzelf al zoet zijn waardoor je weinig suiker nodig hebt. De bijgaande peren chocolade crumble is gemaakt met Conference peren. Deze geven minder sap dan het broertje de Doyenne du Comice. Een crumble klinkt niet alleen leuk, maar is lekker, snel, makkelijk en bovendien ideaal om overtollig fruit op je fruitschaal om te toveren in een verrassend dessert. Wil je nog meer voordelen hebben?

nagerechten met peer

Nagerechten met peer

Iedereen geniet als je een van deze nagerechten met peer op tafel zet. Vers, simpel en ook nog eens erg lekker.

Peren chocolade crumble

  • 1 kg handperen (Conference)perencrumble
  • 1 theelepel kaneel
  • 125 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 160 gram bloem
  • snufje zout
  • 95 gram havermout
  • 100 gram pure chocolade

Weeg alles af en snijdt de chocolade in stukjes, je kunt hiervoor ook chocolade callets nemen soms ook wel drops genoemd. Puur is het lekkerste maar als je liever melk hebt kan dat ook.

Mix de boter met de suiker en het zout, meng er de bloem en de havermout doorheen door met je vingers wrijvende bewegingen te maken. Ga hier mee door tot er kruimels ontstaan. Verdeel de chocolade door de kruimels.

Schil de peren en verdeel deze in grove stukken, doe dit direct in de ovenschaal, strooi er de kaneel overheen en meng deze er even doorheen. Verdeel er de kruimels gelijkmatig overheen. Bak de crumble ongeveer een half uur in een oven van 185 graden Celsius tot de kruimels een mooie goudbruine kleur hebben. Laat dit 10 minuutjes afkoelen voor je het serveert want de peren worden erg heet.

Warme chocolade, warme peren en knapperige kruimels. Serveer met een bolletje ijs of een lepel slagroom en jij presenteert vandaag weer een heerlijk dessert, helemaal van  jezelf.

 

Tags: ChocoladeFruit
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tiramisu met bosbessen en citroen
Nagerecht

Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Reacties 4

  1. stef says:
    7 jaar geleden

    59 havermout

    Beantwoorden
    • Connie says:
      7 jaar geleden

      Inderdaad Stef een rare hoeveelheid, het moet 95 gram zijn. Zal het aanpassen, dank je

      Beantwoorden
  2. K says:
    8 jaar geleden

    Leuk recept, maar de hoeveelheid boter wordt niet vermeld…

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      8 jaar geleden

      Mijn excuses, het staat er inderdaad niet bij. Ik heb het gelijk aangepast.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Fruit

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief