• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Rabarber aardbeien compote met schuim

0
Rabarber aardbeien compote met schuim

Rabarber aardbeien compote met schuim – Een heerlijk ouderwets nagerecht met een moderne twist. Mijn moeder maakte dit vroeger al, gekookte rabarber met aardbeien en dan opgeklopt eiwit en suiker eroverheen. Dit deed ze volgens mij niet eens in de oven. Maar door het eiwit te branden krijg je een supermooi effect dus laat het niet achterwege.

Aardbeien en rabarber

Aardbeien en rabarber is wat mij betreft een gouden combi en deze gebruik ik dan ook regelmatig. Door er oranjebloesemwater of vanille aan toe te voegen wordt de smaak nog intenser. Voeg er echter niet te veel aan toe, het moet een beetje geheimzinnig blijven. Je moet iets proeven, maar niet gelijk weten wat het is. Met dit dessert van rabarber ga je echt iets bijzonders op tafel zetten.

De eiwitten

Door de eiwitten met de suiker te verwarmen krijg je een heel mooi taai schuim wat vergelijkbaar is met het binnenste van negerzoenen. Ook worden de bacteriën gedood door het verhitten dus 2 vliegen in een klap. Laat de eiwitten echter niet te heet worden anders gaat het eiwit stollen en kun je het niet mooi meer opkloppen.

Rabarber aardbeien compote met schuim

meringue

Meringue recepten; van schuimpjes tot krokante schuimlagen

Eiwit en suiker is pure magie, alle meringue recepten bevatten vaak alleen deze twee ingrediënten. De manier van bereiden maakt het verschil.

Toetjes met aardbeien

Toetjes met aardbeien; lekker vers en helemaal zelfgemaakt

Verse aardbeien, een paar andere ingrediënten en een klein beetje tijd. Meer is er niet nodig voor de allerlekkerste toetjes met aardbeien.

rabarber desserts

Rabarber desserts; lekkere en inspirerende recepten

Lust je graag rabarber? Ga dan eens een stapje verder dan de bekende rabarber compote. Durf jij één van deze rabarber desserts te proberen?

Rabarber aardbeien compote met schuim

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram rabarber
  • 250 gram aardbeien
  • 100 gram geleisuiker 2:1
  • 1 theelepel oranjebloesem water
  • 50 gram eiwit
  • 100 gram suiker

Bereidingswijze van dit recept

Was de rabarber en snij er stukjes van, haal de kroontjes van de aardbeien en snij ze doormidden. Zet het fruit op met 2 eetlepels water en de geleisuiker. Kook het fruit gaar tot het uit elkaar valt. Zet het vuur uit en voeg er de oranjebloesem aan toe. Schenk alles in een serveerschaal en laat afkoelen.

Doe de eiwitten samen met de suiker in een schone ijzeren- of glazen kom. Verwarm de eiwitten al roerende au-bain-marie tot 73 graden Celsius. Heb je geen thermometer zorg er dan voor dat de suikerkorrels geheel opgelost zijn en het eiwit heet is. Haal de kom van de pan af en klop nu met een mixer de eiwitten koud en stevig. Spuit met behulp van een spuitzak mooie toefjes op de afgekoelde compote of schep het schuim er met een lepel op en maak er mooie pieken van. Neem een gasbrandertje en brand het schuim totdat deze mooi verkleurd is. Heb je dit niet zet alles dan even onder de oven grill. Let op, het eiwit kan door alle suiker ineens erg snel gaan verkleuren dus blijf erbij. Serveer direct.

Tafel lekker!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen

    Romige soep van knolselderij en witte bonen

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • sint whoopie's

    Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden

  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

    Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • Versterkte wijnen sherry, port en madeira in de spotlight

    Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • gevuld broodje ei

    Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.