• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
maandag 16 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Rabarberparfait met amarettistukjes en pistachenoten

Redactie door Redactie
in Nagerecht
0
Rabarberparfait

Rabarberparfait met amarettistukjes en pistachenoten– Een maaltijd afsluiten met iets lekkers is in Nederland door de jaren heen een echte gewoonte geworden. Vla of yoghurt is denk ik het meest gegeten dessert maar soms verdient een maaltijd een speciale afsluiting, net een klein beetje extra. Heb jij de volgende keer een etentje dat je met iets speciaals wil afsluiten? Kies dan eens voor een dessert met rabarber. Deze rabarberparfait, deze koude lekkernij zal geen van je gasten koud laten.

Parfait; een luxe ijssoort

Een parfait wordt net als roomijs in de vriezer bewaard, het is een heerlijk zachte ijssoort. Het verschil zit hem in het feit dat je parfait zonder ijsmachine kan bereiden. Stilstaand ijs is ook een naam die voor parfait wordt gebruikt omdat het wordt bevroren zonder dat je hoeft te roeren. Zorg wel dat je een parfait zo snel mogelijk invriest dan voorkom je vorming van ijskristallen.

rabarber desserts

Rabarber desserts; lekkere en inspirerende recepten

Lust je graag rabarber? Ga dan eens een stapje verder dan de bekende rabarber compote. Durf jij één van deze rabarber desserts te proberen?

Rabarberparfait

Porties: voor een (cake)vorm van 25 cm
Bereidingstijd: 420 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram rabarber
  • 50 gram suiker
  • 20 gram boter
  • 20 ml Calvados **
  • 75 gram amaretti koekjes
  • 50 gram pistachenoten
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 75 gram poedersuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 tl citroensap

Bereidingswijze van dit recept

** Calvados is een appelbrandewijn gestookt van Normandische appels, deze kan eventueel vervangen worden door appelsap.

Was de rabarber, snijd de uiteinden eraf en snijd de rabarber vervolgens in stukjes. Doe de suiker in een pan met dikke bodem en laat de suiker smelten en karameliseren. Voeg de boter en rabarber toe en schep alles om zodat alles goed vermengd is. Blus af met de Calvados en laat in ongeveer 2 minuten de vloeistof verdampen. Neem de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen. Rooster de pistachenoten 5 minuten in een droge koekenpan en hak ze dan grof. Snijd ook de koekjes in grove stukjes. Als de rabarber goed is afgekoeld hierbij de noten en koekjes scheppen en mengen. Apart zetten voor later.

Scheid de eieren en zet het eiwit even (koel) apart. Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap met de punt van een scherp mes het merg uit het stokje. Doe het merg bij het eigeel. Zet een pan op het vuur en doe de eidooiers in een vuurvaste kom of schaal en plaats deze op de pan. Voeg de suiker bij het eigeel en klop “au-bain-marie” tot een dikke romige massa dit duurt ongeveer 6 minuten. Blijf flink kloppen zodat je eieren niet kunnen stollen. Neem de kom van de pan en klop in een bak ijswater koud. Klop de slagroom stijf en schep dit door de eigeelmassa.
Klop het eiwit met het citroensap stijf. Voeg nu het rabarbermengsel bij het eigeel en voeg vervolgens de stijfgeslagen eiwitten bij het geheel. Schep dit voorzichtig om. Niet te lang maar wel voldoende om alles met elkaar te laten vermengen.

Neem een vorm en bekleed deze met huishoudfolie, laat het huishoudfolie overhangen. Schenk de massa nu in de vorm en dek af met de folie. Plaats direct in de vriezer en laat zeker 6 uur opstijven.

Neem 10 minuten voor je wilt opdienen de parfait uit de vriezer. Stort op een plank op bord en verwijder de folie. Snijd met een licht verwarmd mes (houd het mes even onder een hete kraan) plakken en serveer de rabarberparfait met wat geklopte slagroom.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteIJsNoten - Pistache notenParfait
DeelPin9VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Mousse van cottage cheese en frambozen
Nagerecht

Zo maak je een frisse mousse van cottage cheese en frambozen

Pistache-ijs van cottage cheese
Nagerecht

Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade

Romige hangop met rabarbercompote
Nagerecht

Romige hangop met rabarbercompote; heel makkelijk zelf te maken

Tiramisu met bosbessen en citroen
Nagerecht

Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief