• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Romig dessert met peer en mascarpone

Een recept dat, als je het eenmaal maakt, ongetwijfeld voor herhaling vatbaar is

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
1
4
Romig dessert met peer en mascarpone

Romig dessert met peer en mascarpone – Dit is een van die nagerechten die je vaker gaat maken, zo lekker is het!

Ook in een dessert zijn peren heerlijk

Peren koop je meestal als ze nog vrij stevig zijn. En als ze dan eenmaal op de fruitschaal liggen gaat het vaak vrij snel. Dit recept is een perfecte oplossing om peren te verwerken die anders morgen te rijp zijn. Maar ook de niet rijpe peren kun je voor dit recept gebruiken en waarschijnlijk ga je zelfs speciaal voor dit recept peren halen. Want als je dit romig dessert met peer en mascarpone eenmaal een keer gemaakt hebt, zul je het vast vaker gaan maken. Het lekkerst voor dit recept zijn Doyenné du Comice, Williams, of de bekende Conference peer.

Frisse peer en romige mascarpone

Door de grote hoeveelheid gepocheerd fruit in het recept is dit een heerlijk fris nagerecht. De mascarpone en de koekjes zorgen voor de zachte en zoete afwisseling. Dit romige dessert van peer en mascarpone is makkelijk een dag vooraf te maken. Dit komt de smaak zelfs ten goede, steek er de halve koek voor de afwerking dan wel pas op het laatst in zodat ze lekker bros blijven, want door het vocht in het dessert worden de koekjes uiteraard zacht.

Ben je liefhebber van kaneel? Voeg dan een theelepeltje toe tijdens het pocheren

Dessert met peer en kaas

Mascarpone ken je vooral uit het recept van de tiramisu. Dit kaasje (want mascarpone is kaas) is heerlijk romig, maar niet makkelijk luchtig te kloppen. Daarom klop je de mascarpone voor het romig dessert met peer met een beetje vocht van de peren los en klop je de slagroom apart op. De slagroom spatel je door het romige mengsel om er zoveel mogelijk lucht in te houden.

Het oog wil ook wat

Niet alleen een goed recept is belangrijk. Als je een dessert netjes verzorgd serveert, dan ziet het er al direct veel feestelijker uit. De romige laagjes van dit dessert met peer zijn met een lepel vrij lastig zonder knoeien in het glas te krijgen. Doe daarom het mascarponemengsel in een spuitzak of in een plastic zakje waar je een puntje vanaf knipt om het zo netjes in de glazen te kunnen spuiten.

nagerechten met peer

Nagerechten met peer

Iedereen geniet als je een van deze nagerechten met peer op tafel zet. Vers, simpel en ook nog eens erg lekker.

Romig dessert met peer en mascarpone

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 flinke peren
  • 1 citroen
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 50 gram suiker
  • mespuntje kaneel
  • 6-8 bastogne koeken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een romig dessert met peer en mascarpone:

Pers het sap uit de citroen en doe dit samen met een zakje vanillesuiker en de suiker in een pannetje.

Schil de peren en snijd ze in blokjes. Verwarm de blokjes peer in het vocht zodat ze zacht worden, maar wel nog stevig zijn. Dit is afhankelijk van de soort peer en de rijpheid. Als de peren klaar zijn, giet je alles in een zeef die boven een kommetje hangt zodat het sap opgevangen wordt. Laat dit afkoelen.

Snijd 2 koeken doormidden en verkruimel de rest van de koeken in grove kruimels.

Klop de slagroom met een zakje vanillesuiker lobbig.

Roer de mascarpone glad met het sap van de peren en spatel er de slagroom doorheen. Schep het mascarponemengsel in een spuitzak.

Verdeel iets meer dan de helft van de peren over 4 glazen.

Spuit op de peren een laagje mascarponemengsel.

Bestrooi dit met 3/4 van de koekkruimels en verdeel daar de rest van het roommengsel over.

Bestrooi met het laatste beetje koekkruimels en schep er een lepel perenblokjes op.

Steek vlak voor het serveren de halve koek in het romige dessert met peer zodat ze lekker bros blijven. Bestrooi lichtjes met kaneel.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin14VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes; een echt lekker ontbijt

Citroenroom met zacht zomerfruit
Nagerecht

Makkelijk toetje: Citroenroom met zacht zomerfruit

Kwark bavarois met nectarine
Nagerecht

Zomers dessert: kwark bavarois met nectarine en frambozensaus

Vanillevla met koffie en koekjes
Nagerecht

Hollandse tiramisu: vanillevla met koffie en koekjes

Soufflé van kwark en rode bessen
Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen; vers, luchtig, fris

Slagroomijs zelf maken
Nagerecht

Thuis slagroomijs zelf maken met of zonder ijsmachine

Reacties 4

  1. Monique says:
    8 maanden geleden

    Hoe voorkom ik dat peren bruin kleuren. Ik wil het namelijk graag 1 dag van tevoren maken. Ik heb het nu een keer gemaakt en de peren kleurden al heel snel bruinig. Dat ziet er minder smakelijk uit.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      8 maanden geleden

      Het zijn waarschijnlijk vooral de peren bovenop. Je zou de dubbele hoeveelheid citroensap kunnen gebruiken. Het zuur houdt het verkleuren enigszins tegen. Helemaal voorkomen kun je dit niet. Je kunt ook alle peren ertussen doen en bovenop ergens anders mee decoreren, koekjes, chocolade enz.

      Beantwoorden
  2. ton Loef says:
    3 jaar geleden

    Bij gebrek aan mascarpone heb ik dit gemaakt met volle kwark en dat is best heel lekker. Lekker fris van smaak.
    Een prima viriant op dit recept.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 jaar geleden

      Is inderdaad een prima alternatief Ton.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Marleen Lambeets op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!