• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Roomkwark met bloedsinaasappel

Het recept voor de makkelijkste en lekkerste roomkwark

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
Roomkwark met bloedsinaasappel

Roomkwark met bloedsinaasappel – Van een paar eenvoudige ingrediënten maak je heel makkelijk de lekkerste nagerechten. Het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Ook lange boodschappenlijsten zijn niet nodig. De roomkwark met bloedsinaasappel is zo gemaakt en ongekend lekker. Daar zit lekker veel fruit in en dus ook heel veel smaak.

Kwark: een eerlijk en heerlijk zuivelproduct

Niet iedereen vindt kwark lekker, maar vraag je of diezelfde persoon een stuk kwarktaart lust, dan is de kans groot dat het antwoord is: Ja graag, lekker! Dat komt vooral doordat magere kwark niet bij iedereen in de smaak valt. Het heeft een beetje een droog mondgevoel waar niet iedereen van houdt. Als je deze roomkwark met bloedsinaasappel gaat maken, ga je aan de slag met volle kwark.

Als je volle kwark proeft, smaakt die totaal anders. Het lijkt een beetje op Griekse yoghurt die iedereen zo lekker vindt. Het droge mondgevoel komt puur door het lage vetgehalte. Je moet natuurlijk niet iedere dag nagerechten met volle kwark willen eten, maar af en toe kan dat best. En dan kun je die roomkwark met bloedsinaasappel beter zelf maken dan een potje kant-en-klare fruitkwark uit de koeling van de supermarkt te halen.

Zo makkelijk maak je roomkwark

Roomkwark met sinaasappel of welk ander fruit is heel makkelijk te maken, dat is fijn natuurlijk, maar de echte reden dat je zelf roomkwark met bloedsinaasappel moet maken, is de smaak. Dit is ontzettend lekker, en dat het makkelijk is, is mooi meegenomen. Maar dat is niet alles, als je zelf roomkwark maakt weet je wat je eet. Geen kunstmatige zoetstoffen of smaakjes. Nee, het is puur en eerlijk en daardoor ook veel beter voor je lijf dan de kant-en-klare nagerechten.

Door eenvoudig fruit te mengen met kwark en een beetje suiker om het ergste zuur weg te halen, geef je de kwark veel smaak. Door er luchtig geklopte slagroom aan toe te voegen, krijgt het volume en romigheid. Meer is het niet, maar de smaak van deze roomkwark met bloedsinaasappel is niet te evenaren.

De reden dat je zelf roomkwark met bloedsinaasappel moet maken, is smaak!!

Roomkwark met bloedsinaasappel

Het seizoen van bloedsinaasappel is vrij kort. De vrucht heeft iets geheimzinnig en spannends door zijn mooie kleurverloop. De bloedsinaasappels van de foto zijn iets donkerder en roder dan de standaard sinaasappel, maar niet zo mooi rood dooraderd als sommige soorten kunnen zijn. Maak je de roomkwark met de rood dooraderde bloedsinaasappel, dan kleurt de kwark een beetje roze, wat een leuk effect geeft.

sinaasappel - citrus - recept - recepten

Sinaasappel

Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.

Roomkwark met bloedsinaasappel

Porties: 4-6 porties
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 bloedsinaasappels
  • 500 gram volle kwark
  • 200 ml slagroom
  • 1-2 eetlepels suiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je roomkwark met bloedsinaasappels:

Was een sinaasappel goed en droog hem. Snijd deze doormidden en in niet te dunne plakjes.

Snijd bij de andere 2 sinaasappels de schil af met een scherp mes en haal de partjes tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een kom en vang het sap op.

Snijd de partjes twee keer door, zodat je grove stukjes hebt.

Doe de kwark bij de stukjes sinaasappel, samen met 1 eetlepel suiker. Roer dit goed door elkaar.

Klop de slagroom in een andere kom luchtig, maar niet helemaal stijf.

Spatel de slagroom door de kwark en proef of er meer suiker bij mag. Dit hangt af van de smaak en de zuurheid van het fruit.

Zet de schijven bloedsinaasappel tegen de kant in 4 glazen of in een grote schaal.

Verdeel de roomkwark met bloedsinaasappel over de glazen en zet koel weg tot gebruik.

Tafel lekker !!

DeelPin3VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Trifle met nectarine
Nagerecht

Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht

sorbet met zomerfruit
Nagerecht

Sorbet met zomerfruit; makkelijk een feestje bouwen

Gegrilde pruimen
Nagerecht

Gegrilde pruimen uit de oven

Yoghurtijs met blauwe bessen
Nagerecht

Yoghurtijs met blauwe bessen; zonder ijsmachine

Griesmeelpudding met rode bessensaus
Nagerecht

Griesmeelpudding met rode bessensaus; makkelijk en puur natuur

Pruimenclafoutis van verse pruimen
Bakken

Pruimenclafoutis van verse pruimen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!