Roomkwark met bloedsinaasappel –Ā Van een paar eenvoudige ingrediĆ«nten maak je heel makkelijk de lekkerste nagerechten. Het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Ook lange boodschappenlijsten zijn niet nodig. De roomkwark met bloedsinaasappel is zo gemaakt en ongekend lekker. Daar zit lekker veel fruit in en dus ook heel veel smaak.
Kwark: een eerlijk en heerlijk zuivelproduct
Niet iedereen vindt kwark lekker, maar vraag je of diezelfde persoon een stuk kwarktaart lust, dan is de kans groot dat het antwoord is: Ja graag, lekker! Dat komt vooral doordat magere kwark niet bij iedereen in de smaak valt. Het heeft een beetje een droog mondgevoel waar niet iedereen van houdt. Als je deze roomkwark met bloedsinaasappel gaat maken, ga je aan de slag met volle kwark.
Als je volle kwark proeft, smaakt die totaal anders. Het lijkt een beetje op Griekse yoghurt die iedereen zo lekker vindt. Het droge mondgevoel komt puur door het lage vetgehalte. Je moet natuurlijk niet iedere dag nagerechten met volle kwark willen eten, maar af en toe kan dat best. En dan kun je die roomkwark met bloedsinaasappel beter zelf maken dan een potje kant-en-klare fruitkwark uit de koeling van de supermarkt te halen.
Zo makkelijk maak je roomkwark
Roomkwark met sinaasappel of welk ander fruit is heel makkelijk te maken, dat is fijn natuurlijk, maar de echte reden dat je zelf roomkwark met bloedsinaasappel moet maken, is de smaak. Dit is ontzettend lekker, en dat het makkelijk is, is mooi meegenomen. Maar dat is niet alles, als je zelf roomkwark maakt weet je wat je eet. Geen kunstmatige zoetstoffen of smaakjes. Nee, het is puur en eerlijk en daardoor ook veel beter voor je lijf dan de kant-en-klare nagerechten.
Door eenvoudig fruit te mengen met kwark en een beetje suiker om het ergste zuur weg te halen, geef je de kwark veel smaak. Door er luchtig geklopte slagroom aan toe te voegen, krijgt het volume en romigheid. Meer is het niet, maar de smaak van deze roomkwark met bloedsinaasappel is niet te evenaren.
De reden dat je zelf roomkwark met bloedsinaasappel moet maken, is smaak!!
Roomkwark met bloedsinaasappel
Het seizoen van bloedsinaasappel is vrij kort. De vrucht heeft iets geheimzinnig en spannends door zijn mooie kleurverloop. De bloedsinaasappels van de foto zijn iets donkerder en roder dan de standaard sinaasappel, maar niet zo mooi rood dooraderd als sommige soorten kunnen zijn. Maak je de roomkwark met de rood dooraderde bloedsinaasappel, dan kleurt de kwark een beetje roze, wat een leuk effect geeft.
Sinaasappel
Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.
Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Roomkwark met bloedsinaasappel
Print receptIngrediƫnten voor dit recept
- 3 bloedsinaasappels
- 500 gram volle kwark
- 200 ml slagroom
- 1-2 eetlepels suiker
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je roomkwark met bloedsinaasappels:
Was een sinaasappel goed en droog hem. Snijd deze doormidden en in niet te dunne plakjes.
Snijd bij de andere 2 sinaasappels de schil af met een scherp mes en haal de partjes tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een kom en vang het sap op.
Snijd de partjes twee keer door, zodat je grove stukjes hebt.
Doe de kwark bij de stukjes sinaasappel, samen met 1 eetlepel suiker. Roer dit goed door elkaar.
Klop de slagroom in een andere kom luchtig, maar niet helemaal stijf.
Spatel de slagroom door de kwark en proef of er meer suiker bij mag. Dit hangt af van de smaak en de zuurheid van het fruit.
Zet de schijven bloedsinaasappel tegen de kant in 4 glazen of in een grote schaal.
Verdeel de roomkwark met bloedsinaasappel over de glazen en zet koel weg tot gebruik.
Tafel lekker !!