Roomyoghurt met mandarijn – Houd jij ook zo van roomyoghurt? Dat is een lekker romig nagerecht met echte stukken fruit. Weet je dat je dat ook zelf kunt maken? Met onderstaand recept heb je dat zo geregeld.
Zelf maken echt zo veel lekkerder
De zuivel koelingen in de supermarkt staan er vol mee, zo veel nagerechten dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De ene is nog lekkerder dan de andere. Neem alleen al de roomyoghurt. Die is er van diverse merken. Het is een romige yoghurt die vaak vrij stevig is met een fruitsmaak. Als je geluk hebt, zie je een spoortje fruit, maar echt duidelijk is het niet. En die stevigheid komt niet door de hoeveelheid room maar meestal door de toegevoegde bindmiddelen. Laat je eigen zelfgemaakte roomyoghurt dan net wat vloeibaarder zijn, je weet en ziet wel precies wat je eet.
Zo simpel is zelf maken
Roomyoghurt, de naam zegt het al is yoghurt met room en hoe simpel is het om een beetje slagroom te kloppen voor dit recept? Voeg hier een beetje suiker naar smaak aan toe en schep daar een yoghurt door die je lekker vindt. Dit kan een Griekse yoghurt zijn maar ook een gewone magere, volle of biogarde. Hier is gekozen voor mandarijntjes, maar als jij liever aardbei, mango of bosbessen hebt dan kan dat natuurlijk ook. Pas het recept aan aan jouw smaak.
Als je nagerechten zelf maakt ben je je veel meer bewust van wat je eet!
Natuurlijk moet je niet dagelijks een roomyoghurt met slagroom als nagerecht eten vanwege de hoeveelheid calorieën. Maar als je de etiketten van de kant-en-klare nagerechten eens goed leest zul je zien dat de zelfgemaakte variant nog best meevalt. Door lekker veel vers fruit en veel minder suiker in het recept te gebruiken valt het alles bij elkaar nog best mee.
Lekker veel vers fruit in de roomyoghurt
Voor 4 porties gebruik je 5 mandarijnen, maar als je er 6, 7, 8 of maar 2 voor het recept wilt gebruiken is er niemand die je tegenhoudt, dat is het fijne van je eten zelf klaarmaken.
Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig
Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.
Mandarijn; niet alleen lekker als tussendoortje
Ze staan erom bekend dat ze zo lekker uit het vuistje te eten zijn, maar met mandarijn kan nog verrassend veel meer.
Roomyoghurt met mandarijn
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 ml slagroom
- 300 ml yoghurt
- 1-2 eetlepels suiker
- 5 mandarijntjes
- een snufje kaneel
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je roomyoghurt met mandarijn:
Schil de mandarijntjes en snijd er 4 in stukjes en haal er de eventuele pitjes uit. Vang het sap op.
Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf en spatel er de yoghurt doorheen.
Voeg de stukjes mandarijn en het sap aan toe en spatel alles luchtig door elkaar en verdeel het over 4 kommen of glazen.
Decoreer met de partjes van de overgebleven mandarijn en bestrooi heel licht met een beetje kaneel.
Tip: wil je er ook toeven slagroom op? Gebruik dan 200 ml slagroom.
Tafel lekker !!