• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen; vers, luchtig, fris

In 30 minuten op tafel

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
Soufflé van kwark en rode bessen

Soufflé van kwark en rode bessen is een heerlijk luchtig nagerecht dat je makkelijk zelf maakt. Met verse rode bessen en romige kwark zet je in een handomdraai iets speciaals op tafel. Dit recept laat zien dat een soufflé maken niet moeilijk is, zolang je werkt met verse ingrediënten en de stappen rustig volgt. Die rode bessen geven een frisse, lichtzure smaak die de kwark perfect aanvult.

Het fijne aan een soufflé van kwark en rode bessen is dat je het direct uit de oven serveert, zodat het mooi luchtig blijft. Zet alles van tevoren klaar en verras je tafelgenoten met een bijzonder dessert. Dankzij de combinatie van kwark, eiwitten en bessen maak je een nagerecht dat licht, fris en feestelijk is. Probeer dit recept eens als zomers toetje na een gezellige maaltijd. Werken met verse ingrediënten maakt echt het verschil, en dat proef je direct!

Soufflé van kwark en rode bessen

Porties:4 personen
Voorbereiding:10 minuten
Bereiding:20 minuten
Wachttijd:0 minuten
Totale tijd:30 minuten

Ingrediënten:

  • 100 gram kwark
  • 10 gram suiker
  • 10 gram boter
  • 2 eidooiers
  • 2 eiwitten
  • 35 gram suiker
  • een snufje zout
  • 12 gram maïzena
  • 65 gram rode bessen, gerist
  • boter en suiker voor de vormpjes

Zo maak je een soufflé van kwark en rode bessen:

Smeer 4 ovenschaaltjes of vuurvaste kopjes in met boter. Bestrooi de binnenkant met suiker en zet koel weg. Zet een ovenschaal klaar waar de vormpjes in passen met een doek of keukenpapier op de bodem.

Roer de kwark met 10 gram suiker en de eidooiers. Smelt de boter en roer die door het mengsel. Meng de maïzena met de 35 gram suiker.

Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Voeg langzaam het suiker-maïzenamengsel toe tot het schuim stevig is. Spatel een lepel eiwit door de kwark, daarna de rest er voorzichtig doorheen zodat de luchtigheid behouden blijft. Schep de rode bessen erdoor.

Verdeel het beslag over de vormpjes en zet ze in de ovenschaal. Vul de schaal met heet water tot halverwege de vormpjes. Bak de soufflé van kwark en rode bessen in een voorverwarmde oven op 220 graden in circa 20 minuten gaar. Haal de schaaltjes voorzichtig uit het water, dep droog en serveer direct met wat poedersuiker en eventueel extra bessen.

Tafel lekker !!

Niveau: Gevorderd
Dieet: Vegetarisch
Kooktechniek: Oven
Kooktijd: 15-30 minuten
Verse ingrediënten: Eieren, Kwark, Rode bessen

Verse bessen in een soufflé

Soufflé van kwark en rode bessen is het perfecte voorbeeld van hoe verse ingrediënten een gerecht bijzonder maken. Rode bessen zijn volop verkrijgbaar in de zomermaanden juli en augustus. Het plukken van bessen in de tuin of bij een lokale boer geeft niet alleen de beste smaak, maar ook een mooi moment samen. Verse bessen zorgen voor een frisse, lichtzure twist die perfect past bij de zachte kwark.

Praktische tips voor een luchtige soufflé

Een soufflé van kwark en rode bessen maken is niet ingewikkeld, zolang je netjes werkt. Vet de vormpjes goed in en bestrooi ze met suiker voor een mooie rijzing. Klop de eiwitten in een vetvrije kom en voeg het suiker-maïzenamengsel langzaam toe om een stevig schuim te krijgen. Door het eiwitschuim voorzichtig door de kwark te spatelen blijft het mengsel luchtig.

Een bijzonder dessert direct op tafel

Het belangrijkste aan een soufflé van kwark en rode bessen is dat je hem meteen serveert. Zo blijft hij mooi luchtig en krijg je dat klassieke hoge torentje. Zet daarom alle ingrediënten en benodigdheden klaar voordat je begint. Serveer de soufflé direct uit de oven, bestrooi met poedersuiker en voeg eventueel een extra handje verse bessen toe. Zo geniet je optimaal van dit lichte, zomerse nagerecht met verse ingrediënten.

Soufflé van kwark en rode bessen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 100 gram kwark
  • 10 gram suiker
  • 10 gram boter
  • 2 eidooiers
  • 2 eiwitten
  • 35 gram suiker
  • een snufje zout
  • 12 gram maïzena
  • 65 gram rode bessen, gerist
  • boter en suiker voor de vormpjes

Bereidingswijze van dit recept

Smeer 4 ovenschaaltjes of vuurvaste kopjes in met boter. Bestrooi de binnenkant met suiker en zet koel weg. Zet een ovenschaal klaar waar de vormpjes in passen met een doek of keukenpapier op de bodem.

Roer de kwark met 10 gram suiker en de eidooiers. Smelt de boter en roer die door het mengsel. Meng de maïzena met de 35 gram suiker.

Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Voeg langzaam het suiker-maïzenamengsel toe tot het schuim stevig is. Spatel een lepel eiwit door de kwark, daarna de rest er voorzichtig doorheen zodat de luchtigheid behouden blijft. Schep de rode bessen erdoor.

Verdeel het beslag over de vormpjes en zet ze in de ovenschaal. Vul de schaal met heet water tot halverwege de vormpjes. Bak de soufflé van kwark en rode bessen in een voorverwarmde oven op 220 graden in circa 20 minuten gaar. Haal de schaaltjes voorzichtig uit het water, dep droog en serveer direct met wat poedersuiker en eventueel extra bessen.

Tafel lekker !!

DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gegrilde pruimen
Nagerecht

Gegrilde pruimen uit de oven

Yoghurtijs met blauwe bessen
Nagerecht

Yoghurtijs met blauwe bessen; zonder ijsmachine

Griesmeelpudding met rode bessensaus
Nagerecht

Griesmeelpudding met rode bessensaus; makkelijk en puur natuur

Pruimenclafoutis van verse pruimen
Bakken

Pruimenclafoutis van verse pruimen

Blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes; een echt lekker ontbijt

Citroenroom met zacht zomerfruit
Nagerecht

Makkelijk toetje: Citroenroom met zacht zomerfruit

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!