• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Steel de show met oude remeker met stoofperenchutney

Zalige oude kaas met een chutney van peren en port

0
Oude remeker met stoofperenchutney

Oude remeker met stoofperenchutney – Echt lekkere oude kaas van Hollandse bodem met een zachtzoete chutney van stoofperen die krachtig genoeg is om de oude kaas aan te kunnen. De combinatie is werkelijk een sensatie van smaken in je mond. Dit is een kaasplankje wat je met trots kunt presenteren. Geef een glaasje lekkere rode port bij de oude remeker met stoofperenchutney, en je hebt een geweldig dessert dat in ieders geheugen blijft hangen.

Oude remeker met stoofperenchutney

Bij een dessert denk je al snel aan iets zoets, maar steeds vaker wordt er ook kaas als nagerecht gegeven. Het kan dan lastig zijn om te kiezen welke kazen je hiervoor moet kopen. Maak het jezelf niet te moeilijk en koop één of twee echt lekkere stukken kaas, het liefst van eigen bodem. Het hoeven niet altijd buitenlandse kazen te zijn. Maak een heerlijke stoofperenchutney en koop een mooi stuk oude remeker. Misschien ook nog een stuk remeker pril voor degene die niet van oude kaas houdt. Zeker weten dat iedereen verrast zal zijn door de geweldige smaken.

Een stoofperenchutney is een chutney om te onthouden

Ja, je leest het goed: een chutney van stoofperen. Stoofpeertjes in port zijn heerlijk als bijgerecht bij een winterse maaltijd. Je ziet ze ook vaak in zoete nagerechten en gebak. Maar als je er een hartige stoofperenchutney van maakt, passen ze geweldig bij een lekkere oude kaas zoals olde remeker.

Als je oude remeker met stoofperenchutney op tafel wil zetten, bedenk dan dat de chutney het lekkerste is als hij een tijdje heeft gestaan. Begin er daarom het liefst een week van tevoren aan. Als je dan toch chutney maakt, maak dan direct iets meer. Je kunt goed afgesloten potjes met chutney wel een paar maanden in de koelkast bewaren. Lekker voor een volgende keer of als een cadeautje wanneer je ergens op visite gaat en je niet met lege handen wil komen.

Daar moet bij gedronken worden

Serveer bij de oude remeker met stoofperenchutney een glaasje Ruby Port. De volle, fruitige smaak van de port sluit prachtig aan bij de zoete chutney en de hartige kaas, waardoor je een perfecte balans in smaken krijgt. Voor wie liever een droge wijn kiest, kan een Côtes du Rhône of een Zinfandel een heerlijke optie zijn.

Stoofperen soorten bereidingen

Stoofperen; huiselijke gezelligheid in herfst en winter

Herontdek stoofperen. Het Nederlandse seizoensfruit met eindeloze mogelijkheden, van klassiek gestoofd in wijn tot fris met fruitsap.

Oude remeker met stoofperenchutney

Porties: 2 jampotjes vol
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram Gieser Wildeman stoofperen
  • 200 ml rode port
  • 150 gram suiker
  • 2 rode uien
  • 1 sinaasappel
  • 2 cm verse gember
  • 1 steranijs
  • 1 theelepel zout
  • een stuk oude remeker kaas
  • toast naar keuze
  • 1 kaneelstokje

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je oude remeker met stoofperenchutney:

Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes, en doe ze in een ruime pan.

Snipper de uien en voeg ze toe aan de stukjes peer.

Rasp er de gember bij en voeg het zout, de steranijs, het kaneelstokje, de port en de suiker toe.

Was de sinaasappel grondig en schaaf met een dunschiller 4 royale repen van de schil (zonder het wit).

Pers de sinaasappel uit en voeg het sap samen met de repen schil toe aan de peren.

Breng alles aan de kook. Zodra het kookt, draai je het vuur laag en laat je de chutney, onder af en toe roeren, een uurtje zachtjes sudderen.

Als de stukjes peer mooi zacht zijn, zet je het vuur hoger en laat je het vocht inkoken totdat het voor de helft is ingekookt.

Haal de kaneel, steranijs en de repen schil uit de chutney.

Meng een eetlepel water met een eetlepel maizena. Voeg dit al roerend in een straaltje aan de kokende massa toe tot de chutney de gewenste dikte heeft.

Doe de hete chutney in steriele potjes en draai ze direct dicht.

Laat de stoofperenchutney afkoelen en zet de potjes minimaal 3 dagen koel weg.

Snijd van de oude remeker dunne plakken en leg deze op een plank.

Vul een kommetje met stoofperenchutney en zet het bij de kaas op de plank.

Voor de beste smaakbeleving laat je dit een uurtje op kamertemperatuur komen.

Geef er toast naar keuze bij.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit header

    Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit

  • pruimenjam maken

    Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Apfelstrudel

    Maak het jezelf makkelijker: Apfelstrudel van bladerdeeg

  • Kaassaus voor bij nacho's

    Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

    Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

  • Linzenvlaai

    Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

  • Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

    Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.