Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Steel de show met oude remeker met stoofperenchutney

Zalige oude kaas met een chutney van peren en port

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
Oude remeker met stoofperenchutney

Oude remeker met stoofperenchutney – Echt lekkere oude kaas van Hollandse bodem met een zachtzoete chutney van stoofperen die krachtig genoeg is om de oude kaas aan te kunnen. De combinatie is werkelijk een sensatie van smaken in je mond. Dit is een kaasplankje wat je met trots kunt presenteren. Geef een glaasje lekkere rode port bij de oude remeker met stoofperenchutney, en je hebt een geweldig dessert dat in ieders geheugen blijft hangen.

Oude remeker met stoofperenchutney

Bij een dessert denk je al snel aan iets zoets, maar steeds vaker wordt er ook kaas als nagerecht gegeven. Het kan dan lastig zijn om te kiezen welke kazen je hiervoor moet kopen. Maak het jezelf niet te moeilijk en koop één of twee echt lekkere stukken kaas, het liefst van eigen bodem. Het hoeven niet altijd buitenlandse kazen te zijn. Maak een heerlijke stoofperenchutney en koop een mooi stuk oude remeker. Misschien ook nog een stuk remeker pril voor degene die niet van oude kaas houdt. Zeker weten dat iedereen verrast zal zijn door de geweldige smaken.

Een stoofperenchutney is een chutney om te onthouden

Ja, je leest het goed: een chutney van stoofperen. Stoofpeertjes in port zijn heerlijk als bijgerecht bij een winterse maaltijd. Je ziet ze ook vaak in zoete nagerechten en gebak. Maar als je er een hartige stoofperenchutney van maakt, passen ze geweldig bij een lekkere oude kaas zoals olde remeker.

Als je oude remeker met stoofperenchutney op tafel wil zetten, bedenk dan dat de chutney het lekkerste is als hij een tijdje heeft gestaan. Begin er daarom het liefst een week van tevoren aan. Als je dan toch chutney maakt, maak dan direct iets meer. Je kunt goed afgesloten potjes met chutney wel een paar maanden in de koelkast bewaren. Lekker voor een volgende keer of als een cadeautje wanneer je ergens op visite gaat en je niet met lege handen wil komen.

Daar moet bij gedronken worden

Serveer bij de oude remeker met stoofperenchutney een glaasje Ruby Port. De volle, fruitige smaak van de port sluit prachtig aan bij de zoete chutney en de hartige kaas, waardoor je een perfecte balans in smaken krijgt. Voor wie liever een droge wijn kiest, kan een Côtes du Rhône of een Zinfandel een heerlijke optie zijn.

Stoofperen

Stoofperen; de heerlijke smaak van herfst en winter

Tien recepten met stoofperen in de hoofdrol. Van pure nostalgie tot modernere varianten. Heb jij al eens een koek gevuld met stoofperen? Ontdek het hier.

Oude remeker met stoofperenchutney

Porties: 2 jampotjes vol
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram Gieser Wildeman stoofperen
  • 200 ml rode port
  • 150 gram suiker
  • 2 rode uien
  • 1 sinaasappel
  • 2 cm verse gember
  • 1 steranijs
  • 1 theelepel zout
  • een stuk oude remeker kaas
  • toast naar keuze
  • 1 kaneelstokje

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je oude remeker met stoofperenchutney:

Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes, en doe ze in een ruime pan.

Snipper de uien en voeg ze toe aan de stukjes peer.

Rasp er de gember bij en voeg het zout, de steranijs, het kaneelstokje, de port en de suiker toe.

Was de sinaasappel grondig en schaaf met een dunschiller 4 royale repen van de schil (zonder het wit).

Pers de sinaasappel uit en voeg het sap samen met de repen schil toe aan de peren.

Breng alles aan de kook. Zodra het kookt, draai je het vuur laag en laat je de chutney, onder af en toe roeren, een uurtje zachtjes sudderen.

Als de stukjes peer mooi zacht zijn, zet je het vuur hoger en laat je het vocht inkoken totdat het voor de helft is ingekookt.

Haal de kaneel, steranijs en de repen schil uit de chutney.

Meng een eetlepel water met een eetlepel maizena. Voeg dit al roerend in een straaltje aan de kokende massa toe tot de chutney de gewenste dikte heeft.

Doe de hete chutney in steriele potjes en draai ze direct dicht.

Laat de stoofperenchutney afkoelen en zet de potjes minimaal 3 dagen koel weg.

Snijd van de oude remeker dunne plakken en leg deze op een plank.

Vul een kommetje met stoofperenchutney en zet het bij de kaas op de plank.

Voor de beste smaakbeleving laat je dit een uurtje op kamertemperatuur komen.

Geef er toast naar keuze bij.

Tafel lekker !!

Tags: FruitKaas
DeelPin15TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tiramisu met bosbessen en citroen
Nagerecht

Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Reacties 2

  1. Marcha Neijmeijer says:
    4 maanden geleden

    Waar komt de kaneel ineens vandaan? Staat niet bij de ingrediënten.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      4 maanden geleden

      Sorry die mist inderdaad, het is inmiddels aangepast

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!