Supermakkelijke ijstaart – Wil je op een hele simpele manier toch een leuk en natuurlijk lekker nagerecht op tafel zetten? Maak dan eens een ijstaart! Schrik niet van de naam ijstaart, want de ijstaart van dit recept is gemaakt van kant-en-klaar roomijs uit de vriezer. Je hoeft er alleen nog maar een paar dingen aan toe te voegen en hem in de vriezer op te laten stijven en klaar is je supermakkelijke ijstaart.
Weinig werk, groots resultaat met de supermakkelijke ijstaart!
Krijg je eters? Natuurlijk wil je dan iets lekkers op tafel zetten en zeker ook een lekker nagerecht. Liefst iets wat er spectaculair uitziet zonder dat je er te veel tijd aan kwijt bent. De supermakkelijke ijstaart is dan een uitkomst. Je kunt hem zelfs al een paar dagen van tevoren maken, zodat je op de dag zelf alle aandacht voor de rest van de maaltijd hebt. Je hoeft hem voor je gaat eten dan alleen nog maar op een schaal te plaatsen en een kwartiertje zachter te laten worden.
Lekker roomijs , fruit en schuimpjes is alles wat je nodig hebt voor de super makkelijke ijstaart
IJs met iets extra’s
IJs wie houdt er niet van? Roomijs is eigenlijk altijd goed, maar voor een spectaculair nagerecht moet het wel wat meer dan alleen ijs zijn. Door gebruik te maken van eiwitschuimpjes en fruit maak je je van dat roomijs een heerlijk nagerecht met extra smaak en structuur. Je kunt, als je daar tijd voor hebt natuurlijk, de schuimpjes zelf bakken. Het is niet moeilijk, maar ze moeten wel een tijdje in de oven. Schuimpjes uit de winkel zijn een goed alternatief voor als het een keertje net anders loopt en je minder tijd hebt.
De bosvruchten kook je kort, zodat er heerlijk sap vrijkomt en de vruchten niet to moes koken. Die bosvruchten meng je, als ze zijn afgekoeld, met een paar korte bewegingen, samen met de schuimpjes door het ijs. Zo ontstaat een prachtige swirl, met heel veel smaak, wat het ijs direct een stuk specialer maakt. Het leuke is, de supermakkelijke ijstaart ziet er zo mooi en lekker uit dat je gasten zullen denken dat je er heel veel werk aan hebt gehad.
Meringue recepten; van schuimpjes tot krokante schuimlagen
Eiwit en suiker is pure magie, alle meringue recepten bevatten vaak alleen deze twee ingrediënten. De manier van bereiden maakt het verschil.
IJstaart
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 liter vanille roomijs
- 300 gram bosvruchten
- 250 gram eiwitschuimpjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de ijstaart:
Kook de bosvruchten kort door in een pannetje, maar zorg dat de vruchten niet helemaal tot moes koken. Laat het fruit afkoelen.
Bekleed een cakevorm met huishoudfolie of bakpapier.
Laat het ijs in een kwartier tot een half uur wat zachter worden, zodat de zijkanten beginnen te smelten.
Breek de schuimpjes grof boven een grote kom. Voeg het ijs toe en roer dit kort door elkaar.
Doe er nu ¾ van het vruchtenmengsel bij en roer dit er in 2 tot 3 bewegingen doorheen, er moeten nog stukken wit blijven voor het mooiste resultaat. Doe het mengsel in de vorm en druk dit goed aan. Sluit af met huishoudfolie of bakpapier en zet de ijstaart terug in de vriezer.
Duw de rest van het bosvruchtenmengsel door een zeef en breng eventueel op smaak met wat suiker. Bewaar dit in de koelkast tot moment van opdienen.
Haal de supermakkelijke ijstaart 10 minuten voor het opdienen uit de vriezer en stort hem op een mooi bord of snijd hem in plakken. Dat snijden gaat het makkelijkst als je een litermaat vult met kokend heet water. Sop je mes voor iedere keer snijden in het hete water en droog het af met een stukje keukenpapier. Leg het ijs op bordjes en serveer er de saus bij.
Tafel lekker !!