Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Supermakkelijke ijstaart

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
IJstaart

Supermakkelijke ijstaart – Wil je op een hele simpele manier toch een leuk en natuurlijk lekker nagerecht op tafel zetten? Maak dan eens een ijstaart! Schrik niet van de naam ijstaart, want de ijstaart van dit recept is gemaakt van kant-en-klaar roomijs uit de vriezer. Je hoeft er alleen nog maar een paar dingen aan toe te voegen en hem in de vriezer op te laten stijven en klaar is je supermakkelijke ijstaart.

Weinig werk, groots resultaat met de supermakkelijke ijstaart!

Krijg je eters? Natuurlijk wil je dan iets lekkers op tafel zetten en zeker ook een lekker nagerecht. Liefst iets wat er spectaculair uitziet zonder dat je er te veel tijd aan kwijt bent. De supermakkelijke ijstaart is dan een uitkomst. Je kunt hem zelfs al een paar dagen van tevoren maken, zodat je op de dag zelf alle aandacht voor de rest van de maaltijd hebt.  Je hoeft hem voor je gaat eten dan alleen nog maar op een schaal te plaatsen en een kwartiertje zachter te laten worden.

Lekker roomijs , fruit en schuimpjes is alles wat je nodig hebt voor de super makkelijke ijstaart

IJs met iets extra’s

IJs wie houdt er niet van? Roomijs is eigenlijk altijd goed, maar voor een spectaculair nagerecht moet het wel wat meer dan alleen ijs zijn. Door gebruik te maken van eiwitschuimpjes en fruit maak je je van dat roomijs een heerlijk nagerecht met extra smaak en structuur. Je kunt, als je daar tijd voor hebt natuurlijk, de schuimpjes zelf bakken. Het is niet moeilijk, maar ze moeten wel een tijdje in de oven. Schuimpjes uit de winkel zijn een goed alternatief voor als het een keertje net anders loopt en je minder tijd hebt.

De bosvruchten kook je kort, zodat er heerlijk sap vrijkomt en de vruchten niet to moes koken. Die bosvruchten meng je, als ze zijn afgekoeld, met een paar korte bewegingen, samen met de schuimpjes door het ijs. Zo ontstaat een prachtige swirl, met heel veel smaak, wat het ijs direct een stuk specialer maakt. Het leuke is, de supermakkelijke ijstaart ziet er zo mooi en lekker uit dat je gasten zullen denken dat je er heel veel werk aan hebt gehad.

meringue

Meringue recepten; van schuimpjes tot krokante schuimlagen

Eiwit en suiker is pure magie, alle meringue recepten bevatten vaak alleen deze twee ingrediënten. De manier van bereiden maakt het verschil.

IJstaart

Porties: 1 liter ijs
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 liter vanille roomijs
  • 300 gram bosvruchten
  • 250 gram eiwitschuimpjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de ijstaart:

Kook de bosvruchten kort door in een pannetje, maar zorg dat de vruchten niet helemaal tot moes koken. Laat het fruit afkoelen.

Bekleed een cakevorm met huishoudfolie of bakpapier.

Laat het ijs in een kwartier tot een half uur wat zachter worden, zodat de zijkanten beginnen te smelten.

Breek de schuimpjes grof boven een grote kom. Voeg het ijs toe en roer dit kort door elkaar.

Doe er nu ¾ van het vruchtenmengsel bij en roer dit er in 2 tot 3 bewegingen doorheen, er moeten nog stukken wit blijven voor het mooiste resultaat. Doe het mengsel in de vorm en druk dit goed aan. Sluit af met huishoudfolie of bakpapier en zet de ijstaart terug in de vriezer.

Duw de rest van het bosvruchtenmengsel door een zeef en breng eventueel op smaak met wat suiker. Bewaar dit in de koelkast tot moment van opdienen.

Haal de supermakkelijke ijstaart 10 minuten voor het opdienen uit de vriezer en stort hem op een mooi bord of snijd hem in plakken. Dat snijden gaat het makkelijkst als je een litermaat vult met kokend heet water. Sop je mes voor iedere keer snijden in het hete water en droog het af met een stukje keukenpapier. Leg het ijs op bordjes en serveer er de saus bij.

Tafel lekker !!

Tags: EierenIJs
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Crema Catalana
Nagerecht

Zelfgemaakte Crema Catalana: Spaans dessert op z’n best

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!