Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Geniet met je vrienden van een luchtige tiramisu met verse aardbeien en een frisse sinaasappelsmaak

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Deze tiramisu met aardbeien in glaasjes is een frisse en lichte variant van het klassieke Italiaanse dessert. Het is een ideaal toetje om mee uit te pakken voor een zomerse gelegenheid, want het verdeelt makkelijk in porties – ideaal voor als je vrienden langskomen. Door de verse aardbeien krijgt dit gerecht een lekkere, verfrissende twist. Dit is feestelijk, dit is lekker en hiermee zet je de zomer op tafel. Iedereen glimlacht van oor tot oor als jij hiermee aankomt.

In dit recept maak je een heerlijk luchtig mengsel van mascarpone, eieren en een beetje suiker. Het geheim voor een romige en luchtige textuur zit in het apart kloppen van de eiwitten en eidooiers, en in het voorzichtig en kort mengen met de mascarpone – zo behoud je de luchtigheid. Door de aardbeien te combineren met sinaasappelsap ontstaat een fruitige en frisse basis die de lange vingers mooi doordrenkt. Dit maakt de verschillende lagen erg lekker. Het leuke is dat je de lagen eenvoudig kunt opbouwen: lange vingers, aardbeien, en daarna het luchtige mascarpone mengsel. Herhaal dit, en je krijgt een prachtig gelaagd dessert.

Als finishing touch rasp je een beetje witte chocolade over de bovenkant, en met een takje munt of basilicum maak je het helemaal af. Zet de tiramisu voor minimaal twee uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Nu rest alleen nog het genieten van dit zelfgemaakte, heerlijke toetje, dat gegarandeerd indruk maakt!

Toetjes met aardbeien

Toetjes met aardbeien; lekker vers en helemaal zelfgemaakt

Verse aardbeien, een paar andere ingrediënten en een klein beetje tijd. Meer is er niet nodig voor de allerlekkerste toetjes met aardbeien.

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 150 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram aardbeien
  • 1 sinaasappel
  • 200 gram mascarpone
  • 2 eieren
  • 60 + 30 gram suiker
  • 1 theelepel vanille
  • 12 lange vingers
  • stukje witte chocolade

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je tiramisu met aardbeien in glaasjes​.

Pers de sinaasappel uit en neem 100 gram van de aardbeien. Blender dit samen tot een vloeibaar mengsel.

Neem 6 mooie aardbeien en leg die apart. Snijd de rest van de aardbeien in grove stukken.

Scheid de eieren, zorg ervoor dat de kom voor het eiwit vetvrij is.

Roer de mascarpone kort los in een ruime kom, je hoeft dit niet luchtig te kloppen.

Klop de eidooiers dik en luchtig met 60 gram suiker en de vanille.

Klop de eiwitten glanzend en stevig met de 30 gram suiker en een snufje zout.

Meng met een spatel 1/3 van het eigeel mengsel door de mascarpone. Voeg nu de rest toe en meng zo kort mogelijk.

Schep het eiwit luchtig door het mascarpone mengsel, ook nu zo kort mogelijk je wil zoveel mogelijk lucht behouden.

Neem 4 ruime glazen.

Breek 8 lange vingers in 3-4 stukken en haal de stukken kort door het sap en leg ze onder in het glas.

Verdeel 2/3 van de aardbeien over de lange vingers.

Verdeel iets meer dan de helft van het mascarpone mengsel over de glazen. Dit gaat het makkelijkste door het met een litermaat erin te schenken.

Haal nu de rest van de lange vingers door het sap en leg die in het midden op het mascarpone mengsel. Verdeel daar de rest van de stukken aardbeien over. 

Top af met het resterende mascarpone mengsel.

Decoreer de bovenkant met halve aardbeien en rasp er met een dunschiller een beetje witte chocolade over en steek er eventueel een takje mint, basilicum of citroenmelisse bij.

Zet de aardbeien tiramisu in glaasjes minimaal 2 uur koud weg om de smaken hun werk te laten doen en om op te stijven.

 

Tafel lekker !!

Tags: FruitZuivel
DeelPin9TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tiramisu met bosbessen en citroen
Nagerecht

Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Crema Catalana
Nagerecht

Zelfgemaakte Crema Catalana: Spaans dessert op z’n best

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Zuivel

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief