Deze tiramisu met aardbeien in glaasjes is een frisse en lichte variant van het klassieke Italiaanse dessert. Het is een ideaal toetje om mee uit te pakken voor een zomerse gelegenheid, want het verdeelt makkelijk in porties – ideaal voor als je vrienden langskomen. Door de verse aardbeien krijgt dit gerecht een lekkere, verfrissende twist. Dit is feestelijk, dit is lekker en hiermee zet je de zomer op tafel. Iedereen glimlacht van oor tot oor als jij hiermee aankomt.
In dit recept maak je een heerlijk luchtig mengsel van mascarpone, eieren en een beetje suiker. Het geheim voor een romige en luchtige textuur zit in het apart kloppen van de eiwitten en eidooiers, en in het voorzichtig en kort mengen met de mascarpone – zo behoud je de luchtigheid. Door de aardbeien te combineren met sinaasappelsap ontstaat een fruitige en frisse basis die de lange vingers mooi doordrenkt. Dit maakt de verschillende lagen erg lekker. Het leuke is dat je de lagen eenvoudig kunt opbouwen: lange vingers, aardbeien, en daarna het luchtige mascarpone mengsel. Herhaal dit, en je krijgt een prachtig gelaagd dessert.
Als finishing touch rasp je een beetje witte chocolade over de bovenkant, en met een takje munt of basilicum maak je het helemaal af. Zet de tiramisu voor minimaal twee uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Nu rest alleen nog het genieten van dit zelfgemaakte, heerlijke toetje, dat gegarandeerd indruk maakt!
Toetjes met aardbeien; lekker vers en helemaal zelfgemaakt
Verse aardbeien, een paar andere ingrediënten en een klein beetje tijd. Meer is er niet nodig voor de allerlekkerste toetjes met aardbeien.
Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram aardbeien
- 1 sinaasappel
- 200 gram mascarpone
- 2 eieren
- 60 + 30 gram suiker
- 1 theelepel vanille
- 12 lange vingers
- stukje witte chocolade
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je tiramisu met aardbeien in glaasjes​.
Pers de sinaasappel uit en neem 100 gram van de aardbeien. Blender dit samen tot een vloeibaar mengsel.
Neem 6 mooie aardbeien en leg die apart. Snijd de rest van de aardbeien in grove stukken.
Scheid de eieren, zorg ervoor dat de kom voor het eiwit vetvrij is.
Roer de mascarpone kort los in een ruime kom, je hoeft dit niet luchtig te kloppen.
Klop de eidooiers dik en luchtig met 60 gram suiker en de vanille.
Klop de eiwitten glanzend en stevig met de 30 gram suiker en een snufje zout.
Meng met een spatel 1/3 van het eigeel mengsel door de mascarpone. Voeg nu de rest toe en meng zo kort mogelijk.
Schep het eiwit luchtig door het mascarpone mengsel, ook nu zo kort mogelijk je wil zoveel mogelijk lucht behouden.
Neem 4 ruime glazen.
Breek 8 lange vingers in 3-4 stukken en haal de stukken kort door het sap en leg ze onder in het glas.
Verdeel 2/3 van de aardbeien over de lange vingers.
Verdeel iets meer dan de helft van het mascarpone mengsel over de glazen. Dit gaat het makkelijkste door het met een litermaat erin te schenken.
Haal nu de rest van de lange vingers door het sap en leg die in het midden op het mascarpone mengsel. Verdeel daar de rest van de stukken aardbeien over.
Top af met het resterende mascarpone mengsel.
Decoreer de bovenkant met halve aardbeien en rasp er met een dunschiller een beetje witte chocolade over en steek er eventueel een takje mint, basilicum of citroenmelisse bij.
Zet de aardbeien tiramisu in glaasjes minimaal 2 uur koud weg om de smaken hun werk te laten doen en om op te stijven.
Tafel lekker !!