• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Trifle met bosbessen; een zalig zomers nagerecht

Het recept voor een makkelijk dessert met een WOW effect!

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
trifle met bosbessen

Trifle met bosbessen – Een supermakkelijk te maken trifle. Die smaakt niet alleen heerlijk, hij is ook nog eens prachtig om te zien!

Trifle met bosbessen een lust voor het oog

Ook een makkelijk dessert kan er spectaculair uitzien, de trifle met bosbessen is daar een goed voorbeeld van. Als je de glaasjes ziet, zou je denken dat daar veel werk aan is geweest, maar niets is minder waar. De combinatie fruit en zuivel wordt door iedereen gewaardeerd, het is fris van smaak en heel kleurrijk. En het is natuurlijk ook superfijn dat je dit makkelijk een dag van tevoren kunt klaarmaken, zodat je op het laatste moment niet zoveel hoeft te doen.

De lekkerste laagjes

Een trifle bestaat uit laagjes lekkers. Vaak iets van zuivel als room of vla, vers fruit, fruitsap of fruitpuree. Die laagjes fruit en zuivel worden dan afgewisseld met koek of cake. De trifle wordt vanwege de laagjes natuurlijk geserveerd in een glas of grote glazen kom. De lagen van de trifle met bosbessen bestaan uit luchtige slagroom gemengd met yoghurt en stukjes lange vingers gedoopt in een mengsel van bosbessen, citroen en een klein scheutje vrolijkheid. Door de verse bosbessen te pureren met citroen krijg je een prachtig paars sap wat mooi afsteekt bij het helder witte van het yoghurtmengsel. Gebruik je liever geen alcohol? Neem dan vruchtensap of cassis.

Als je het lastig vind om alles netjes met een lepel in het glas te krijgen kun je voor het yoghurtmengsel gebruik maken van een spuitzak

Bosbessen of ander fruit

In dit recept voor trifle met bosbessen is gebruikgemaakt van verse bosbessen. Vervang die bosbessen ook eens door ander zacht fruit, zodat je eindeloos kunt combineren met smaken en kleuren. Denk dan aan aardbeien, bramen, frambozen en rode bessen. Bij de laatste twee kun je de vruchtenpuree beter eerst even zeven vanwege de pitjes. Het ene fruit heeft wel net wat meer suiker nodig dan het andere, maar dat is makkelijk naar smaak aan te passen. Proef dus altijd tussendoor!

slagroom

Slagroom

Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.

bessen special

Bessen; vers fruit met de mooiste kleuren

Zoete blauwe bessen, maar ook zure rode, witte of kruisbessen. Genoeg inspiratie om de lekkerste gerechten te maken met dit fruit.

Trifle met bosbessen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram bosbessen
  • 350 gram griekse yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanille suiker
  • 50 gram suiker
  • 1 citroen
  • 50 ml creme de cassis, rum of anders
  • 150 gram lange vingers
  • takjes mint of citroenmelisse voor decoratie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je trifle met bosbessen:

Was de bosbessen en zet ongeveer 1/4 apart om later mee te decoreren. Doe de rest in een smalle hoge kom met 30 gram suiker en 3 eetlepels sap van de citroen.

Pureer dit nu met een staafmixer tot een saus. Voeg er de likeur aan toe en proef of er eventueel nog suiker bij moet. Schenk 3/4 in een kom en zet de rest koel weg.

Klop de slagroom met 20 gram suiker en de vanillesuiker lobbig. Roer de Griekse yoghurt los en schep die door de slagroom.

Breek als je kleine glazen gebruikt de lange vingers in 2 of 3 stukken en meng ze met de saus.

Verdeel nu de helft van de stukken over de bodem van de glazen. Verdeel nu voorzichtig de helft van het yoghurtmengsel erover. Verdeel nu de rest van de stukken koek erover en eindig met de rest van het yoghurtmengsel.

Zorg dat de bovenkant een beetje ruw is. Hierdoor komt de laatste topping van saus in mooie plasjes op de trifle te liggen, wat zorgt voor een kleurrijker resultaat.

Verdeel de resterende bosbessen erover en zet koel weg tot gebruik.

Vlak voor het serveren schenk je de rest van de saus over de yoghurt. Werk de trifle met bosbessen nog af met een mooi takje mint of citroenmelisse.

Tafel lekker !!

Tags: FruityoghurtZuivel
DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Mousse van cottage cheese en frambozen
Nagerecht

Zo maak je een frisse mousse van cottage cheese en frambozen

Pistache-ijs van cottage cheese
Nagerecht

Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade

Romige hangop met rabarbercompote
Nagerecht

Romige hangop met rabarbercompote; heel makkelijk zelf te maken

Tiramisu met bosbessen en citroen
Nagerecht

Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!