Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Trifle met chocolade en hazelnoten

Het makkelijkste en lekkerste recept voor een trifle met chocolade en hazelnoot

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
1
Trifle met chocolade en hazelnoten

Trifle met chocolade en hazelnoten – Een grote schaal, royaal gevuld met een heerlijk dessert, staat garant voor een lekkere afsluiting van de maaltijd. Een trifle betekent overdaad en feest op tafel. Dat je er geen uren voor in de keuken hoeft te staan wordt bewezen met het verrassend eenvoudig te maken recept voor een trifle met chocolade en hazelnoten.

De kwaliteit van de ingrediënten bepaalt de smaak van het gerecht

Met een paar ingrediënten een heerlijk nagerecht op tafel zetten is niet moeilijk. Belangrijk is wel dat de ingrediënten die je voor dat recept gebruikt, goed zijn en goed verwerkt worden.

De basis van de trifle met chocolade en hazelnoten is mascarpone en slagroom. Koop het liefst koelverse slagroom en volvette mascarpone, de magere varianten stijven niet goed op. Zorg ervoor dat de zuivel goed koud is als je hem opklopt. Als je slagroom, mascarpone en de kom met de kloppers voor het opkloppen een tijdje in de koelkast zet om goed koud te worden, kan het bijna niet fout gaan.

Hoewel er bij Lekker Tafelen niet vaak halffabricaten gebruikt worden voor een recept, is het net een stap te ver om zelf hazelnootpasta te maken. Hiervoor kun je en lekkere hazelnootpasta voor op de boterham kopen, die voor een groot deel van de smaak zorgt. Je kunt de chocolade chipkoekjes zelf maken, maar het is begrijpelijk dat je daar niet altijd zin in hebt. Als je ze koopt, koop dan ook echte lekkere koekjes, die je met moeite kunt weerstaan. Voor de hazelnootchocolade geldt hetzelfde, zorg voor een goede krachtige chocolade met hele hazelnoten. Koop ingrediënten van hoge kwaliteit, die echt lekker zijn, want van een matig koekje en een laffe hazelnootpasta kun je niet verwachten dat het in een trifle met chocolade en hazelnoten opeens fantastisch lekker is.

De laagjes maken de trifle

De schaal zorgt ervoor dat de trifle met chocolade en hazelnoten een aantrekkelijke uitstraling krijgt. Je moet de laagjes mousse en koek kunnen zien. Een prachtige schaal met voet is natuurlijk perfect voor een trifle, maar dat is vaak een hap uit het budget. Misschien heb je een mooie grote ronde schaal of een glazen lasagneschaal die je hiervoor kunt gebruiken. Heb je die niet? Ga dan eens naar een bloemenzaak of een doe-het-zelfwinkel en kijk daar eens tussen de glazen schalen. Vaak vind je daar glazen bloempotten en schalen om bloemstukken in te maken voor een fractie van de prijs.

Leuke anekdote over de trifle met chocolade en hazelnoten

Elk recept van Lekker Tafelen wordt in onze eigen keukens gemaakt. De trifle op de foto is dus thuis gemaakt. Maar een grote schaal trifle met chocolade en hazelnoten met 2 personen verorberen is wel iets te veel van het goede. Hij ging dus mee om door anderen opgegeten te worden. De volgende dag kwamen de vragen voor het recept, want het was wel heel erg lekker. Een goede reden dus om de trifle met chocolade en hazelnoten echt eens te maken.

slagroom

Slagroom

Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.

Mascarpone

Mascarpone; niet alleen voor in de tiramisu!

Je kent het vast uit de tiramisu, de Italiaanse mascarpone. Heerlijk romig en een beetje zoetig. Maar niet alleen lekker in zoete toetjes!

Trifle met chocolade en hazelnoten

Porties: 8-10
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram mascarpone
  • 350 ml slagroom
  • 400 gram hazelnootpasta
  • 200 gram chocolade met hele hazelnoten
  • 200 gram chocolade chipkoekjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een trifle met chocolade en hazelnoten:

Zorg voor een mooie grote glazen schaal van ongeveer 2 liter inhoud.

Breek de koekjes in grove stukken en hak de chocolade in stukjes.

Klop de mascarpone met 150 gram hazelnootpasta los en luchtig.

Klop in een andere kom de slagroom lobbig.

Voeg 2-3 eetlepels slagroom bij het mascarponemengsel en meng dit goed door elkaar. Familie maken heet dat. Dit doe je omdat dan de rest van de slagroom er makkelijker door gespateld kan worden zonder te veel lucht te verliezen. Schep de rest van de slagroom luchtig door het mascarponemengsel tot een glad geheel. Ga hiermee niet te lang door, anders heb je kans op schiften. Gemengd is genoeg.

Zet de pot met de rest van de hazelnootpasta in een kommetje warm water om vloeibaar te worden.

Verdeel de helft van de koekjes over de bodem en duw ze een beetje tegen de kant zodat je ze ziet. Schep er de helft van de mousse op. Strijk glad en bestrooi met de rest van de koekjes en de helft van de gehakte chocolade. Zorg ervoor dat je de koekjes en de chocolade aan de zijkanten ziet zitten. Verdeel er de rest van de mousse over en strijk de bovenkant mooi glad.

Maak de randen schoon met een stukje keukenpapier.

Roer de lauwwarme hazelnootpasta even goed door en verdeel net zoveel als nodig is voor de vorm over de mousse. Doe dit voorzichtig en gelijkmatig en strijk de hazelnootpasta zo glad mogelijk uit met een mes. Doe dit snel, ga er niet te lang mee door omdat de hazelnootpasta snel stevig wordt.

Verdeel de rest van de gehakte chocolade over de bovenkant. Als het niet zo netjes is, kun je dit makkelijk verhullen met de stukken chocolade. Voeg eventueel nog extra decoratie toe en zet de trifle met chocolade en hazelnoten koud weg tot gebruik.

Tafel lekker !!

Tags: Zuivel
DeelPin2TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Crema Catalana
Nagerecht

Zelfgemaakte Crema Catalana: Spaans dessert op z’n best

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!