• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht

0
Trifle met nectarine

Trifle met nectarine is een heerlijk zomers dessert dat je in laagjes opbouwt, zodat elke hap weer een verrassing is. De frisse mousse van gare nectarines vormt samen met luchtige slagroom, fruit en koekjes een verwenmoment waar je blij van wordt. De nectarine geeft dit klassieke Engelse nagerecht een moderne, fruitige twist. Bovendien staat het snel op tafel en ziet het er ook nog eens prachtig uit. Of je nu kiest voor een grote schaal of individuele glaasjes, deze trifle met nectarine maakt indruk op elk zomers diner of feestje.

Het mooie van deze trifle met nectarine is dat het recept niet ingewikkeld is en je volop kunt variëren met de opmaak en afwerking. De combinatie van zachte mousse, knapperige koekjes en verse nectarines maakt dit dessert onweerstaanbaar. Door de trifle een dag van tevoren te maken, trekken de smaken goed in en wordt het geheel nog lekkerder. Met slechts een paar ingrediënten maak je iets speciaals. Deze trifle is ideaal voor een zomerdag waarop je iets feestelijks wilt serveren zonder uren in de keuken te staan.

Trifle met nectarine

Porties: 4 tot 6 personen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 10 minuten
Wachttijd: 480 minuten
Totale tijd: 510 minuten

Ingrediënten:

  • 5 nectarines
  • 2 eetlepels suiker
  • 250 ml slagroom
  • Een pak Pims koekjes of andere
  • Chocolade decoratie naar wens

Zo maak je een trifle met nectarine:

Snijd 3 van de 5 nectarines in stukjes en doe ze met 2 eetlepels water en 1 eetlepel suiker in een pannetje. Laat dit al roerende garen. Als de nectarines uit elkaar beginnen te vallen zet je het vuur uit. Pureer nu de vruchten en laat afkoelen.

Klop de slagroom met de resterende suiker lobbig.

Snijd een nectarine in mooie kleine blokjes.

Proef of de vruchtenpuree zoet genoeg is, voeg eventueel suiker toe. Meng 1/3 van de slagroom door de vruchtenpuree voor de mousse. Klop de rest een beetje steviger, maar niet geheel stijf.

Verdeel nu alles denkbeeldig in 2 porties. Zet glazen of een grote schaal klaar en begin met het verdelen van de helft van de nectarine, hierop de helft van de nectarine mousse. Leg hierop de koekjes en daar een laagje van de helft van de slagroom op. Herhaal nu alles tot het op is.

Je kunt ervoor kiezen om het laatste laagje slagroom als bolletje te spuiten.

Snijd de laatste nectarine in dunne schijfjes en decoreer daar de trifle mee. Zet een nacht in koelkast zodat alle smaken goed door kunnen trekken.

Werk de trifle met nectarine voor je hem serveert af met stukjes chocolade of koekjes.

Tafel lekker !!

Niveau

Makkelijk

Dieet

Vegetarisch

Kooktechniek

BlenderKoken

Kooktijd

15-30 minuten

Verse ingrediënten

NectarineSlagroom

Trifle met nectarine – In dit gerecht wisselt een lekkere frisse mousse, gemaakt van verse nectarines, zich af met laagjes fruit, slagroom en koek. Een verrassend fris en zomers dessert.

Wat is een trifle eigenlijk?

Een trifle is van oorsprong een Engels nagerecht in laagjes, gemaakt van cake, custard en fruit. Die cake lag onder in de schaal en werd royaal met sherry besprenkeld. De trifle die we nu maken bestaat nog steeds uit laagjes. Die bestaan uit koek of cake met een pudding, vla of room en fruit. Meestal geserveerd in een grote schaal, maar er worden vaak ook kleine glaasjes voor gebruikt.

Een mousse van nectarine

De trifle met nectarines bevat, naast stukjes van dit verse steenfruit, ook een heerlijk frisse mousse. Die komt in meerdere laagjes in het glas, zodat je lekker door de laagjes heen kunt eten en iedere hap weer anders is. Voor een mooie gladde mousse gaar je de nectarines eerst, omdat ze vaak nogal hard zijn. Door ze kort te garen wordt de mousse mooi glad en de kleuren van de schil geven een prachtige kleur aan de mousse.

Zoet en zuur, zacht en knapperig

Deze trifle heeft het allemaal. Een combinatie van verschillende structuren en smaken zorgt voor een spannend dessert. Door het gebruik van Pims koekjes – een koekje met cake, gelei en chocolade – voeg je eenvoudig drie extra lagen toe. De mousse is zacht en fris, de slagroom romig en luchtig, en de verse stukjes nectarine geven het geheel een lichte bite. De chocolade zorgt voor een knapperig accent, en zo krijgt elke lepel weer een andere sensatie.

Trifle met nectarine met een heerlijk verrassingselement

Een trifle is opgebouwd uit laagjes, maar die zie je niet altijd aan de buitenkant. Dat maakt het spannend: je weet nooit precies wat er op je lepel ligt. Door die gelaagdheid is de trifle verrassend en veelzijdig. Je kunt bovendien eindeloos variëren, bijvoorbeeld met een andere koek, extra fruit of een vleugje likeur. Maak hem ‘s ochtends of de dag ervoor, dan trekken de smaken goed in en is het resultaat nog lekkerder. Serveer in kleine glaasjes als elegant diner-dessert of in een grote schaal voor een zomerse familietafel. Hoe dan ook: succes gegarandeerd.

Wat eet je erbij?

Een trifle met nectarine is van zichzelf een compleet dessert, maar je kunt het geheel nog feestelijker maken door er iets bij te serveren. Denk aan een gekoelde dessertwijn zoals een Moscato d’Asti of een frisse glas zelfgemaakte ijsthee met verse munt. De lichte en fruitige tonen van de drank versterken het zomerse karakter van het dessert. Wil je het extra feestelijk maken? Serveer de trifle samen met wat extra vers fruit zoals frambozen of blauwe bessen voor extra kleur en contrast.

Variaties op de trifle

Een trifle is ideaal om te variëren. Je kunt bijvoorbeeld de nectarines vervangen door perziken of abrikozen als die beter verkrijgbaar zijn. Ook met het koeklaagje kun je spelen: gebruik lange vingers, bitterkoekjes of zelfs zelfgebakken cake voor een andere textuur en smaak. Voor een frissere variant kun je een laagje Griekse yoghurt toevoegen aan de mousse of tussen de andere lagen. Zo geef je het dessert telkens een nieuwe draai, aangepast aan je eigen voorkeur of het seizoen.

Feestelijk serveren

Wil je deze trifle met nectarine serveren tijdens een feestje? Kies dan voor individuele glaasjes in plaats van één grote schaal. Zo ziet elk portie er stijlvol uit en wordt het serveren een stuk eenvoudiger. Voor extra feestelijkheid kun je de glaasjes afwerken met eetbare bloemen, blaadjes verse munt of kleurrijke sprinkles. Maak het geheel nog chiquer met een klein scheutje likeur zoals Grand Marnier door de mousse of op de koekjes gedruppeld. Deze extra’s geven de trifle net dat beetje extra flair dat perfect past bij een feestelijke gelegenheid.

Trifle met nectarine recept fruit dessert

Trifle met nectarine

Porties: 4 tot 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 5 nectarines
  • 2 eetlepels suiker
  • 250 ml slagroom
  • een pak Pims koekjes of andere
  • chocolade decoratie naar wens

Bereidingswijze van dit recept

Snijd 3 van de 5 nectarines in stukjes en doe ze met 2 eetlepels water en 1 eetlepel suiker in een pannetje. Laat dit al roerende garen. Als de nectarines uit elkaar beginnen te vallen zet je het vuur uit. Pureer nu de vruchten en laat afkoelen.

Klop de slagroom met de resterende suiker lobbig.

Snijd een nectarine in mooie kleine blokjes.

Proef of de vruchtenpuree zoet genoeg is, voeg eventueel suiker toe. Meng 1/3 van de slagroom door de vruchtenpuree voor de mousse. Klop de rest een beetje steviger, maar niet geheel stijf.

Verdeel nu alles denkbeeldig in 2 porties. Zet glazen of een grote schaal klaar en begin met het verdelen van de helft van de nectarine, hierop de helft van de nectarine mousse. Leg hierop de koekjes en daar een laagje van de helft van de slagroom op. Herhaal nu alles tot het op is.

Je kunt ervoor kiezen om het laatste laagje slagroom als bolletje te spuiten.

Snijd de laatste nectarine in dunne schijfjes en decoreer daar de trifle mee. Zet een nacht in koelkast zodat alle smaken goed door kunnen trekken.

Werk de trifle met nectarine voor je hem serveert af met stukjes chocolade of koekjes.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Roomsaus of bechamelsaus

    Basisrecept voor roomsaus of bechamelsaus; snel klaar en veelzijdig

  • Roerei met zalm

    Vers roerei met zalm voor ontbijt of lunch; iedereen lachend aan tafel

  • Dragonsaus

    Dragonsaus een zalige romige kruidensaus

  • snoep maken van vers fruit

    Snoep maken van vers fruit – perfect voor cadeautjes

  • Slagroomijs zelf maken

    Thuis slagroomijs zelf maken met of zonder ijsmachine

  • puddingbroodjes

    Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste

  • sorbet met zomerfruit

    Sorbet met zomerfruit; makkelijk een feestje bouwen

  • Yoghurttaart met fruit

    Yoghurttaart met fruit als zomerse traktatie

  • Bavarois van kwark

    Basisrecept: zelf bavarois van kwark maken voor taart of dessert

  • panna cotta van yoghurt

    Panna cotta van yoghurt – Een licht dessert met Italiaanse charme

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.