• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Vanille panna cotta met karamelsaus en bastognepoeder

Redactie door Redactie
in Nagerecht
0
Vanille panna cotta met karamelsaus en bastognepoeder

Vanille panna cotta met karamelsaus en bastognepoeder – Panna cotta is van origine een Italiaans nagerecht gemaakt van room. De letterlijke vertaling van panna cotta betekent dan ook ‘gekookte room’. De basis ingrediënten van een panna cotta zijn room, suiker, vanille en gelatine. Uiteraard kun je hier eindeloos mee variëren. De klassieke variant van een vanille panna cotta is vaak met een karamelsaus. In dit recept voegen we een poeder van bastognekoeken toe. Heel makkelijk en erg lekker. Dit maakt het tot een heerlijk zoet en verrassend dessert met een combinatie van lekkere smaken en structuren. Een feestje om te serveren als nagerecht of toetje.

Je kunt deze panna cotta met karamelsaus en bastognepoeder heel goed een dag van te voren al maken. Alle losse onderdelen zijn makkelijk en goed voor te bereiden. Bewaar de panna cotta en de karamelsaus in de koelkast en het bastognepoeder in een afgesloten bakje. Op het moment van serveren hoef je de bordjes alleen nog op te maken.

Je kunt deze panna cotta met karamelsaus en bastognepoeder heel goed een dag van te voren al maken.

Vanille panna cotta met karamelsaus en bastognepoeder

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 260 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 + 100 ml verse slagroom
  • 50 + 200 gram kristalsuiker
  • 1 vanille stokje
  • 4 blaadjes gelatine
  • 50 ml. water
  • 4 bastognekoeken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je vanille panna cotta met karamelsaus en bastognepoeder:

Zet 4 kleine schaaltjes / timbaaltjes klaar en vul ze met koud water. Doe 500 ml. slagroom in een pan en breng net niet aan de kook. Snijd het vanillestokje in de lengte door midden en schraap het vanille merg eruit met het puntje van je mes. Voeg het vanille merg toe aan de slagroom. Voeg 50 gram suiker toe en roer goed tot deze is opgelost. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat de vanille 10 minuten intrekken. Zorg dat de slagroom net niet gaat koken!

Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een koud water.

Zet het vuur onder de slagroom uit. Knijp vervolgens de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de hete slagroom. Roer de gelatine goed door tot deze is opgelost. Giet het water uit de bakjes en vul de bakjes met de vanille room.

Zet de panna cotta’s minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.

Maak ondertussen de karamelsaus door een schone pan met 50 ml water en 200 gram suiker langzaam aan de kook te brengen. Veeg met een nat kwastje de opspattende spetters van de wand van de pan steeds schoon. Als de karamel vloeibaar en mooi lichtbruin is voeg je de slagroom toe. Pas op want dit kan spetteren! Roer goed door en laat afkoelen.

Doe de bastognekoeken in de keukenmachine en maal fijn.

Haal de bakjes met panna cotta uit de koelkast en houd de onderkant al draaiend even kort onder de heel hete kraan. Stort vervolgens de panna cotta op de bordjes. Schenk de karamelsaus over de panna cotta en strooi als laatste het bastogne poeder over de panna cotta’s

Tafel lekker !!

Tags: Zuivel
DeelPin79VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Mousse van cottage cheese en frambozen
Nagerecht

Zo maak je een frisse mousse van cottage cheese en frambozen

Pistache-ijs van cottage cheese
Nagerecht

Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade

Romige hangop met rabarbercompote
Nagerecht

Romige hangop met rabarbercompote; heel makkelijk zelf te maken

Tiramisu met bosbessen en citroen
Nagerecht

Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Zuivel

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief