• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Hollandse tiramisu: vanillevla met koffie en koekjes

Een romig dessert met laagjes koekjes, koffie en zelfgemaakte vanillevla om lekker van te genieten

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
Vanillevla met koffie en koekjes

Vanillevla met koffie en koekjes is een heerlijk nagerecht dat je makkelijk zelf maakt. Voor deze vanillevla met koffie en koekjes gebruik je volle melk, eidooiers en echte vanille. Zo maak je een romige vla die veel lekkerder is dan kant-en-klare pakjes uit de supermarkt. Door de laagjes koekjes en koffie lijkt dit dessert een beetje op een Hollandse tiramisu – maar dan simpel en zonder gedoe.

Het mooie van vanillevla met koffie en koekjes is dat je er weinig voor nodig hebt. Je maakt de koffie sterk en zoet hem licht, zodat hij mooi in de theebiscuitjes trekt. Terwijl de warme vla de koekjes zacht maakt, trekken alle smaken in. Even een paar uur in de koelkast en je hebt een nagerecht waar iedereen blij van wordt. Vanillevla met koffie en koekjes is perfect voor een etentje of gewoon op zondagmiddag bij de koffie. Bewaar restjes goed afgedekt in de koelkast, dan kun je er nog een dag van genieten.

Vanillevla met koffie en koekjes

Porties:4-6 personen
Voorbereiding:10 minuten
Bereiding:15 minuten
Wachttijd:240 minuten
Totale tijd:265 minuten

Ingrediënten:

  • 500 ml volle melk
  • 95 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 20 gram maizena
  • 2 eidooiers
  • snufje zout
  • 50 ml espresso
  • 200 gram theebiscuit
  • cacaopoeder om te bestuiven

Zo maak je vanillevla met koffie en koekjes:

Meng 15 gram suiker met de espresso in een schaaltje waarin de koekjes passen. Gebruik een vierkante schaal van 15×15 tot 20×20 cm om de vanillevla met koekjes en koffie in te maken.

Meng 80 gram suiker met de maizena in een kommetje. Voeg 50 ml melk, een snufje zout, de eidooiers en het vanille extract toe en roer goed door.

Verwarm de rest van de melk in een pan tot net onder het kookpunt. Giet een derde van de warme melk al roerend bij het eimengsel. Roer goed door en giet het mengsel terug in de pan. Verwarm dit al roerend op laag vuur tot de vla dik begint te worden. Gebruik een siliconen spatel om aanbranden te voorkomen.

Haal steeds twee koekjes door de koffie en leg ze in de schaal. Bekleed de bodem van de schaal met een laag koekjes. Schep een laag warme vanillevla over de koekjes. Herhaal dit tot je 4 of 5 lagen hebt, afhankelijk van de grootte van de schaal.

Dek de schaal af met huishoudfolie om velvorming te voorkomen. Laat minimaal 4 uur afkoelen in de koelkast. Verwijder de folie en bestrooi de bovenkant licht met cacaopoeder. Serveer en geniet!

Tafel lekker !!

Niveau: Makkelijk
Dieet: Vegetarisch
Kooktechniek: Koken
Kooktijd: Langer dan 60 minuten
Verse ingrediënten: Melk

Vanillevla met koffie en koekjes is een ideaal nagerecht voor thuis. Je maakt dit dessert met simpele ingrediënten zoals melk, eieren en biscuitjes. Door de lagen koffie en koekjes krijgt de vanillevla met koffie en koekjes net dat lekkere contrast tussen zoet en bitter. Met een goede espresso maak je het helemaal af. Werk rustig en neem de tijd voor het opstijven: zo komen alle smaken samen en kun je echt genieten van een romig, huisgemaakt toetje. Vanillevla met koffie en koekjes is een goede manier om zelf iets lekkers op tafel te zetten, zonder pakjes en zakjes.

Vanillevla met koffie en koekjes maken geeft een huiselijk gevoel

Vanillevla met koffie en koekjes is niet moeilijk om te maken. Het belangrijkste is dat je werkt met verse volle melk en goede eidooiers. Laat de vla rustig binden op laag vuur en blijf roeren zodat hij mooi glad wordt. Door de warme vla direct in laagjes over de koekjes te scheppen, worden ze zacht en vol van smaak. Zo maak je zonder gedoe een dessert dat echt indruk maakt. Je hoeft geen chef te zijn – gewoon een beetje aandacht en je hebt een heerlijk resultaat.

Van tevoren maken en samen genieten

Dit dessert is perfect voor een etentje of een gezellige zondag. Zet de schaal een paar uur van tevoren in de koelkast en haal hem pas vlak voor het serveren tevoorschijn. Bestrooi de bovenkant met een beetje cacaopoeder of hagelslag voor een speelse twist. Restjes kun je prima bewaren, want vanillevla met koffie en koekjes smaakt de volgende dag vaak nog beter. Geniet samen en proef hoe simpel een goed dessert kan zijn!

Vanillevla met koffie en koekjes

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 ml volle melk
  • 95 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 20 gram maizena
  • 2 eidooiers
  • snufje zout
  • 50 ml espresso
  • 200 gram theebiscuit
  • cacaopoeder om te bestuiven

Bereidingswijze van dit recept

Meng 15 gram suiker met de espresso in een schaaltje waarin de koekjes passen. Gebruik een vierkante schaal van 15×15 tot 20×20 cm om de vanillevla met koekjes en koffie in te maken.

Meng 80 gram suiker met de maizena in een kommetje.

Voeg 50 ml melk, een snufje zout, de eidooiers en het vanille extract toe en roer goed door.

Verwarm de rest van de melk in een pan tot net onder het kookpunt.

Giet een derde van de warme melk al roerend bij het eimengsel. Roer goed door en giet het mengsel terug in de pan.

Verwarm dit al roerend op laag vuur tot de vla dik begint te worden. Gebruik een siliconen spatel om aanbranden te voorkomen.

Haal steeds twee koekjes door de koffie en leg ze in de schaal.

Bekleed de bodem van de schaal met een laag koekjes.

Schep een laag warme vanillevla over de koekjes. Herhaal dit tot je 4 of 5 lagen hebt, afhankelijk van de grootte van de schaal.

Dek de schaal af met huishoudfolie om velvorming te voorkomen.

Laat minimaal 4 uur afkoelen in de koelkast.

Verwijder de folie en bestrooi de bovenkant licht met cacaopoeder. Serveer en geniet!

Tafel lekker !!

Tags: Zuivel
DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes; een echt lekker ontbijt

Citroenroom met zacht zomerfruit
Nagerecht

Makkelijk toetje: Citroenroom met zacht zomerfruit

Kwark bavarois met nectarine
Nagerecht

Zomers dessert: kwark bavarois met nectarine en frambozensaus

Soufflé van kwark en rode bessen
Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen; vers, luchtig, fris

Slagroomijs zelf maken
Nagerecht

Thuis slagroomijs zelf maken met of zonder ijsmachine

Gebakken mini brie
Nagerecht

Gebakken mini brie met aardbeien en balsamico

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!