• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Een verrassend toetje of tussendoortje, met frisse stukjes vers fruit en zacht gesmolten marshmallow van de grill.

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
Vers fruit op een spies met marshmallows

Vers fruit op een spies met marshmallows is supersimpel, maar de meerwaarde ervan wordt vaak vergeten. Je kunt bij een barbecue kiezen voor grote schalen diepvriesfruit of fruit uit blik, je ziet dat vaak gebeuren, maar je kunt ook kiezen voor vers en krachtig. Deze spiezen zijn daar een heerlijk voorbeeld van.

Met vers fruit op een spies met marshmallows maak je wél indruk

Als iedereen de barbecue aansteekt, is er ook het hoogseizoen voor vers zomerfruit. Je koopt Hollandse aardbeien voor lage prijzen en ook een galia meloen hoeft niet veel te kosten. Het schoonmaken van dat verse fruit hoeft ook echt niet veel tijd te kosten. Sterker nog, je bent er misschien wel sneller mee klaar dan met het ontdooien van diepvriesfruit. Bovendien kun je dat verse fruit aan een spies rijgen – iets dat met diepvriesfruit niet lukt. Probeer het maar eens met vers fruit op een spies met marshmallows. Supersimpel, maar heel erg lekker. Je laat aan je gasten zien dat je ze waardeert, doordat je er moeite voor gedaan hebt.

Minder is vaak beter

Veel mensen denken bij barbecue en toetjes aan grote hoeveelheden. Die tafel moet bomvol staan. Maar vers fruit op een spies met marshmallows laat zien dat het ook anders kan. Eén spies per persoon – met aandacht gemaakt – is vaak genoeg. Het draait om de smaak, het idee, en de presentatie.

Je rijgt steeds een aardbei, een stuk meloen, een marshmallow – en dan nog een keer. Even grillen, kort draaien en direct serveren. Meer hoeft het niet te zijn. Als het fruit stevig is en goed gesneden, blijft het mooi aan de spies zitten en ziet het er kleurrijk uit.

Door de spiezen kort te grillen, karamelliseer je de buitenkant van de marshmallow zonder dat hij volledig smelt. En dat maakt het juist zo feestelijk: warm, zacht, een tikje plakkerig, maar nog steeds fris door het fruit.

Zo weet je zeker dat je de beste fruitspiezen maakt

Natuurlijk kun je allerlei variaties maken als je lekker vers fruit op een spies met marshmallows wil serveren. In dit recept gaan we aan de slag met toegankelijk en betaalbaar fruit. Aardbeien en galia meloen. Maar maak die fruitspiezen vooral ook eens met aardbeien, ananas, andere meloensoorten, perziken of nectarines. Kies wel voor stevig fruit, dat blijft beter aan de spiezen zitten.

Een handige tip is om het fruit net iets groter te snijden dan de marshmallows. Zo blijven de marshmallows niet zo snel aan het rooster plakken. Vers fruit op een spies met marshmallows is echt een lekkernij. Rooster het maar kort, want de marshmallows verkleuren snel en worden dik vloeibaar als ze warm worden. En – maar dat wist je vast al – laat de spiezen vooraf in water weken om te voorkomen dat ze verbranden.

aardbeien recepten

Aardbeien recepten met de smaak van eigen bodem

Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.

Soorten meloenen

Soorten meloenen; inclusief tips & recepten

Lekker naar de markt of groenteman en met verschillende soorten meloenen naar huis. Natuurlijk inclusief recepten met dit verse zomerfruit.

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.

Vers fruit op een spies met marshmallows

Porties: 4 spiezen
Bereidingstijd: 5 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 verse aardbeien
  • 1/4 galia meloen
  • 8 marshmallows

Bereidingswijze van dit recept

Haal de pitten uit de meloen en snijd deze nog eenmaal door.

Snijd met een scherp mes de schil van de meloen.

Snijd er mooie stukken van die iets groter zijn dan de marshmallows.

Haal de kroontjes van de aardbeien. 

Rijg de spiezen, in de volgorde: aardbei, meloen marshmallow en herhaal dit.

Grill de spiezen kort. Houd ze indien mogelijk vast of draai ze vrijwel direct.

Tafel lekker !!

 

Tags: Fruit
DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Mousse van cottage cheese en frambozen
Nagerecht

Zo maak je een frisse mousse van cottage cheese en frambozen

Pistache-ijs van cottage cheese
Nagerecht

Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade

Romige hangop met rabarbercompote
Nagerecht

Romige hangop met rabarbercompote; heel makkelijk zelf te maken

Tiramisu met bosbessen en citroen
Nagerecht

Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Crema Catalana
Nagerecht

Zelfgemaakte Crema Catalana: Spaans dessert op z’n best

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!