Vers fruit op een spies met marshmallows is supersimpel, maar de meerwaarde ervan wordt vaak vergeten. Je kunt bij een barbecue kiezen voor grote schalen diepvriesfruit of fruit uit blik, je ziet dat vaak gebeuren, maar je kunt ook kiezen voor vers en krachtig. Deze spiezen zijn daar een heerlijk voorbeeld van.
Met vers fruit op een spies met marshmallows maak je wél indruk
Als iedereen de barbecue aansteekt, is er ook het hoogseizoen voor vers zomerfruit. Je koopt Hollandse aardbeien voor lage prijzen en ook een galia meloen hoeft niet veel te kosten. Het schoonmaken van dat verse fruit hoeft ook echt niet veel tijd te kosten. Sterker nog, je bent er misschien wel sneller mee klaar dan met het ontdooien van diepvriesfruit. Bovendien kun je dat verse fruit aan een spies rijgen – iets dat met diepvriesfruit niet lukt. Probeer het maar eens met vers fruit op een spies met marshmallows. Supersimpel, maar heel erg lekker. Je laat aan je gasten zien dat je ze waardeert, doordat je er moeite voor gedaan hebt.
Minder is vaak beter
Veel mensen denken bij barbecue en toetjes aan grote hoeveelheden. Die tafel moet bomvol staan. Maar vers fruit op een spies met marshmallows laat zien dat het ook anders kan. Eén spies per persoon – met aandacht gemaakt – is vaak genoeg. Het draait om de smaak, het idee, en de presentatie.
Je rijgt steeds een aardbei, een stuk meloen, een marshmallow – en dan nog een keer. Even grillen, kort draaien en direct serveren. Meer hoeft het niet te zijn. Als het fruit stevig is en goed gesneden, blijft het mooi aan de spies zitten en ziet het er kleurrijk uit.
Door de spiezen kort te grillen, karamelliseer je de buitenkant van de marshmallow zonder dat hij volledig smelt. En dat maakt het juist zo feestelijk: warm, zacht, een tikje plakkerig, maar nog steeds fris door het fruit.
Zo weet je zeker dat je de beste fruitspiezen maakt
Natuurlijk kun je allerlei variaties maken als je lekker vers fruit op een spies met marshmallows wil serveren. In dit recept gaan we aan de slag met toegankelijk en betaalbaar fruit. Aardbeien en galia meloen. Maar maak die fruitspiezen vooral ook eens met aardbeien, ananas, andere meloensoorten, perziken of nectarines. Kies wel voor stevig fruit, dat blijft beter aan de spiezen zitten.
Een handige tip is om het fruit net iets groter te snijden dan de marshmallows. Zo blijven de marshmallows niet zo snel aan het rooster plakken. Vers fruit op een spies met marshmallows is echt een lekkernij. Rooster het maar kort, want de marshmallows verkleuren snel en worden dik vloeibaar als ze warm worden. En – maar dat wist je vast al – laat de spiezen vooraf in water weken om te voorkomen dat ze verbranden.
Aardbeien recepten met de smaak van eigen bodem
Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.
Soorten meloenen; inclusief tips & recepten
Lekker naar de markt of groenteman en met verschillende soorten meloenen naar huis. Natuurlijk inclusief recepten met dit verse zomerfruit.
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Vers fruit op een spies met marshmallows
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 8 verse aardbeien
- 1/4 galia meloen
- 8 marshmallows
Bereidingswijze van dit recept
Haal de pitten uit de meloen en snijd deze nog eenmaal door.
Snijd met een scherp mes de schil van de meloen.
Snijd er mooie stukken van die iets groter zijn dan de marshmallows.
Haal de kroontjes van de aardbeien.
Rijg de spiezen, in de volgorde: aardbei, meloen marshmallow en herhaal dit.
Grill de spiezen kort. Houd ze indien mogelijk vast of draai ze vrijwel direct.
Tafel lekker !!