Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Witte chocolademousse met passievruchtlikeur

Een nagerecht met passie

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
Witte chocolademousse met passievruchtlikeur

Witte chocolademousse met passievruchtlikeur – Als je een etentje met vrienden hebt en een echte lekkere afsluiter wilt, is dit nagerecht perfect. De zachte, zoete smaak van witte chocolademousse is heerlijk in combinatie met de scherpe smaken van verse passievrucht.

Een dessert in een glas

Als je een etentje geeft is het nagerecht net zo belangrijk als de start. Het voorgerecht is een eerste indruk, maar het nagerecht zal in het geheugen blijven hangen. Het is dus van belang dat je een mooi, lekker en verzorgd nagerecht op tafel zet. Als je een nagerecht zoals de witte chocolademousse met passievruchtlikeur in een glas maakt ben je goed voorbereid. Je hoeft niet te stressen en bang te zijn dat het niet lukt. Alles staat namelijk al klaar. Je kunt zo alle tijd aan je gasten besteden, want je hoeft alleen maar even de siroop en een stukje fruit erover te verdelen en je nagerecht ziet er al top uit.

Witte chocolademousse met passie

Nagerechten met chocolade zijn bij velen favoriet. Vaak zie je een mousse of bavarois van melk of pure chocolade.  Dit is omdat witte chocolade al gauw erg zoet gevonden wordt. Door geen suiker in de mousse te gebruiken en er fris zure passievruchten bij te gebruiken valt het met de zoetheid van de witte chocolademousse met passievruchtlikeur reuze mee. Zorg ervoor dat de mousse minimaal twee uur van tevoren klaar is, want hij moet even opstijven in de koelkast.

Een zalige likeur van passievruchten

Limoncello is een heel bekende likeur, de passievruchtlikeur is daar een erg lekkere variatie op. In dit nagerecht is de passievruchtlikeur van de jongens van Oud West gebruikt. Ze staan bekend om ambachtelijke en kwalitatief hoogstaande likeuren. Per fles passievruchtlikeur worden ongeveer 9 passievruchten gebruikt waardoor de likeur zijn stroperige en eigenzinnige karakter krijgt. Het is een heerlijke likeur om te verwerken in de meest uiteenlopende nagerechten.

De witte chocolademousse met passievruchtlikeur is een nagerecht waarin alcohol verwerkt is en is hierdoor niet geschikt voor kinderen.

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de tropen

Exotisch fruit is een mooie aanvulling op lokaal fruit. Maar hoe gek is het dat bananen (geïmporteerd) het meest gegeten fruit van NL zijn?

Witte chocolademousse met passievruchtlikeur

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 100 ml volle melk
  • 125 gram witte chocolade
  • 3 gram gelatine
  • 200 ml slagroom
  • 25 gram yoghurt
  • 1 citroen
  • 12 koekjes (Zaanse kermis)
  • 3 x 25 ml passievruchtenlikeur
  • 3 passievruchten
  • 25 gram suiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je witte chocolademousse met passievruchtlikeur:

Leg de gelatine in water om te weken.

Snijd 2 passievruchten middendoor en schraap ze leeg. Voeg hier het sap van een halve citroen, de 25 gram suiker, 20 ml water en 25 ml likeur aan toe. Breng dit aan de kook en laat even goed doorkoken zodat je een siroop krijgt. Laat dit afkoelen en zet koel weg tot gebruik.

Breek de koekjes in kleine stukjes en doe ze in een kommetje. Meng 25 ml passievruchtlikeur met 20 ml water en sprenkel dit over de koekjes.

Snijd de chocolade in stukjes.

Breng de melk aan de kook, draai het vuur uit en voeg de chocolade eraan toe. Doe de gelatine, met aanhangend water, erbij en roer goed door tot alles is opgelost. Zet opzij

Klop de slagroom tot hij stevig is, maar niet helemaal stijf.

Doe de yoghurt bij het chocolademengsel en roer goed door. Voeg er 25 ml passievruchtlikeur en het sap van de andere helft van de citroen aan toe. Schep er 1/3 van de geklopte slagroom bij en roer kort door. Roer nu kort de rest van de slagroom er doorheen. De mousse is enigszins lopend op dit moment, doe hem over in een litermaat met schenktuit, om de glazen mooi schoon te kunnen vullen.

Neem 4 mooie glazen en doe in ieder glas een bodempje koekjes.

Giet een klein beetje mousse op de vulling en tik even met het glas om de luchtbellen naar boven te laten komen. Verdeel nu de rest van de mousse gelijkmatig over de glazen en zet ze minimaal twee uur koud weg.

Haal de glazen en de siroop uit de koelkast. Was de overgebleven passievrucht, droog hem af en snijd hem in vier parten. Schep in ieder glas een beetje siroop en leg er een stukje passievrucht op. Decoreer de witte chocolademousse met passievruchtlikeur, eventueel met een takje citroenmelisse of munt.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin16TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tiramisu met bosbessen en citroen
Nagerecht

Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Fruit

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief