• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Nagerecht

Witte chocolademousse

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
witte chocolademousse

Witte chocolademousse – De bruine chocolademousse kennen we allemaal maar heb je al eens witte chocolademousse gemaakt? Je zou verwachten dat deze mierzoet is maar door toevoeging van roomkaas valt dit reuze mee. Verder wordt in dit recept geen gebruik gemaakt van suiker om de zoetigheid te beperken.

Lekker met …..

Deze witte chocolademousse is erg lekker in combinatie met fruit. Ik had toevallig bosbessen in huis maar je kunt ieder willekeurig soort fruit nemen. De smaak van witte chocolade is namelijk vanille en hierdoor erg neutraal. Wil je liever iets anders dan fruit dan zou je ook kunnen kiezen voor noten, grof geraspte chocolade of koekjes naar smaak. Doe de noten of koekjes er wel op het laatste moment pas op anders worden ze zacht. Ook erg lekker bij deze witte chocolademousse is een bol ijs in smaak naar keuze.

Een grote schaal

Kleine glaasjes met voor ieder een eigen portie is overzichtelijk en staat erg leuk op tafel. Persoonlijk hou ik er ook wel van om een grote schaal met mousse op tafel te zetten zodat iedereen zijn eigen portie kan pakken. De een eet namelijk graag een grote portie terwijl de ander alleen een klein beetje wil proeven. Met een grote schaal op tafel is dat probleem opgelost.

Ben je met veel personen maak dan ook de chocolademousse en combineer de twee smaken. Hoe je dat doet staat vermeld bij de receptuur van de chocolademousse.

slagroom

Slagroom

Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.

Witte chocolademousse

Nagerecht

  • 200 gram melk
  • 250 gram witte chocolade
  • 1 theelepel vanille extract
  • 9 gram gelatine = 3 blaadjes
  • 250 gram slagroom
  • 150 gram roomkaas

Zo maak je witte  chocolademousse:

Leg de gelatine in kou water om te wellen. Verwarm de melk en smelt hierin de chocolade. Voeg er de uitgeknepen gelatine aan toe en roer tot deze volledig is opgelost. Klop de slagroom lobbig. Roer de roomkaas en de vanille door de chocolade tot deze egaal verdeeld is. Laat afkoelen tot het chocolade mengsel stevig begint te worden. Schep er nu de lobbig geklopte slagroom doorheen. Verdeel de witte chocolademousse over glaasjes verdeel er eventueel wat fruit over. Deze zal er een klein beetje in zakken of kies ervoor om eerst fruit in de glaasjes te doen voor je er de mousse in doet. Dit gaat het makkelijkste met een juslepel of met een litermaat met schenktuit. Zet de witte chocolademousse minimaal 4 uur koud weg om op te stijven. Decoreer de witte chocolademousse met fruit, noten of koek naar wens. Een toef slagroom kan natuurlijk ook altijd als je dat lekker vindt.

Tafel lekker!!

Tags: Chocolade
DeelPin3VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Mousse van cottage cheese en frambozen
Nagerecht

Zo maak je een frisse mousse van cottage cheese en frambozen

Pistache-ijs van cottage cheese
Nagerecht

Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade

Romige hangop met rabarbercompote
Nagerecht

Romige hangop met rabarbercompote; heel makkelijk zelf te maken

Tiramisu met bosbessen en citroen
Nagerecht

Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Tiramisu met aardbeien in glaasjes
Nagerecht

Tiramisu met aardbeien in glaasjes

Reacties 2

  1. Mieke, says:
    5 jaar geleden

    hoi conny !!

    ik had de witte Chocolademouse gemaakt .
    het is machtig om te eten )wel Lekker )

    p;s > hoe maak jij de Roomkaas zacht ?

    Mieke,

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      5 jaar geleden

      Fijn om te horen dat hij lekker was!
      Ja chocolade mousse is meestal vrij machtig, dan maar een klein beetje minder en heel lekker toch?
      De roomkaas maak ik zacht door met een spatel of klopper flink te roeren.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!